Hra pro 4 hráče

Ahoj, po skvele rade pri vyberu hry po 2 hrace (Caverna) se nas obracim s pomoci vyberem dalsi deskovky.

Shazime se 1x tydne ve ctyrech lidech vzdy na cca 4-5 hodin.
Hledam hru, ktera nam vydrzi nejake ten patek a neskonci po prvnim mesici ve skrini.
Porizovaci cena neni dulezita.
Zatim nas nejvice oslovily nasledujici hry: Carcassonne, Caverna, Osadnici z Katanu a Mafia City.

V uzzis vyberu mam tyto hry: New York 1901, Settlers: Zrod impéria, Ticket to Ride a Zámky šíleného krále Ludvíka.

Nebo mate nekdo jineho favorita?

Diky moc za Vase komentare a doporuceni.
27.12.2015 19:44:42

Za mě
jestli máte 4-5 hodin, možná bych zkusil něco delšího. Z tvého výběru jsem hrál Ticket to Ride a Settlery, jsou to výborné hry, ale docela rychlovky (max na hodinu). Pokud máte rádi Cavernu, doporučil bych mojí dlouhodobě nejoblíbenější hru Funkenschlag deluxe, jednoduchá pravidla, ve čtyřech tak na 1,5 ž 2 hodiny nebo Terru Mysticu.

27.12.2015 20:20:01

Hry
víceméně souhlasím s bacilem, všechno co jsi vyjmenoval jsou rychlovky a asi bych sáhl po něčem složitějším. Hru Mafia City ale doporučuji, v místním bazaru ji koupíš za cca 350 Kč a za mě je to no brainer. Hra cca na 90 minut pro 3-5 hráčů a hratelná v jakémkoli počtu. Zámky šíleného krále jsou taky zajímavé, ale na mě málo interaktivní, ale jestli vás baví Caverna tak je to možná taky něco pro vás.

Jinak s FUnkenschlagem (Vysoké napětí) souhlasím, jenom bych klidně sáhl po původní verzi, ta Deluxe je sice pěkná ale zbytečně drahá. Navíc k původní hře je i hodně rozšíření v podobně nových map. Nicméně správně hratelné je to až od 4 lidí protože to opět zvyšuje tu vzájemnou interkaci.

A z nových nápadů se jedná o dnes již stálice Cyclades a Kemet, víc se rozepisovat nebudu je toho plná diskuse.

Jinak za mně letošní nový favorit je Marco Polo. Z euroher potom El Grande, Lords of Waterdeep, Stone Age (klasika), Hansa Teutonica (docela ošklivý artwork ale dobrá hra), Yedo (hra po které docela vážně pokukuji).

A z Ameritrash Warrior Knights (hodně po ni pokukuji), Rex/Dune (ale to už je docela na dlouh a nemusí bavit všechny), Merchants & Marauders, Twilight Imperium (ale to je brutal heavy a těch 5 hodin je s herni dobou dost na hraně), Firefly (super hra s menší mírou interakce ale hodně mne zaujala, navíc těch rozšíření je mrtě a s replaybilitou nebude problém), Age of Empires III: The Age of Discovery (nebo reprint Empires Age of Discovery - je to na pomezí a možná spíše euro ale boží hra, ale 4 hráči jsou minimun).

Mno a nakonec nějaké kooperativní hry, sic já je moc nevyznávám, ale Pandemic je super volba pro každou skupinu a Robinson Crusoe pokud máte rádi když vám dává hra na prdel pořád dokola.

27.12.2015 21:19:44

---
jestli chcete neco kooperativního tak bych doporučil Arkham horror + rozšíření dunwich horror. Poridili jsme si to ted na vanoce a mame za sebou dve hry a jsem velmi nadsen z toho jak hra funguje. Pravidla nejsou zas tak slozita jak se tvrdí, ale prvni hra je vice mene seznamovaci s pravidli.

27.12.2015 21:45:25

ještě nepadly (ale jsou mezi nimi i složitější kusy):
Eclipse, Zhanguo, Nippon, Dominant Species, Fief (pokud si rádi jdete po krku), Chaos in the Old World (ten v podstatě jen ve čtyřech, s rozšířením v pěti), Glenn Drover's Empires: Age of Discovery (ale to u nás asi nepůjde jen tak sehnat)

27.12.2015 21:55:51

---
Asi bych neváhal a sáhl bych po zrovna vydané Through the Ages: Nový příběh civilizace. Ty 4-5 hodin vám budou stačit tak tak, je to jedna z nejlépe hodnocených her na BGG a je to prostě pecka (hodnotím podle starší verze, novou jsem ještě nehrál).

27.12.2015 22:00:57

ak chcete aj nejaky filler
tak určite Love Letter - najlepšie vyzera asi batman verzia

27.12.2015 22:16:18

odporučil by som aj
Hanabi, Small World, Tichu, Vládce Tokia, Zima mrtvých, ...

27.12.2015 22:25:12

trochu toho ameritrashe
Osobně euro hrám moc neholduji, nicméně nikde jsem nenašel podmínku, že by se muselo jedna o euro hry, takže:
- Jak už bylo řečeno, Chaos in the Old World, paradoxně je to eurovka chytře schovaná za ameritrash, hratelná jen ve 4 (5 s expanzí), nicméně zabaví na hodně dlouho díky faktu, že každá strana je naprosto jiná. Na pravidelné hraní ideální.
- Forbidden Stars. Pokud pořizovací cena není problém, stejně tak jako konflikt a čistý ameritrash, tak vřele doporučuji. Překvapivě je tu krom parádního soubojového systému i dost velká míra variability skrze vylepšování a různé jednotky. S Chaosem má společnou diametrální rozdílnost 4 ras a potenciál vydržet dlouho. Plus je to FFG a snad se časem objeví nová rasy. Hratelná ve 2 až 4.
- A v neposlední řadě Hra o trůny. V originále hratelná pro plný zážitek jen v 6, ale s rozšířením Hostina pro vrány ideální pro 4. Někomu přijde moc suchá, ale čistý konflikt a diplomacie/zrada je moje krevní skupina.

Samozřejmě se jedná o náročnější hry s herní dobou od dvou hodin výše (čtyři nejsou u FS problém, zbytek je tak na 3, u Hry o trůny v 6 klidně i 4 a půl) a žádná není originálně přeložena (u přeložené Hry o trůny je drtivá většina karet nahrazena těmi z rozšíření a odkazují k anglickým názvům území, takže bych českou verzi ani nedoporučoval) a s překlady mám zkušenost jen u Chaosu, kde fungují skvěle a jsou k dispozici přímo tady, takže si zahrají i neangličtináři.

27.12.2015 22:29:25

Já jsem pro tyto
Doporučil bych The Manhattan Project, Tikal, Caylus, Euphrat a Tigris - ve čtyřech jsou dobře hratelné, ovšem uznávám, že Caylus a EaT máme někteří moc rádi, někteří vůbec. Jsou to Eura.

27.12.2015 23:30:01

Vybíráme z Bazaru

Jamaica + rozšírenie Crew
Jamaica + rozšírenie Crew
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas