Arcadia quest vs Zombicide Black Plague

Ahoj,
s rodinkou si rádi zahrajeme nějakou tu deskovku, zatím jsme hráli spíše eura, ale rád bych zkusil i nějakou figurkovku. Z toho co jsem se díval, mi padli do oka AQ a ZBP. Já osobně s tímhle typem her nemám nejmenší problém, ale ostatní na ně nejsou moc zvyklí. Z toho co jsem četl různě po fórech je prý ZBP jednodušší co se týče pravidel, ale na druhou stranu mi přijde, že by je zaujal více AQ kvůli tématu a vzhledu figurek. Tak jsem vás chtěl poprosit o názor.
8.6.2017 15:41:20

kompetetivní vs kooperační hra
Ahoj,

asi bych začal u toho, zdali chcete táhnout všichni za jeden provaz proti hře nebo soupeřit proti sobě. Obě z her totiž spadají do jiné škatulky.

8.6.2017 16:03:51

čeština vs angličtina
ahoj,

no další argument je zda rodinka vie anglicky, alebo tatik spraví preklad kariet a kampane (AQ je iba v angličtine). No a Zombicide mi príde viac strategickejšia, musíte hodne premýšľať nad ťahmi, kto čo urobí, kdežto AQ je čistá zábava a zabíjanie sa navzájom (proste škodaradosť najväčšia radosť). Mne sa osobne páčia oboje hry, ale väčšia sranda je pri AQ podľa mňa.

8.6.2017 16:51:58

AQ vs BP
Mám obojí a každá ta hra je jiná jak už bylo zmíněno. AQ je prostě taková rodinější. Je to větší zábava a zároveň soutěž, vítěz bere většinou o něco lepší vybavení, ale pokud ten co prohrál pobral více kreditů (a to se stává často) v následujícím mezikole může za kredity nakoupit lepší vybavení. Není v češtině, na druhou stranu té angličtiny je tam opravdu hodně málo.

BP je kooperativní, kde se opravdu musí spolupracovat, možnosti levelování postavy jsou trošku menší než v AQ, ale dobrý stratég si příjde na své. BP je v základu trošku nudný, chce to menší rozšíření jako NPC nebo Zombie Bosses.

Co se týče figurek, tak ty nemají chybu tam ani tam.

Rozhodnout se zda chcete hrát kooperačku nebo PvP a nebo s kým hraješ.

8.6.2017 20:28:02

ZBP a AQ
Za mě určitě doporučuju spíš arcadii, sice je to boj proti sobě, ale ta hra je daleko zábavnější pro všechny zúčastněné, v Zombice bohužel dost často nejlepší strategie je, že 2-3 lidi čistí zombíky a zbytek jen dělá support ve stylu, že prohledává předměty dokud nenasbírá něco užitečného pro všechny.. Takže ti zbývající 3-4 lidi se docela nudí..

Her máme odehráno docela dost v obou dvou a zvlášť Arcadia Quest Inferno u mě momentálně hodně vede, bylo tu dost pravidel vylepšeno a taky rozdíl mezi monžnostma nákupu u vítěze vs ostatní není tak dramatický(jednak mají všichni více peněz a taky i levné předměty jsou dobře použitelné, takže všichni jsou neustále tak nějak vyrovnaní.. (v základu se stávalo, že někdo vyhrál první mapu o parník, tím pádem si mohl koupit nejsilnější předměty a ostatní si koupili tak jeden dobrý a zbytek slabých protože na víc neměli)

9.6.2017 09:06:11 | Upraveno autorem (porovnej)

OT
trošku mimo primárnu tému, ale ak hľadáš ameritrash hru s figúrkami a tiež od CMONu, tak u nás vedie Blood Rage :)
Výhoda: nie sú tam kocky/kostky - pre našu partiu je toto veľké plus - keď je raz niekto smoliar, bude nadávať a nadávať až bude znechutený (preto jedine čo hrávame s kockami je Rum&Bones a Descent, ale to už je iná káva)

9.6.2017 10:40:19

Děkuji za názory
Díky moc za názory,
co se týká kompetetivní a kooperační složky, tak jsme tak půl na půl a angličtina není problém. Nakonec asi teda vyzkoušíme Arcadii. Co se týká Blood Rage a kostek, tak nám právě ty kostky vyhovují. Každopádně ještě jednou moc díky.

9.6.2017 12:41:04

Vybíráme z Bazaru

Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Project L Collector's KS All-in Edition + playmat
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas