Akční hra s dětmi

Ahoj, hledám nějakou ne moc abstraktní hru pro hraní s dětmi 8-10 let, max na hodinu. Aktuálně probíráme moji sbírku a narážím pravidelně na to, že hry jsou moc dlouhé, složité, je tam moc textu nebo počítání, nebo je to moc abstraktní.

Z toho co máme, se jim graficky líbí Doba kamenná, Pilíře země, Zima mrtvých, zkoušíme třeba Záchranáře, ale většinou je to přestane bavit protože to je prostě moc komplexní.

Fungují nám Osadníci, Carcasonne, dost dobrá je Geister, geister. Chvíli dají i Zooloreto mini než jim dojde, že zvířátka jsou super ale nakonec jde jen o ty body.

Představuju si nějakou akci, kde se ideálně nehraje na body ale něco se musí splnit. Koperačka by byla lepší, super by bylo téma navázané na mechanismus hry (tedy právě ne abstraktní pošítání bodů, kde je v podstatě jedno jestli je téma pravěk nebo star wars). Karetní spíš ne, radši něco s figurkami, ale ne zase moc materiálu, aby se dala otevřít krabice a hrát. No, chápu že moje požadavky jsou dost možná v rozporu a nesplnitené, ale zkouším to. Dík za jakékoliv tipy.
23.10.2016 12:21:27

Ze 7 a 5 letým hrajem
Robinsona, Warcraft, X-wing, La Isla, Drako, SmallWorld, Yokai no Mori, World of Tanks, Takenoko, Welcome to Dungeon, King of Tokyo. Vyjde to jak kdy. Někdy je třeba selektovat pravidla nebo setting. A hlavně dospělí si musí ujasnit proč vlastně hrajou.

Z 8-10 letými kdysi ještě Cyclades, Infarkt, Timeline, Descent.

23.10.2016 13:11:12

Descent
Asi mi nejvíce na tvé přání sedí Descent

- má to spoustu scénářů
- je to kooperativní
- jsou tam figurky
- není to pravidlově složité
- je to hoddně akční
- spousta scenářů, teď i aplikace

Mínusy
- časově náročnější, ale jsou kratší scénáře, pak to sbalíš a můžeš někdy pokračovat
- trochu drahší - pro někoho to může být překážka, je to hra kolem 1500-1700, ale zase za tu cenu dostaneš mraky materiálu a pak se dá prokačovat s rozšířeními

25.10.2016 11:25:54

Jamaica
Dlouho nesahnatelná, ale poslední měsíce už není problém. Pirátská závodní hra, hezký plán i figurky lodí, krátká pravidla, jednoduchá, rychlý setup, interakce (ta až tak od 4 hráčů výše). Rychlé souboje kostkama. Do hodiny se určitě vejdete. Na druhou stranu to není kooperativní a první v cíli není nutně vítěz, cestou se sbírají poklady - body.

Jinak moc nechápu některé předchozí tipy. Autor si stěžuje na dlouhé a složité hry a jako první nabídku dostane Robinsona a Descenta?

25.10.2016 13:31:34

Charitativní aukce

Malý princ - Udělej mi planetu - dobročinná aukce
Malý princ - Udělej mi planetu - dobročinná aukce
Akt. cena: 5555
Končí za: 6 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

WHAT DO YOU MEME?
WHAT DO YOU MEME?
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas