MINDOK: Co tě žere? a Krajiny Kaskádie skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 21.3.2024 | 2

Do prodeje zamířily karetní párty hra Co tě žere? od Bretta J. Gilberta a Matthewa Dunstana a rozšíření hry Kaskádie autora Randyho Flynna, které nese název Krajiny Kaskádie.

Ve hře Co tě žere? se hráči během několika kol snaží docílit toho, aby některé z jejich zvířat ulovilo zvířata jiných hráčů. V každém lovu všichni hráči vyloží lícem dolů jednu z pěti karet s hodnotou 1 (medvěd) až 5 (myš). Poté jsou vyvolávána jednotlivá zvířata počínaje medvědem a vždy, když některé zvíře vyloží právě jeden hráč, může lovit. Hráči, kteří do konce kola nevypadli ze hry (tj. jejich zvíře nebylo uloveno), získají žeton potravy či dva a poté, co jich některý hráč získá alespoň pět, partie končí.
Hra je určena dvěma až pěti hráčům od 8 let, herní doba je 15‒20 minut.

Rozšíření Krajiny Kaskádie pro hru Kaskádie přináší další herní materiál umožňující hru až v šesti hráčích, nové bodovací karty zvířat a volitelné úpravy hry:

•    pravidla pro rychlejší hru: namísto 20 kol se odehraje 15 kol, avšak 5 dalších destiček prostředí a žetonů zvířat mohou hráči umístit jako dodatečnou akci mezi tahy hráčů;
•    modul Krajiny: když některý z hráčů vytvoří souvislou oblast některého terénu tvořenou alespoň pěti destičkami, může na právě přiloženou destičku umístit odpovídající figurku krajiny a vzít si jednu z karet náležejících k této krajině; ty přidávají novou bodovací podmínku, bonusy při vyhodnocování oblastí nebo určitý počet bodů; 
•    objevitelské úkoly: 20 scénářů, z nichž polovinu lze plnit i bez modulu Krajiny, a 20 úkolů.

S tímto rozšířením je hra Kaskádie určena jednomu až šesti hráčům od 10 let, herní doba je 30‒45 minut.

Pro další podrobnosti o hrách vizte jejich popisy.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pantheon
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas