MINDOK: Psí park a rozšíření Citadela: Metropole míří do prodeje!

Autor: Ondřej Podavka | 27.2.2023 | 2

Nakladatelství MindOK oznámilo, že od 1. března bude dostupná v obchodech rodinná hra Psí park Lottie a Jacka Hazellových, a to spolu s malými rozšířeními Psí hvězdy a Evropští psi.

Hráči se v ní stávají majiteli chovných stanic a během čtyř kol se budou snažit získat co největší věhlas. Každé kolo má čtyři fáze:

  1. dražba, při níž si hráči pořizují nové psy ‒ každý pes má na své kartě uvedené náklady venčení, a také schopnost využitelnou ve druhé nebo třetí fázi nebo při závěrečném bodování;
  2. výběr psů, během něhož se hráči rozhodnou, které až tři své psy půjdou (po zaplacení nákladů) vyvenčit do parku, a zaplatí náklady venčení;
  3. venčení, během něhož hráči posunují své figurky po herním plánu a získávají uvedené bonusy;
  4. odpočinek, během něhož si hráči připisují, případně odečítají body věhlasu za psy venčené v aktuálním kole, resp. za dosud nevenčené psy.

Na konci čtvrtého kola si hráči přičtou k dosaženým bodům věhlasu další body za věhlas získaný schopnostmi psů pro závěrečné vyhodnocení, dále za získané karty specialistů, za splněné úkoly a za zbylé zdroje. Kdo získá největší věhlas, stane se vítězem.

Rozšíření přinášejí dohry po 29 kartách psů, kteří mají tři, resp. dvě nové schopnosti.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní partie trvá kolem 60 minut.

 

 

 

Dále MindOK oznámil, že taktéž od 1. března bude ke koupi mini rozšíření hry Citadela Bruna Faiduttiho nazvané Metropole, které bude obsahovat 14 karet fialových budov, jimiž je možné nahradit některé či všechny fialové budovy ze základní hry. Rozšíření je kompatibilní s novou edicí základní hry Citadela i s edicí Citadela: DeLuxe (nikoli však s původní edicí z roku 2000). I s tímto rozšířením je hra určena dvěma až sedmi, resp. osmi hráčům od deseti let a herní partie trvá 30 až 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bloodstones - Kickstarter EN verze
Bloodstones - Kickstarter EN verze
Akt. cena: 2899 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas