MINDOK: Klofni rybku a Zboduj město v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 16.1.2024 | 4

Od pondělí 15. ledna jsou v prodeji dvě malé rodinné hry od vydavatelství MindOK, a to Klofni rybku a Zboduj město, obě od trojice autorů Molly Johnson, Robert Melvin a Shawn Stankewich a s ilustracemi od Dylana Manginiho. 

Klofni rybku je hra s prvky set collection a push your luck. Každý hráč disponuje trojicí tučňáků ve své barvě a v každém tahu vysílá jednoho z nich prozkoumat hlubinu, tj. žetony oceánu, které mají znázorněno na rubové straně, do jaké úrovně hlubiny patří, a na lícové „úlovek“ ‒ je-li jím potrava či kámen, může se s nimi tučňák vynořit (nebo pokračovat do větší hloubky), naopak narazí-li na predátora, je tučňák uvězněn. Cílem hry je nalovit co nejvíce sad tří druhů potravy, pokud možno co nejvýživnější. Spolu se hrou vychází též minirozšíření se žolíkovými žetony potravy.

Hra je určena jednomu až šesti hráčům od 10 let, jedna partie trvá 20 minut. 

Zboduj město je pokračováním hry Zbodni salát a opět ji tvoří oboustranné karty, v tomto případě s některým z pěti zdrojů (či zdrojem žolíkovým) na jedné straně a s budovou na druhé.

Karty tvoří nabídku 4×4 karet, na začátku hry stranou se zdroji vzhůru. Hráči si ve svém tahu vezmou z této nabídky dvě sousedící karty, a tak získávají buď jednorázově využitelné zdroje, nebo staví budovy, které poskytují stálý zdroj, vítězné body nebo možnost zisku žetonu s bodovacími podmínkami. Hráč s největším počtem bodů se stane vítězem. Také s touto hrou vychází malé promo, obsahující čtyři další bodovací žetony.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba je čtvrt až půl hodiny. Pro podrobnosti o obou hrách vizte jejich popisy zde a zde.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dračí palác
Dračí palác
Akt. cena: 725 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas