Mage Wars Ostrava

Ahoj,

nehraje nekdo nahodou Mage Wars v Ostrave nebo okoli? Nemusi se jednat o nejakou zabehnutou skupinu, klidne bych si zasel zahrat jen tak do nekam do cajovny / hospody.

EDIT: Jestli ne tak snad budu muset prestoupit na Android: Netrunner, ale tam je uz docela brutalni vstupni bariera tolika vydanych rozsireni.
25.7.2016 17:54:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Ostrava
Co vím tak hraje Tharr ve Sluji ve Výškovicích.
Ne úplně aktivně hraju i já. Vyskytuji se každou středu na deskovkách v Black lotusu v centru. Šlo by se domluvit na nějakou hru.

26.7.2016 13:59:50

Ostrava
Tak jestli mas zajem a nevadi ze mam jen core set tak jsem pro :]

26.7.2016 17:52:28

kgil
Hele Magewars jsem sice nehrál a určitě je to dobrá hra, ale kvalitního cyberpunku je pomálo.

Ani nevíš jakou radost by mi udělalo, kdyby ses k nám přidal na Netrunnera.

Jestli se chceš kouknout a vyzkoušet, tak hrajeme každý čt od 18:00 do 22:00 v čajovně u čajového skřítka v Ostravě Porubě.

Co se týče nástupu, tak by to bylo pravda náročnější, ale naštěstí FFG zavedlo rotaci, která bude bohužel až od 8. cyklu. To znamená, že jakmile vyjde první pack 8. cyklu, tak celé první dva cykly jsou turnajově zabanované. Takže je v podstatě už nemusíš kupovat. Ale záleží no...Ještě rok budou hratelné a jsou tam nějaké zásadní karty, ale možná bys nemusel kupovat vše.

No každopádně pokud tě Netrunner aspoň trochu zajímá a uvažuješ o něm, tak se zastav. Rádi ti to ho předvedeme

26.7.2016 20:00:59

Ostrava
Diky za nabidku, musim se priznat ze k cyberpunku mam hodne blizko (predevsim literarne) a na A:N je oproti MW skvele to, ze se i v CR konaji turnaje, ktere maji prece jen trochu jiny nadech nez casual hrani. Jestli je tedy v Ostrave nejaka skupina hracu tak je to pro mne velky impulz zorientovat se, projit si pravidla a nekdy se zastavit :]

26.7.2016 20:18:30

Kgil
No právě že jsme jen dva. Zatím se držíme od začátku co hra vyšla a kupujeme zatím vše. Ale scházíme se pravidelně, hrajeme podle turnajových pravidel (co se týče legálnosti karet a errat) a občas se na nějaký ten turnaj i vydáme do Prahy nebo Brna. Ale ta motivace cestovat vlakem/autem tak daleko a dlouho a zahrát si pár her je malá.

Jó to kdyby byla nějaká větší komunita v Ostravě, jako to bývalo svého času u agot 1st edition a mohly se turnaje konat i tady ( jakože prostory k tomu jsou akorát jen lidi hrají pořád a tupě ten nehorázně předražený magic) to by bylo něco jiného.

26.7.2016 20:31:27

Magic
No jo, taky jsem MTG odpadlik (ale to uz jsou leta) a mozna vic nez predrazenost (jde hrozne videt ze to je profit-oriented hra) mi vadilo to, ze ty 'zajimave' formaty jako Legacy a Modern jsou hrozne nemenne a clovek zjisti ze za 2 roky co vubec MTG nesledoval se v nic nezmenilo takrka nic.

A taky hledam trochu vic 'deep' hru, takovou ktera neklade takovy duraz na stesti a varianci a dava k dispozici vice strategickych moznosti (coz napriklad MW splnuje dokonale, nahody je tam jen tolik aby hra nebyla deterministicka a nedochazelo k dlouhemu propocitavani tahu dopredu)

26.7.2016 20:50:36

kgil
Já Magic obdivuji, kdysi jsem ho trochu hrál. Hrozně rád bych chtěl zažít hraní v letech kdy hra začala vycházet. Moc se mi líbí staré karty. Ale v poslední době kdy vychází hromada nových karet ročně (3 nebo kolik cyklů) + hromada karet se recykluje jen s jinými obrázky + hromada karet je odpad a ostatní stojí nehorázný balík (proč proboha, vždyť je to papírová kartička jako každá jiná) a ceny u nás určuje monopol (černý rytíř, který v tom točí neskutečný business v rozbalování displayů a prodáváním drahých karet)....

Tohle nemám zapotřebí. LCG formát je imho dokonalý. Každá karta má stejnou hodnotu (nepočítám proma, které jsou jako ceny na turnajích a lidi je prodávají za těžké prachy na ebay)

A co se týče samotného A:NR. Tak to je pro mě bezkonkurenčí hra (snad jen trůny, mohou konkurovat a to hlavně díky knižní licence a seriálového boomu).
Cyberpunk, asymetrické hraní, originální mechanismy, blafování, svoboda (máš 3 respektive 4 akce a sám si rozhodneš v jakém pořadí a co budeš dělat).

Hra je to poměrně komplexní a řekl bych i složitá. Dost záleží zda akce provádíš v co nejefektivnějším pořadí. Někdy se vyplatí riskovat, někdy musí člověk vyčkávat a kontrolovat hru. Občas karty blbě dojdou, ale i se špatnou startovní rukou se dá vyblafovat k vítězství. Rozhodně se nestává takové to obligátní: "Nedošly mi landy". Samozřejmě když máš blbě namíchané scorovací karty těsně za sebou a nepřišla ti obrana tak je to většinou fiasko, ale nestává se to často.

A co je hlavní - nekonečný deckbuilding se spoustou možností (protože se dostaneš snadno ke všem kartám co vyšly a vždy za to každý zaplatí stejně).
Běžně máme každý postavené 2-3 decky za každou stranu a v podstatě každý týden si můžeme postavit a vyzkoušet něco jiného.
V Magicku postavíš za milión nějaký balík, který hraješ furt dokola několik týdnů či měsíců a když si chceš postavit jiný, tak musíš ten původní rozbít, prodat a za milión koupit nové karty. (jasné, vím, že existují různé varianty hraní levných commonek apod., ale každý přece chce hrát to nejsilnější co je).

A navíc jestli máš rád cyberpunk jak píšeš (a Blade Runner či Nadace jsou tvoje vyjmenovaná slova), tak neexistuje nic lepšího než A:NR :)

26.7.2016 21:11:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Ostrava
No, Magic se mi docela znechutil tim svym pristupem kdy 9/10 vydanych karet je umyslny trash ktery se nikdy nikde hrat nebude a vyvoj hra je rizena snahou o co nejvetis profit (ne ze by FFG nechtelo profitovat, ale u LCG to proste nejde dovest do tohoto stavu). Jinak napriklad u Legacy slo dosahnout stavu kdy clovek mohl stavet spoustu baliku za relativne malo penez, protoze vlastnil vsechny fetchky, par dualu, kart jako FoW, Dark Confidant a zbytek karet si treba dopujcoval, problem byl ale v tom ze Legacy jako format se proste nijak nemenil a nic noveho tam v podstate vymyslet neslo. A pokud tam byly nejake neprozkoumane kouty tak se jednalo napr. o Aluren do nehoz playset Imperial Recruiteru stal 20 000...

Podle toho jak A:NR popisujes to zni velmi zajimave, zkusim si neco malo nahrat na jinteki.net abyste mi nemuseli vysvetlovat pravidla a zakladni mechanismy. BTW: Dick ani Asimov mi k srdci prilis neprirostli, jsem spise fanousek Williama Gibsona, Neala Stephensona, Charlese Strosse nebo napr. Ghost in the Shell.

26.7.2016 21:34:20

kgil
Když se sám namotivuješ hraním a studiem pravidel, tak tím líp. Ale rozhodně ti rádi vysvětlíme cokoliv, to se nemusíš obávat.
Sice se hodně obávám toho, že i kdyby se ti to zalíbilo, tak to naskočení na rozjetý vlak bude překážkou (4 deluxy, 6 cyklů, 7. právě začíná).
Ale pokud na to máš finance a jsi zvyklý dávat nemalé peníze do karet z Magicu, tak proč ne :)

Já se do scifi literatury teprve dostávám (kdysi jsem žral spíše fantasy), takže začínám spíše tím známějším a profláknutějším.
Ghost in Shell je super dějově, ale bohužel mi trochu vadí anime, hlavní hrdinka kyborg v podvazcích a droidi na kolečkových bruslích s dětským hlasem :)
Kdyby to nebylo anime, tak je to bomba. Jsem hodně zvědavý na film se Scarlett Johansson.

26.7.2016 21:47:36

Ostrava
No, myslim ze pokud se rozhodnu se tomu venovat intenzivneji tak proste prvni dva rotujici na zacatku pristiho roku preskocim a zbytek se nejak posbira postupne, ne najednou. to by mi vzalo tu zabavu z postupneho objevovani co jednotlive packy obsahuji za novinky :]

Vidis, ja si zase Ghost in the Shell neumim predstavit jako hrany film a imo to skonci jako klasicky americky akcni film ktery z ducha GITS nebude obsahovat vubec nic :] Jinak imo jeste lepsi nez GITS filmy jsou serialy, SAC a SAC: 2nd GIG, ale to uz zabihame hodne do offtopicu.. :D

26.7.2016 21:59:31

kgil
jasný, no však uvidíš...

Každopádně by bylo skvělé, kdybychom získali dalšího hráče ;)...

26.7.2016 22:18:05

kgil
Ahoj,

jak psal už Lumír na začátku. Mage wars můžeme zahrá jakoukoli neděli od 16:00 v klubu sluj v Ostravě výškovicích, Lužická 1. Už jsem je teda nějakou dobu nevytáhl, ale velmi rád se k nim vrátím, ta hra se mi moc líbí. Konečně karetka ve které ti karty nemůžou nepřijít :-)

8.9.2016 07:23:47

Vybíráme z Bazaru

Fialové historky
Fialové historky
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas