Hledám fantasy hru

Ahoj, hledám nějakou chytlavou fantasy hru, která by se dala hrát opakovaně, s herní dobou max. dvou hodin, hratelnou minimálně ve dvou lidech. Něco jako Andor, Zaklínač nebo Mage Knight, ale s kratší herní dobou a možností hrát proti sobě (Andor jak jsem pochopil je o kooperaci). Děkuji.
9.8.2015 13:58:23

descent
Descent 2. ve dvou jeden scénář odehraješ do hodiny.

9.8.2015 16:33:17

battlelore
ale už je to válečná hra, né "rpgčko"
minimonfa, jen pro dva
summoner wars,
drakon
drako
cavetroll
Ale všecko je to trochu jinde než zaklínač a pod.
Jinak descent opravdu v poho a doporučuju

9.8.2015 16:51:07

....
pro 2 je dobrý Dorn, ale dostupnost je mizerná.

9.8.2015 22:22:45

...
Mne napadá Talisman i když je to už starší překonaný kousek....

9.8.2015 22:44:51 | Upraveno autorem (porovnej)

DORN
je klenot ;-) Údajně/snad/doufám, vyjde příští rok /?/ DORN II.
Jinak nás doma celkem dost začalo bavit Proroctví /dokonce i jen ve dvou/

10.8.2015 14:52:00

Fantasy
Descent 2ed. - viz recenze zde na zatrolenkách, jedna z nejkvalitněji zpracovaných RPG, dá se dobře hrát i ve dvou ale víc lidí jen přidá na zábavnosti (a malinko i na délce hraní)- po delším hraní hry pokud umíš anglicky, tak se dají na bgg najít další varianty pravidel, nebo vymyslet nějaký svůj systém

Pokud ti nevadí karetní, tak za nejzábavnější co jsem hrál a dobře hratelné i ve 2 považuji:
Lord of the Rings (LCG) (super systém hrdinů a stavění balíků, bohužel tedy kooperačka, managent zdrojů atd, nevýhoda je pořizovací cena, chce to investovat dle mě alespoň 2000, aby jsi měl nějaký ten širší základ pro stavbu balíků, + je primárně pro dva hráče)
Rune Age (pokud jsi spíš fanda PvP - skvělý systém deckbuildingu a boje, možnost hrát i proti hře, s expansionem 6 velmi rozdílných ras a skvělá cena, 1-4 hráči)
ač jsou obě ty hry karetní, tak z nich mám vždy při hraní pocit, jako by byly něco víc a hlouběji propracované než jen pouhé vykládání karet (a ony jsou propracovanější, na to každý přijde :)

Ještě bych možná uvažoval i Pathfinder nebo Thunderstone pokud ti opravdu nevadí ty karty.. Na všechny ty hry je plno recenzí a každá má to své, klidně se zeptej a rozepíšu se o nich více

dobře vypadal i Assault on Doomrock nebo Mistfall (ale to jen z videí, nehrál jsem)

Pokud se nebráníš ani návrhům do budoucna co sledovat, tak já teď backnul Battalia a ještě Pillars of Eternity karetku.. Obojí vypadá dost slibně a ty karetní deckbuildingy mi prostě sedí, protože se většinou nestane, že tě soupeř přejede jen protože picknul silnější postavu a třeba měl štěstí na lepší loot, ale je potřeba u toho i více přemýšlet co kdy zahrát aby jsi z toho vytěžil co nejvíce (ale zase nejsem tip, co by přemýšlel půl hodiny nad optimálním tahem, takže občas se i seknu, ale aspoň je zábava :)

10.8.2015 16:04:19 | Upraveno autorem (porovnej)

Arcadia Quest
Málem bych zapomněl - Arcadia Quest je super PvPvE hra, zatím hráno vždy ve 4, ale nemyslím že ve 2 by to bylo nějaké horší, je tam postupný vývoj postav, vždy ve scénáři musíte plnit jak pvp, tak pve questy

10.8.2015 16:07:20

Claustrophobia
Andor - Zaklínač - Mage Knight jsou různé typy her, takže těžko doporučit něco podobného. Ale Claustrophobia je pro dva, atmosférická, zábavná, opakovaně hratelná. Jinak by taky mohly tématicky vzato zaujmout třeba ještě Wiz-War, Battlelore 2. ed., Battle of Five Armies.

13.8.2015 11:40:46

Vybíráme z Bazaru

Bot Factory
Bot Factory
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas