budovatelská hra - Travian, Divoké kmeny atd.

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo neznáte hru podobnou těmto kdysi hodně populárním webovým hrám Travian, Divoké kmeny apod. Mám na mysli hru, ve které by se budovala vlastní vesnice, kde můžete stavět opevnění, kasárny, tržiště apod. a to vše třeba i na několika úrovních (zlepšování budov). Dále více druhů vojska např. jízda, lučištníci, pěchota...pěstování obilí, těžba dřeva a kamene...zkrátka kdo někdo tyto hry hrál tak ví přesně co hledám :). Hledám hru co nejpodobnější těmto kritériím.
24.11.2015 18:06:23

Civilization
Tohle docela sedí, mrkni se Sid Meier's Civilization: Desková hra

24.11.2015 19:00:58

...
možná Imperial settlers... pak většina civilizačních her (jsou jich kvanta, zeptej se spíše na ně, nebo si dej na bgg filtr) BTW: Vždycky když koukám na to jak to hraje můj táta, tak mi to vizuálem připomíná osadníky z katanu :-D

24.11.2015 20:25:34

Games
Settlery jsem právě koupil a zatím jsem jenom projel pravidla a nehrál to s nikým, takže uvidím jaké to bude...jinak civilizaci mám taky ale ještě jsem se k ní nedostal vůbec tak uvidím na kolik se to bude podobat..jinak díky za reakce ;)

24.11.2015 20:55:10

...
double post

24.11.2015 23:32:47 | Upraveno autorem (porovnej)

...
no hele hlavně jde o to, že já v tomhle odvětví moc znalostí nemám, tak ti spíše radím aby si se zaměřil na civilizační hry s prvkem spravování vlastního národa... Například Antiquity, bo jak se to jmenuje

24.11.2015 23:32:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Budovatelské hry
Tomuto tématu by se snad mohly blížit následující hry, z těch co znám:

Convicted - Nehrál jsem, ale na první pohled odpovídá nejvíce tvému přání. Je tam pohled na jedno městečko, které hráči budují společně. Budovy mají několik úrovní. Rekrutuješ vojáky. Na tvé městečko se ženou hordy nepřátel. Ale co jsem četl, hra trvá hodně dlouho, ale jde ukládat.

Knížata z Katanu - Menší budovatelská hra pro dva. Oproti předchozí je herní doba velmi kratší, ale nenalezneš tam úplně vše, co by sis přál. Je jen o budování a těžbě surovin. Nejsou tam jednotky a přímý boj. Není tam jedna vesnice, ale nekolik sídel. Každé sídlo může mít několik speciálních staveb.

Deus - Co se týče civilizačních her, tak mne tato velmi zaujala. Máš tam společní herní plán a každý hráč na něm staví vesnic více. Každé sídlo může mít až 4 budovy, jednu od každého typu. Na vodě jsou lodě a také tam jsou vojáci. Toto všechno je hezky zastoupeno kartami, které má hráč před sebou a každá budova, loď, jednotka přináší hráči nějakou různorodou akci. Válčení je jen takové lehčí, že se podle jednotek rozhoduje o ovládnutí neutrální vesnice, nebo soupeři bereš zlato, nebo vítězné body.

Nejlepší hrou s tématem budovatelských počítačových her jsou pro mne osobně už zmínění Settleři. Stylem hry ale zase tolik neodovídají tomu, co se přesně děje v podobné hře na počítači, protože u deskovek jsou zábavné jiné věci než na počítači, z hlediska toho, že to má být odehráno za kratší čas. Místo, aby byly u budov úrovně, je tam mnoho budov s různorodými efekty, protože právě toto u takových her podle mne funguje.

25.11.2015 11:29:20

Hry
Super určitě se na to podívám, protože jsem o žádné z nich neslyšel

25.11.2015 12:16:22 | Upraveno autorem (porovnej)

heroes of might and magic, board game
nebo titan by taky mohli potěšit, deus se mi líbí
nebo ještě oprášený mare nostrum, to byla pecka za stara a teď to vypadá tak, že to musím mít.
ještě mě napadla battalia, mám jen přečtená pravidla a objednáno, ale ještě jsem ji nehrál.

25.11.2015 20:33:05

možná, nevim
Stronhold?

26.11.2015 15:55:16

Vybíráme z Bazaru

Za pár stovek - Legendary (Marvel) - EN
Za pár stovek - Legendary (Marvel) - EN
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 14 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas