Hra pro 2-4 (hraní s přítelkyní)

Ahoj,

poraďte prosím své tipy na hry (nejlépe komplet CZ), přítelkyni jsem ukázal pár deskovek a zdá se, že ji to celkem baví, ale některé jsou až moc složité (Pán Prstenů LCG jí přišel docela komplikovaný, ale taky to byla první hra co jsem jí ukazoval a pro ni jako nehráčku to muselo být celkem peklo to vše vstřebat)..
Poté jsme prošli Descent (2ed), který se jí hodně líbil a ještě více jí bavilo třeba RuneAge (vzhledem k nenáročnosti).
Spíše upřednostňujeme nějaké kooperačky, ale pokud to bude lehce konfliktní hra, tak nevadí (zase by neměla být úplně postavená celá na konfliktu jeden proti jednomu od začátku do konce (ač myslím, že třeba Blood rage na který se ještě chystáme ve 4 ji bude taky bavit).. Přítelkyně ráda vraždí zombíky a všelijakou havěť co jsem si tak všiml :D :) Ale samozřejmě nemusí to být jen bojová hra, ač já osobně mám radši Ameritrash a jí se to taky celkem líbilo tyhle hry.
Hlavně herní doba by to chtělo tak ideálně mezi 1-2h, hry delší než 3 hodiny už moc nebrat a jazyk CZ (nebo alespoň dostupný překlad tu na ZH) . děkuji za tipy
1.9.2016 10:04:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Hra, kterou hledáte,
se jmenuje Zombicide. Jen ta pravidla a scénáře nevidím nikde v češtině. Na herních komponentech text téměř není.

1.9.2016 11:42:58

hra
Zombicide je dobrá sranda, i když u některých scenáří se zapotíte. Na Black plague a sezónu 2 je i čeština na zatrolenkách. Jinak bych doporučil Zimu mrtvých, podle mě je to daleko jednodušší než Descent. Je to lepší ale ve větší skupině. Je to kooperace s možností zrádce. Je recenze na Deskofobii. Koukni se na ni.

1.9.2016 11:59:07

Tipy
Pozri Robinson Crusoe a Warhammer Quest ACG

1.9.2016 13:20:21

Arcadia Quest
ahoj,

to čo hľadáš je presne Arcadia Quest, bohužiaľ česká verzia neexistuje, no tie karty v hre nie su nijak náročné a pravidla su preložené tu na zatrolených hrách.

1.9.2016 13:30:57

Hry
Já bych asi doporučil:

Co-op:
- Eldritch Horror
- Robinson Crusoe
- Pandemic
- Ghost Stories (sice jen eng, ale ve hře bez textu)
- Zima Mrtvých

Ostatní:
- Malé Velké Galaxie
- Myrmes
- Settlers
- Zaklínač

Víc mě teď v češtině nenapadá :) Tohle jsou všechno hry, které s přítelkyní hrajeme a baví ji hodně.

1.9.2016 14:15:27

díky
Díky, snad všechny ty hry znám, některé hrávám s kamarády (Zombicide, Arcadia).

Ten Robinson by nemusel být špatný, celkem se mi líbil ten námět a Zimu se chystáme půjčit a vyzkoušet, hráno už dříve s jinou bandou lidí a všem se líbila, tak snad se bude líbit i přítelkyni :)

1.9.2016 14:56:20

ad Zombicide
Uplne prvni Zombicide nedoporucuji. Hra je sice pekna, ale za tu cenu muzete mit lepsi hru. Co jsem slysel, tak Zombicide: Black Plague je podstatne lepsi. Jinak mel jsem moznost zahrat The Others: The Others: 7 Sins. Je to 1 vs 1 - 4 hraci a nebylo to zle. Hra je sice konfliktni, ale zpusobem pan jeskyne vs zbytek. Coz nemusi byt uplne nevyhoda oproti ostatnim hram.

1.9.2016 15:18:24

Charitativní aukce

Malý princ - Udělej mi planetu - dobročinná aukce
Malý princ - Udělej mi planetu - dobročinná aukce
Akt. cena: 5555
Končí za: 1 hodina

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Stroganov
Stroganov
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas