BLACKFIRE: Cthulhu Wars: Duel, Kniha kouzel a Moje kavárnička skladem!

Autor: Tomoko | 3.10.2023 | 2

Dne 29. 9. 2023 vydavatelství Blackfire spustilo prodej dalších tří novinek. Jedná se o titul Cthulhu Wars: Duel autora Sandy Petersena, Kniha kouzel (SpellBook) Phila Walker-Hardinga a Moje kavárnička (Coffee Rush) Euijina Hana.

Privátní: 2023-09-30-09.jpg

Cthulhu Wars: Duel je strategická hra pro dva hráče s hororovou tématikou, ve které hráči hrají za samotného Velkého Cthulhu nebo za Černou kozu, kosmickou bohyni zvrácené plodnosti. Každá z obou stran má výrazně odlišné jednotky, asymetrické schopnosti a dostupné strategie.

Hra vychází ze strategické hry Cthulhu Wars pro více hráčů s upravenými pravidly i herním plánem pro hru dvou hráčů. Herní kolo obsahuje čtyři fáze, během kterých mohou hráči vytvářet a ovládat brány, vyvolávat jednotky a kultisty, přesouvat jednotky a bojovat, přičemž existují dva způsoby, jak hru ukončit. První je, když jedna frakce dosáhne třicet a více bodů Zkázy, čímž hra končí v tahu aktuálního hráče. Druhým způsobem je, když se dostane žeton stupnice na pole Okamžitá smrt.

Hra je určena pro 2 hráče od 8 let s herní dobou okolo 20 až 30 minut.

Privátní: 2023-06-15-13.jpg

V Knize kouzel hráči soutěží o to, kdo se stane největším čarodějem výročního velkého obřadu.

Hráči se převtělí do rolí čarodějů a shromáždí se, aby se zúčastnili výročního velkého obřadu neboli soutěže SuperČar. Během této soutěže se snaží naplnit své knihy kouzel novými kouzly. Čarodějové se shromažďují kolem magického víru, který vyvrhuje různé zlomky magických přísad, známých jako matérie, z nichž některé jsou umístěny na oltář. Čarodějové používají tyto matérie k tomu, aby se naučili nová kouzla nebo naplnili silou své společníky, což jim přináší vítězné body. Kouzla mohou vzájemně kombinovat a sesílat, což jim přináší různé efekty v průběhu hry. Čím je kombinace šílenější, tím silnější efekt hráči dostanou.

Soutěž končí v okamžiku, kdy jeden z čarodějů zcela zaplní svou knihu kouzel nebo kapacitu desky svého společníka. Čaroděj s největším počtem bodů vyhrává celou soutěž.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 45 minut.

Privátní: 2023-09-30-10.png

Ve hře Moje kavárnička se hráči ujmou role baristů a jejich úkolem bude postupně plnit objednávky zákazníků za pomocí surovin, které se snaží získávat.

Cílem hry je dokončit úspěšně jednotlivé objednávky zákazníků, aby hráč zvýšil své hodnocení a byl tak uznán jako nejlepší barista. Objednávky, které však nejsou splněny včas, přinášejí hráčům záporné body, které se odečítají od jejich hodnocení. Pokaždé, když některý z hráčů úspěšně splní tři objednávky, může aktivovat vylepšení, které mu umožní snadněji získávat další ingredience.

Hra končí, jakmile dojdou všechny karty objednávek nebo poté, co některý z baristů získá svou pátou nesplněnou objednávku. Vyhrává hráč s nejvyšším hodnocením na konci hry.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač: Starý svět - Mágové - vyměním
Zaklínač: Starý svět - Mágové - vyměním
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas