jak jsem se stal dlužníkem zatrolených her

v minulém týdnu jsem prodal komplet scythe za 6500kč zde na zatrolených hrách, k úhradě od zatrolených her mi přišlo cca 130kč. Do dnešního dne mi ještě nedorazili peníze od prodejce (prostě to trvá), ale mezítím už mi chodí, že mi od 16.1. zablokují účet, pokud do tohoto času nebudou připsány peníze na účet...To je systém toto...

já vím, mám vložit dopředu do měšce...

spíš si říkám, jestli by nestálo za to mít tam trochu rozestup, než mi ZH začnou posílat zprávy o blokování účtu....
13.1.2021 09:46:41

@Nathanael
Ten prodej minulý týden, to myslíš ten Scythe, který si prodal 1. 1.?
Rád zodpovím tvé dotazy a určitě se dá najít řešení téměř jakékoliv situace, ale základem by mělo být fér jednání.

Takže na zaplacení máš 14 dní, což není žádný šibeniční termín a zatím s tím uživatelé nemají problém. Naprosto si dokážu představit situaci, kdy ten obchod proběhne později, například osobní předání s někým kdo má cestu kolem jednou za čas. Ale pokud jste domluvení na pozdější realizaci, tak nevidím důvod proč nevyrovnat bilanci u ZH. Kdyby se ten obchod nerealizoval, můžeš náš kontaktovat (https://www.zatrolene-hry.cz/kontakt/) a my ti vrátíme provizi i inzerát. Pokud bys z nějakého důvodu nemohl tu provizi zaplatit do doby než proběhne obchod, tak nás opět můžeš kontaktovat přes kontaktní formulář a můžeme se domluvit co s tím.

Takže cesty jsou, ale je potřeba nám dát vědět a jednat na rovinu.

PS: V té připomínce, kterou dostaneš jednou denně při prvním přihlášení se o zablokování účtu nehovoří.

13.1.2021 10:26:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Souhlas
Nedávno jsem na tom byl taky tak, když jsem prodejem jedné hry taky skočil hned na 160 Kč provize. S kupujícím jsme se dohodli na osobním předání asi za dva týdny.

Jenže každý den mi stránka zatrolonek naskočila s info, že jsem dlužník. Celkem dost mi to vadilo, tak že po několika dnech jsem to zaplatil abych se toho zobrazování zbavil.

A dalším prodejem se situace opakovala, akorát že obchod byl realizován rychleji. Přesto jsem to opět raději zaplatil ještě před platbou od kupujícího.

Taky bych se přimlouval za to, aby mezi prodejem a denním upozorněním byla nějaká proluka. Týden by byl asi tak akorát. A až pak denní upozornění. Okamžité označení za dlužníka mi prostě vadí.

Edit: než jsem to sepsal, tak se tu již zobrazila reakce od Minera. I přesto bych se přimlouval za tu proluku. Děkuji

13.1.2021 10:29:01 | Upraveno autorem (porovnej)

miner
ano, myslím ten prodej Scythu... jestli mě za to chceš chytat za slovo a mlátit mě s ním o hlavu(mluvím o týdnu, minulém týdnu, kdy jsem obchod začal realizova), tak to jsme v rozhovoru skončili, pane.

Ano, jsou obchody, kdy to trvá pár hodin, jednotek dní, jsou obchody, který trvají delší dobu.

Třeba jen to, že už týden čekám, než mi pošta pošle peníze za dobírku.

Ano, peníze jde poslat dopředu, ale ne každý má hned na vysolení bez toho, aby peníze měl z realizace.

Říkáš 14 dní, ok, pro příště budu vědět...

držte se tu, T.

13.1.2021 10:52:24

@darkw
Ona ta připomínka není nastavená časově, ale na základě bilance v měšci. Začne se objevovat, ve chvíli kdy je záporná bilance 50CZK a více. Tudíž se to začne objevovat ve chvíli, kdy uživatel prodá hry za 2500CZK+.

Samozřejmě při prodeji nějakých KS her nebo větších kompletů to může znamenat, že se ta připomínka začne objevovat hned další den po prodeji. Na druhou stranu, je to skutečně jen připomínka co se zobrazí jednou denně při prvním přihlášení a i vyznění je ve formě připomínky, rozhodně to není koncipované ve stylu, jsi dlužník a koukej zaplatit.

Navíc jak psal i Nathanael níže, není problém si poslat peníze do měšce dopředu, pokud vím, že budu prodávat hry ve větším objemu.

Parametricky samozřejmě umíme nastavit kde co, ale jak jsem psal, dosud jsme neměli zpětnou vazbu, s tuším jednou vyjímkou, že by uživatelům vadilo to načasování upomínek a nejsem si jist, že když se tam nastaví prodleva, nebuda ta zase připadat moc krátká někomu dalšímu. :)

13.1.2021 11:00:50 | Upraveno autorem (porovnej)

@Nathanael
Nechci tě chytat za slovo, ale tady je ta časová osa důležitá. Když tvrdíš 13. 1., že ti ZH píšou, že ti budou omezeny funkce 16. 1., tak já okamžitě vím, že ten obchod nemohl proběhnout v minulém týdnu, kdyby tomu tak bylo, tak máš mnohem víc času a to je zásadní.

Z toho jak si to popsal ty, vyplývalo, že minulý týden si prodal hru, a tenhle týden ti bude omezen přístup k ZH a tak to prostě není. Obchod byl v systému realizován 1. 1. Tudíž se na mě nezlob, ale v tomhle trvám na přesnosti, pokud se máme bavit věcně o fungování notifikací.

A jak jsem psal, chápu i možnost, že ty peníze chceš nebo potřebuješ zaplatit až po realizaci a nabídnul jsem cestu (kontaktovat nás před kontaktní formulář).

13.1.2021 11:28:07

Nechci přilévat olej do ohně, ale...

nechápu problém. Když má někdo peníze aby nakupoval hry na KS a prodává pak hru třeba za 6 tisíc...to nemá 150 Kč na provizi? To musím čekat na dobírku?

13.1.2021 12:32:57

Janotik
Tiez to moc nechapem, ale podla mna Nathanaelovi ide skor o to, ze chce zaplatit az po ziskani penazi za predaj. Nie ze by na to realne nemal. Tomu sa moc neda verit hlavne z dovodu ako si pisal.
Lenze obchod prebehol formalne 1.1, ked bola bud skoncena aukcia, alebo kliknutim na kup ted. Z tohto pohladu prebehol obchod (kedze ZH nemoze sledovat komu, kedy pridu peniaze za hru na ucet, alebo ich dostane do ruky) prave vtedy. Provizia je za sluzbu, ktora bola vyuzita, ked sa aukcia uspesne skoncila. Teda nechapem to rozhorcenie..

13.1.2021 12:48:14 | Upraveno autorem (porovnej)

konec diskuse
díky všem za vyjádření,
jde mi opravdu o úhradu až poté, co dokončím transakci.
I když hra byla na dobírku převzata 6.1., já peníze 13.1.(dnes) ještě na účtu nemám. Do toho ráno zapnu zatrolenky a buch, skočí na mě zpráva, že jsem dlužník a že jestli neuhradím, účet se mi 16. zablokuje.
Takže mi šlo o princip, ne o částku, stejně ji uhradím, zatrolenkám fandím a i když nejsem necenáš, nemám problém podpořit stránky alespoň takto.

Obořil jsem se pak proti Minerovi, který mi napsal, že aukce proběhla 1.1., ale znáte to, aukce sice skončí v tento čas, ale než někdo napíše, než někdo zareaguje, než se vůbec domluvíte co a jak, chvíli to trvá a pak to budí dojem, že jen co neuhradím, už na mě ťuká exekutor a vymáhá(s nadsázkou).

13.1.2021 12:54:47

Miner
Prodej proběhl 1.1. ,takže to poslal na dobírku 4.1.,doručeno to bylo 6.1. a to je před týdném.
Jakého nefér jednaní se dopustil?

13.1.2021 13:27:57

@Bastacka
Prodej proběhl 1. 1. a od té doby, respektive od dalšího dne má uživatel informaci, že má zaplatit provizi. Předpokládám, že se shodneme na tom, že 1. 1. nebylo minulý týden. Tak jak to bylo popsáno, to bylo zavádějící. Někdo by si z toho klidně mohl odvodit, že na zaplacení má uživatel 7 dní (od 9. do 16.). A jak jsem psal, pokud se máme věcně bavit o tom jak jsou nastavené připomínky a požadavky na placení, tak je nezbytné operovat s přesnými a pravdivými údaji.

Za mě je to teď vysvětlené, Nathanel nejspíš operoval s termínem odeslání, ale ten z logiky věci nemůže být jakkoliv relevantní pro ZH. Každopádně teď Nathanael ví, že nás může kontaktovat a můžeme vymyslet případně co a jak. Tím to považuji za vyřešené.

13.1.2021 13:45:08

upozorneni :-)
Je to pěkná buzerace, kluci fakt by to chtělo nastavit trosku delší časový interval než to začne vyhrožovat.

31.1.2021 20:01:58

@Miner
Pochopil jsem to správně tak, že provizi musím zaplatit ihned bez ohledu na to, kdy bude zaplaceno mě a že tam není nějaká "pracovní" lhůta (byť třeba pevně daná, co já vím týden), která by zohledňovala to, o čem se zmiňoval Nathanael? Tedy v rozumné předem pevně dané a definované míře doba na kontaktování, domluvu a odeslání peněz?

31.1.2021 22:46:45

kren
Je to tak.

Ta lhůta je 14 dní (bráno od konce aukce) a jen v případě, že se tím uživatel dostane na/pod těch -50 Kč. Mimo nějakou sezónu dovolených mi to přijde celkem ok: i kdyby domluva trvala týden, na realizaci platby je pak celý další týden.

Občas se stane, že obchod nakonec neproběhne vůbec (kvůli kupujícímu). Pár takových reklamací už jsme měli. Provize i inzerát za vystavení nepovedené aukce/prodeje se pak uživateli vrací (samozřejmě o tom musíme vědět - čili reagujeme na žádosti v kontaktním formuláři).

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

31.1.2021 23:10:45 | Upraveno autorem (porovnej)

@Kew
OK, chápu ;). Pak je to v pořádku.

1.2.2021 00:25:06

naplnit měšec
Měšec lze navíc naplnit i předem. A případná provize se pak strhne automaticky bez jakýchkoli výzev a prodlení.

Ty chodí opravdu pouze, pokud je měšec v mínusu, s těmi níže popsanými lhůtami.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

1.2.2021 08:02:24

Notifikace
Tam by mozna stalo za zvazeni tu notifikaci posilat rekneme se vzestupnym trendem.

1. nastane dluh -50 a hned upozornim, ze mam dluh a mam jej uhradit
2. po tydnu stale dluh -50, skutecne upozorneni, ze se nic nedeje a jeslti je mozne zaplatit
3. po peti dnech opakovane upozorneni
4. upozorneni kazdy den???

Neco v tom smyslu, ale chapu, ze to mate navazane na "ban" uctu a tim by se realne ten ban asi vyrazne prodlouzil. Jen uvaha.

1.2.2021 08:28:45

Vojtech Musil
Myslím, že pokud to ještě není implementováno (nedlužím, takže nemám jak vyzkoušet :D ), tak jsme to interně už minimálně řešili, protože je pravda, že notifikace každý den (tj. původní řešení) je asi celkem zbytečná. Takže něco v tom smyslu že první den dluhu upozorníme, po týdnu se připomeneme a pak se to nějak přitvrdí, podle mě v plánu / v provozu je.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

1.2.2021 08:41:39

Taky bych byl o krapet zpoždění
Defacto o nic nejde ale připomínka že jsem dlužník přitom jsem už peníze odeslal nemusi byt kazdemu prijemna. Pokud peníze poslete v sobotu , v nedeli a v pondeli rano jste stale jeste dluznik.

..DeskoHerky Teplice..

1.2.2021 08:59:20

První upozornění
To první upozornění je velmi zdrořilá prosba, de facto jen připomenutí, že bilance v měšci je -50CZK nebo méně a objeví se jednou denně, při prvním přihlášení. Až po týdnu se to změní na žádost o zaplacení.

Otázka je, jestli by lidé věděli, že mají poslat platbu, kdybychom tam dali ještě nějaké prodlení, předtím než se systém připomene. Já se trochu obávám, že málokdo si kontroluje stav měšce sám proaktivně, takže tu připomínku dostane tak jako tak a pokud je mu nepřijemná i při té velmi přátelské formulaci, nevím jestli se něco změní.

1.2.2021 09:33:02

upozorneni
První upozornění je jasny o tom žádná, ale další s nějakou prodlevou např. 3-4 dny a pak mě třeba ukamenujte :)

..DeskoHerky Teplice..

1.2.2021 09:36:08

@horysimus
Aha, už rozumím. Navrhujete, aby po prvním upozornění ty další nešly každý den, ale byla tam pár dní pauza, aby to třeba neprudilo o víkendu, když jste peníze už odeslali.

Ok, díky za feedback. Pobavíme se o tom.

1.2.2021 10:15:59

...
Asi budu muset něco prodat, abych se stal dlužníkem a viděl ty výhružné maily, co mi budou chodit :)
Chci říct, že podle mě děláte z komára velblouda.

1.2.2021 10:20:22

@Duirin
Přesně to mě také napadlo. Jak asi vypadá ten mail vyhrožující banem :D

1.2.2021 13:41:43

vyhruzny email
Ono se to uz nekde resilo a v podstate si lide stezovali, ze jsou oznacovani za "dluzniky" a ze se jim to nelibi - rozhorceni panovalo nad tim, ze dotycny neni zadny "dluznik". Jenze kdyz mam balanc na ucte -50, tak dluzim a bohuzel dluznik je (dle meho nazoru) naprosto adekvatni pojem.

Takze tu jde spis o jakesi vnimani onoho pojmu. :-) Druha vec je, ze dotycnemu chodi notifikace kazdy den. Coz mi pripada trosku otravne, ale z diskuse vyplyva, ze se na tom pracuje. Nic neni dokonale na prvni dobrou. ;-)

1.2.2021 14:15:59 | Upraveno autorem (porovnej)

30 dní
Myslím, že štandardom by mala byť splatnosť 30 dní. Aj Zásielkovňa robí zúčtovanie dobierok raz za mesiac, ak sa nemýlim. Z povahy tejto služby by nikomu neublížilo, ak by sa zmenil termín na zaslanie prvej notifikácie napr. 14 dní po ukončení inzerátu, potom ďalšie upozornenie napr. 5 dní pred "splatnosťou" a až po 30 dňoch by prišli prvé "výhražné" listy. Pre ľudí, ktorí tu inzerujú hromadne a naraz by to významne uľahčilo život, si myslím, pretože jednotlivé dražby sa môžu ukončovať kľudne aj s týždňovým rozdielom pri rovnakom dátume podania.

1.2.2021 14:36:12

Vybíráme z Bazaru

Lords of Hellas CZ, nehrané
Lords of Hellas CZ, nehrané
Akt. cena: 1450 Kč
Končí za: 6 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas