skupiny pro hromadné zprávy

Bylo by fajn, pokud někdo pořádá nějakou hromadnou akci, aby si mohl relativně snadno sestavit něco jako mail-list. Seznam uživatelů, kteří patří do skupiny. Zprávy by se potom posílali na tuto skupinu. Kdokoliv by se mohl sám odhlásit, sám. Případné přihlášení/přidání, nechť si řeší zakladatel/správce skupiny. Skupina by se tvářila jako složka ve zprávách, aby zprávy v rámci skupiny byly oddělené od jiných zpráv.

Typicky společný tisk doplňků ke hře. Aktuálně například https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/euthia-torment-of-resurrection-fierce-powers-and-crawling-shadows-13684/diskuse/tisk-chybejicich-komponent-vlastnimi-silami-37988/?pg=10 na přelomu 10 a 11 stránky se to řeší. Já se chystám tisknout hromadně gamematy a též by se mi to hodilo.

Sice toto lze komunikovat v diskusi. Nicméně na tu si členi skupiny musí buď sami vzpomenout, nebo si sami nastavit sledování. Při sestavování seznamu nějkou tabulkou na webu je nešikovné tam vypisovat kontakty typu email či telefon. Jednotlivé zprávy ve zprávách zde na ZH se snadno přehlédnou.

Jak to vidí jiní uživatelé s potřebností nějkého takovéhoto řešení? Jak to vidí @Zeus a kolektiv zodpovědných Zatrolenců? :)

29.4.2024 08:54:28

Neříkám, že to je zbytečné, ale dokážu si představit, že toto je docela dost práce (a tedy to asi @Zeus hned tak neimplementuje)…

Pro začátek bych navrhoval alespoň umožnit dát “Odpovědět / Odpovědět všem” i na odeslané zprávy (nyní lze jen na doručené).

Ve výše popsaných případech by si uživatel sice musel napoprvé ty lidi jako příjemce do zprávy vypsat, ale při dalším posílání by už stačilo dát jen “Odpovědět všem” na tu dříve odeslanou zprávu. To by se snad mohlo zprovoznit rychle ;-)

29.4.2024 09:43:52

Určitě podporuju, na hromadné domlouvání jakékoli akce je to velmi užitečné. Namátkou další je @Johnny808  a jeho akce na insert Euthie. A co vím, tak se řešily i různé akce jako tisk karet apod.

Proč nestačí, aby si lidi dali sledovat vlákno:

  1. ve vlákně se toho probírá víc a chodí notifikace o všem, takže je to zaprvé otravné a zadruhé nepřehledné. Tato vlákna bývají totiž typicky dost aktivní.
  2. často není potřeba psát ani všem, ale podskupině. 
  3. komu a kdy napsat a jakou podskupinu oslovit ví jen a pouze ten organizátor akce - tudíž dopředu se účastníci ani nevědí, kam přihlásit. On musí mít možnost tu komunikaci "odstartovat”.

Z hlediska zjednodušení fíčury je možnost, aby ZH uměly vzít text s více uživatelskými jmény oddělenými mezerami (se zavináči nebo bez, jak chcete) a ten šel vložit do pole “komu”.  To by fungovalo a je to asi jednodušší na napsání, ale má to nevýhodu, že jak to není nazvané žádným nickem skupiny, tak by se nedalo odhlásit a přílišná jednoduchost by mohla vést někoho ke snadné možnosti spamování.

 

Pokud by byly skupiny, tak navrhuju také jejich omezenou životnost: po určité době přijde zakladateli zpráva a pokud ten nezareaguje a nějak neprodlouží trvání skupiny, tak se ta smaže.

29.4.2024 10:12:44

Vybíráme z Bazaru

Jedním slovem
Jedním slovem
Akt. cena: 290 Kč
Končí za: 21 hodin

Offcanvas