Doporučení hry ve stylu Warcraft

Ahoj,
rád bych vás požádal o doporučení hry, která by byla jako Warcraft.
1) Těžba surovin
2) Stavba a vylepšování budov
3) Boj
4) Jednoduché pravidla v češtině nebo překlad
5) Herní doba do 3h
6) Aspoň pro 4 hráče

Zkusili jsme Civilizaci od BF a ta nám nevyhovovala skrze komplikovaná pravidla, uvítali bychom přímočařejší intuitivní pravidla, herní mechanismy.

Díky
5.9.2015 12:06:57

Něco podobného..
I když stavba budov tam není..je to krásný fantasy svět kde sbíráš suroviny..stavíš armády a navíc s hrdiny plníš questy. Podle mě jedna z nejlepších fantasy deskovek - Runewars

5.9.2015 12:27:28

battalia
by to mohla splňovat, jen počet hráčů nesedí

5.9.2015 13:25:23

..
jj, warcraft bol/je fit..ako "jednoducha" nahrada mi vychadza Kement.. a epicka spominane RW, libovka..
(kyklady asi ne, je to hlavne aukcna hra..)

5.9.2015 16:27:25

Clash of Cultures
Kdysi jsem na Civilizaci taky koukal, ale hodne se mi na tom prave nelibila ta prekombinovanost a neprehlednost na stole. Nehlede na ten bordel hernich komponent. Kdyz jsem hledal nejakou nahradu nasel jsem Clash of Cultures, ktery je mnohem prehlednejsi. Nevyhodu bych videl v dlouhe herni dobe, ktera neodpovida tvym pozadavkum, a co se me nelibilo byl bojovy system. Presto myslim ze to stoji za kouknuti.

5.9.2015 18:06:17

Taky jsem takovou hledal,
ale Civilizace moje ptořeby uspokojila plně a pravidla mi přišly tak akorát úměrně tomu co vše hra nabízí. Každopádně co znám z deskovek je to asi nejpodobnější RTSkům.

Svým způsobem je vylepšování budov a těžba surovin přítomna v Kemetu/Cyclades. Ale do RTS to má daleko. Možná Runewars, i když tam se staví jen pevnosti. A ještě The Ares Project je prý pokud o deskovou RTSku, ale nehrál jsem a nevím jestli je to sehnatelné.



5.9.2015 20:52:05

rada
Já bych ti poradil, pokud nemusí být striktně fantasy svět, tak určitě zkusit
Forbidden Stars, hrál jsem již 2x máš tam jak sběr surovin (a obsazování klíčových světů s nimi), tak stavbu budov (i když jen 3 typy) ale velice zábavný boj a upgrade systém a hlavně celkově systém rozkazů pro jednotky.

Runewars mám taky, je to hra velice podobná Forbidden Stars, ale po zahrání FS mám pocit, že RW jsou v mnoha ohledech slabší (jednak horší řešení soubojů, jednak akce je tam méně a déle se na ni čeká, protože u FS hraješ 4 rozkazy za kolo, u RW hraješ 1 rozkaz za období(4 za rok, takže to nakonec vyjde podobně) - ale rozdíl je v tom, že ty 4 rozkazy ve FS odehrajte všichni mnohem rychleji než u Runewars, takže ta hra je daleko svižnější a pořád se něco děje, není to takové to, čekám až se hráč v rohu co je nejdál ode mě rozhýbe a vymyslí co chce dělat, já si zatím pošlu sms, atd..

Potom jak tu padlo, koukni se na Battalii, to je zase takový deckbuilding s obsazováním měst a nebo, pokud vyloženě nevyžaduješ budovací fázi, tak velmi dobře teď lidi hodnotí Blood Rage, které sice bude vycházet až za měsíc(ale někteří už hru mohli koupit dříve na výstavách v USA), ale vypadá to jako hoodně zábavná strategie co se bojů týče a má vizuálně nádherné figurky.

Osobně ti radím vybrat hru kde se rychleji dostanete k boji a akci, protože to bývá většinou ta klíčová část her a pokud je boj dobře řešený, tak to u mě osobně dělá tak 70% ze zábavnosti hry, i proto u mě aktuálně velice vede Forbidden Stars ač jsem primárně fanoušek fantasy a než jsem si FS zahrál, tak jsem na RW skoro nedal dopustit, dle indicií by blood rage měli mít právě bojovou stránku velice zábavnou díky draftování bojových karet.

5.9.2015 21:23:38

Zaily
Tak Forbidden stars a Runewars bych moc nesrovnával jak žánrově tak herně mají dost rozdílů. Ano bereš suroviny a bojuješ o území ale to je tak asi vše.. Jinak obě jsou hodně kvalitní doporučuji aspoň zkusit každou z nich...

5.9.2015 22:13:01

..
Díky Všem, zaujali mne Rune Wars a Clash of Cultures.

6.9.2015 10:10:52

generalx
já naopak myslím, že to srovnávat lze celkem dobře.. Obě jsou to strategické hry(byť každá má odlišné téma). V obou hrách se hraje o určitý počet objectives, které jsou různě po mapě, v obou stavíš armády, obsazuješ různá pole, aby jsi měl více surovin, v obou vše toto děláš díky rozkazům (ano, někde jsou to žetony, někde karty). Každá má ten mechanismus malinko jiný, ale já tam vidím spoustu společných rysů. A pokud srovnávam čistě to jak mě hra baví, tak můžu srovnat klidně Magic the Gathering proti Pokeru např. A pro mě z hlediska zábavnosti a hratelnosti vede jednoznačně FS.

Nicméně, pokud tobě ty hry k sobě nijak nepasují, nebudu tě přesvědčovat - jen jsem chtěl doporučit hru, nepopírám, že obě hry jsou dobré, ale pro mě je jedna z nich lepší a proto mi přišlo dobré napsat ty důvody

6.9.2015 16:03:21

Zaily
Ja by som runewars a FS tak isto neporovnával. Spoločné znaky čo si vymenoval platia všeobecne pre každú stragégiu tohto typu (Runy, Stacraft, FS, TI3, Civlization, CoC a takto by som mohol pokračova). V Runewars a FS nevidím v mechanizmoch skoro žiadnu podobnosť. Odlišujú sa dokonca aj v tom, čo sa väčšina hier tohto typu zhodujú a to je herný plán a úplne odlišnom súbojovom systéme. Kľudne môžem vypísať viac vecí, v ktorých sú tieto hry odlišné, ale to asi nieje podstatou tejto témy :) Keby si však porovnal forbidden stars a starcraft, tak to by bola už iná káva, tie hry sú si podobné ako riť na šerbeľ (machanizmovo).

Ináč, ku téme, podľa mňa tie najlepšie kúsky tu už padli (Clash, Runy, Forbidden S.) ;) Čo sa týka pravidiel, Civilizacia sa mi zdá byť pravidlami jednoduchá, taký Runewars je určo komplexnejší. Avšak, možno by som odporúčal preštudovať pravidla, či ste schopný to rozhýbať a až potom kupovať. Ak náhodou nie, tak Clash je pravidlami podľa mňa najjednoduchší z týchto záležitostí a FS máš naštudovaný za 3 hoďky tiež :)

PS: takýto typ hier do 3 hodín nenájdeš, a keď tak, tak musia byť hráči už skúsenejší, keďže sa jedná o pomerne komplexnejšie hry, potom by to mohlo ísť..

6.9.2015 18:07:56 | Upraveno autorem (porovnej)

BladeBrown
A čo Eclipse všetko čo si napisal splňa a da sa dohrať aj do 3h v troch hračoch ak to vieťe hrať,pravidla su jednoduchšie ako v civke.Akurat staviaš a vylepšuješ lode namiesto budov.

6.9.2015 18:40:36

Might & Magic Heroes
Nehrál jsem to, nemůžu teda posoudit, ale podle popisu, by to mohlo splňovat Tvé požadavky. Jinak Runewars jsou mnohem komplexnější než Forbidden Stars, musí se u toho hlídat o hodně víc věcí. Je tam i prvek náhody v podobě karet období, které nutí hráče neustále upravovat svou taktiku a dokážou hrou brutálně zamíchat. FS končí, když získáš cíle a všichni vědí, kdo na tom jak je, kdežto u Runewars nevíš kolik kdo má run, a když chceš vyhrát dřív než na konci 7. roku musíš území s runama udržet. Takže FS jsou pro mě taková oddychovka a Runewars epická hra kdy si chci pořádně zavařit mozek.

7.9.2015 09:26:25

...
Might & Magic , kouknu, ale není k tomu tady moc informací.
Rune Wars asi vynechám, chtěl bych spíše něco easy light než Epic.
Díky

7.9.2015 11:25:54

M&MH
Co jsem koukal na recenze, tak trochu nadávali na boj. Jinak snad i dobrý. Nicméně očekávání byla strašně velká, tak težko říci kolik je na vině hype aspol.
Z druhé strany Comic Sans je v tomhle jako pěst na oko.

7.9.2015 11:34:46

MMH
Tady je docela hezký video, jak se to hraje https://www.youtube.com/watch?v=GLL60wvly-o tak můžeš posoudit vzhled a boj. To je hodně subjektivní věc. Pokud Tě ta hra chytne, tak je jedno jak vypadá ;o)

7.9.2015 13:44:03

Vybíráme z Bazaru

12 říší + promo
12 říší + promo
Akt. cena: 90 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas