Hry pro více hráčů, hry pro páry?

Občas se sejdeme v šesti lidech (tři páry) s chutí pokecat, popít a zahrát nějakou hru a jelikož vlastním pro více hráčů pouze 7 divů, volba je víceméně jasná (každý hraje sám za sebe). Myslím si, že při naší sestavě by právě hraní v párech mohlo zpestřit zážitek ze hry :) Protože chci sbírku postupně rozšiřovat, rád bych do ní zakomponoval nějakou alternativu k 7 divům. Podle recenzí je tu spousta skvělých her, ale také spousta z nich je pro klasické hraní 2-4 respektive 2-5 hráčů. Vím, že jsou tu možnosti jako Citadela, Krycí jména atd. pro více hráčů (pozn. určitě nějakou takovou také pořídím pro hraní ve více lidech), ale těch alternativ mi nepřijde až tak moc. Spíš mě napadlo vybrat nějakou hru právě pro 2-4, 2-5 atd., kterých je na výběr přeci jen více, kde bychom se mohli rozdělit na tři dvojice a hrát tyto hry v této variantě. Otázka je, jaká hra by se na takovéto hraní podle Vás nejlépe hodila? (mám pro čtyři hráče třeba Settlers, ale nemyslím si, že ta by byla zrovna vhodná)

pozn. - ostatní jsou spíš nehráči, ale do 7 divů se dokážou i celkem zakousnout a je na nich vidět, že chtějí vyhrát :). To že každý pár tvoří muž a žena snad ani psát nemusím :D (cca všichni +-35 let). Nechtěl bych žádnou čtyřhodinovku, max. hodinka, hodinka a půl. Také bych nerad nějaká složitá pravidla, spíše lehce pochopitelný mechanismus pro všechny (pokud možno čeština, jazykově nezávislé - s herní angličtinou bych se asi trápil vzhledem k tomu, že vysvětlování pravidel bude na mě:). Hru s určitou dávkou přemýšlivosti, kombinování. Snad by se hodilo nějaké budování a také škození pro vypjatější atmosféru :D Aby se prostě každý pár do toho pořádně zapojil, dohadoval co a jak zahrát, prostě hru kde bude gradovat napětí a atmosféra :) Děkuju za tipy...
12.12.2015 04:25:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Ticket to Ride - Asie
Pro 3 páry: Ticket to Ride - rozšíření Asie, pravidla najdeš na tomto webu. Ovšem budeš si muset pořídit ještě základ (nebo možná by mohl být Ticket to Ride - Marklin, který mi přijde lepší než Evropa nebo Amerika).

12.12.2015 07:05:23 | Upraveno autorem (porovnej)

ruy

pre6
Tichu
Iliad
Wizard
... su 3 skvele, pravidlovo nenarocne,lacne a zaroven zabavne kartovky
Minimalne Wizardovi by som dal sancu...

12.12.2015 08:41:34

Hry
Tsuro
Carcassonne - jde hrat vyborne na tymy kdy si kazdy clen tymu pocita vlastni body a na konci hry si je clenove sectou. Clenove tymu si pomahaji uzavyranim mest, cest atd.
Carcassonne je sice starsi hra ale podle me jedna z nejlepsich pro prilezitostne hrace.

12.12.2015 09:56:31

týmové hry
Pokud chceš hru, která bude pro 2-5 lidí a hrát ji v šesti na tři dvojice, můžete de facto vybrat jakoukoli hru, hrát ve dvou za jednu barvu a radit se na společném postupu - nevidím tam jiné řešení.

Pokud chcete opravdu týmové, pak mrkni na Time's Up, Tabu, týmovou variantu Kaleidoskopu (Genial), jisou formu proměnlivých "týmů" nabízí třeba La Boca, nebo novinka Between Two Cities (navíc má podobný princip jako 7 Divů). Souhlasím taky s Carcassonne (pro šest ale budete potřebovat rozšíření Hostince a katedrály) a s Wizardem.
Pokud chcete hrát každý sám za sebe, koukni i na klasickou 6 Bere.

12.12.2015 12:25:09

Pary
Pro 2 a 3 pary jedine Cyclades. Pravidlove stred, herni doba cca 90 minut, ale zalezi na tom jak to umite. Tama je chytlave a hlavne s rozsirenim Titans se hra hraje ve 4 a 6 hracich na dva respektive tri tymy.

12.12.2015 15:13:14

.....
tým ... koncept,telepatie,times up,room 25,Escape From the Aliens in Outer Space......
každy za sebe ... glory to rome,ad astra,antik,cyclades,i know,union pacific,acquire,osadníci z katanu,lovci noci,cluedo,jméno růže,pictomania ......
koop .... zima mrtvých,duna,galaktica.....
třeba, pro začátek.
Za všechny dám ruku do ohně .... :o) a to se vyrojilo na mozku dalších nepočítaně......

12.12.2015 15:35:41 | Upraveno autorem (porovnej)

Arkham Horror
V Arkhamu si uzijete napeti dost a dost, bude te hrat kazdy za sebe a prece vsichni spolu. Dokonce jeste parecek muzete pribrat! Kdyz se do toho clovek vzije, atmosfera by se dala krajet a houstne s kazdym hodem na seslani niciveho kouzla +9. Favorit moji zeny.
Za me pro 2-5 space alert, ale ve vasi konfiguraci nepouzitelne, nejspis. A nebo mozna novy level obtiznosti, domlouvat se mezi sebeou a jeste se vsemi ostatnimi...

14.12.2015 14:13:41

Souhlasil bych a přidal bych
Souhlasil bych s Cycladami i Carcassonne. Obě hry jsou super a jako týmovky je jde hrát perfektně. Akorát k těm Cycládaám je potřeba přidat Titan rozšíření, kde jsou komponenty pro 6-ého hráče.

A přidal bych obyčejnou karetku, kterou jsme hráli jako děti. Jmenovalo se to "KENT". Hraje se s obyč kartami na prší nebo na kanastu. Záleží na domluvě. A pro mě to byla vždy super hra.

17.12.2015 14:53:48

Dod

Mysak
Už jsem ten dotaz položil přímo u Kyklád, ale třeba se odpovědi dočkám spíše tady :) Brání něco tomu hrát Kyklády týmově jenom se základem (samozřejmě dva na dva), resp. je to hratelné?

17.12.2015 15:16:53

Tak...
hratelné to bude. To není problém. Ale v základu jsou komponenty jen pro 5 hráčů, takže pokud se sejdou 3 páry, potřebuješ komponenty i pro toho 6 hráče.

Ale stejně bych to hrál spíš každý sám za sebe :-) Jako týmovku bych si zahrál fakt ten KENT :-) To byla klasika školních lavic.

17.12.2015 15:26:01

Dod

Mysak
No já si tu hru koupil domů, nechal jsem si nabarvit figurky...a za půl roku jsem ji ani jednou doma nehrál, protože má žena odmítá hrát cokoliv, kde bych ji mohl něco zničit, zabít apod..:) No ale do týmu se mnou bych ji třeba přemluvil..:)

17.12.2015 19:24:44

Dod
Tak ji to zas bude nicit nekdo jiny :-) .

17.12.2015 19:37:00

Jak podotkl Morpheus...
ničit bude někdo jiný. Ale je fakt, že občas - ačkoliv je to nelogické - někomu nevadí, když mu boří, ničí, zabíjí figurky, domečky, panďuláčky někdo "cizí", ale jakmile to udělá přítel, manžel, je to nesnesitelný problém. Tak třeba Dod bude mít úspěch.

17.12.2015 22:48:47

Dod

partnerky
Přesně tak, cizí ničit mohou, já ne...při výběru partnerky jsou holt důležitější kritéria než logické myšlení..:)

18.12.2015 07:46:46

partnerky
Jo, jo je to tak. Když jsem manželku dotlačil zahrát "konfliktní" Serenissimu, dohodli jsme se na začátku na neútočné hře a hned při nejbližší příležitosti do mně všechno nasypala s argumentem že kdyby to neudělala, stejně bych to určitě udělal já. Ženské myšlení je nepředvídatelné :-)

18.12.2015 14:00:51

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra
Warhammer Quest: Dobrodružná karetní hra
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas