Lumpark - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 25 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Good Games Publishing
Autoři: Joel Finch
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Vlastní tisk rozšíření

Ahoj všem,

tady na Zatrolenkách máme perfektně přeložené karty z 1. rozšíření, tak jsem zvažoval, že bych si je vytiskl. Jelikož se ale karty z různých balíčků míchají dohromady, je potřeba je mít vytištěné profesionálně a stejně jako ty původní. A to je nad moje síly, co se týče umu s grafikou.

Najdu tady někoho, kdo s tím má zkušenosti, a poradil by mi, jak na to, případně někoho, kdo by se připojil k hromadnému tisku a ujal se i grafické stránky a domluvy s tiskárnou?

8.1.2024 22:33:30

To je skvělý nápad! Nepomohla by třeba s nějakými informacemi @Kris_tynka ? Mě by ty karty určitě také zajímaly :)

9.1.2024 12:28:16

Když vydržíte pár dní, než mi to schválí, tak jsem přeložila všechny balíčky z 1. rozšíření a část z 2. rozšíření a to tak, aby odpovídala názvosloví Rexher, překlad co je tady na ZH je sice fajnový, ale vznikl dřív, než Rexíci přeložili, takže tam nesedí názvy s CZ krabicí. :)

9.1.2024 14:25:08

A za mě doporučuji se obrátit na AkcniTisk.cz, nechala jsem si od nich tisknout komplet Zeměplochu a tisk je krásný a kvalitní, stejně barevný jako v PC, ten tisk Divukraje, co dělala Kristýna byl dost rozmazaný a barvy taky bohužel neodpovídaly, takže za mě tuhle tiskárnu bych určitě vynechala.  

9.1.2024 15:07:31

Pokud by se konal nějaký hromadnější tisk, pak bych se rozhodně přidal!

-------------------------------------------------------
Jakmile nejde hrát za modré, není to dobrá hra :)

9.1.2024 15:10:34

Taky bych měl případně zájem. 

9.1.2024 15:40:43

Také bych se zřejmě přidal, nevím jestli vůbec bude oficiálně v prodeji česky.

9.1.2024 17:01:06

@Bargud  Určitě nebude, x lidí se jich x krát ptalo a oni x krát odpovídali, že jim to finančně nedává smysl, Lumpark se v CZ prostě tolik neprodává. 

Nicméně přední část balíčků jsou schválené, pokud tedy vlastníte CZ verzi Lumparku a chcete mít sjednocené názvy, tak můžete stáhnout to, co jsem překládala, nicméně jsem nepočítala s oficiálním tiskem, ale spíš jednoduchým domácím tiskem, kdy vytisknete přední strany na křídový papír o gramáži cca 160g/m2 a pak vytisknete zadní strany na téže papír a hodíte to do obalu. Tím pádem nemusíte řešit zakulacené rohy (případně se dá koupit zaoblovač rohů, se kterým to trvá pár minut navíc). 

Pokusím se to ještě donahrát do souborů, ať Vám sedí i ty zadky a dá se to nechat vytisknout :)

11.1.2024 10:41:27

@Erzebeth ty jsi totálně boží, děkujeme.

Takže když to vytiskneme takto “podomácku”, tak budeme moct hrát s frakcemi z rozšíření, ale kombinace se základní hrou bude spíš omezená, protože bude poznat karty ze základní hry od těch z rozšíření.

Někdo kdo si tiskl profesionálně třeba rozšíření k T.I.M.E Stories tady není, že by poradil s profesionálním tiskem? 🙂

14.1.2024 20:58:52

Drk

@Tommy99 pokud máš možnost vlastní tisku, tak si kup tvrdší papír (160-220g) a dej oboustranný tisk. Počítej s tím, že nikdy obě strany nebudou přesně sedět, ale na hraní to nemá žádný vliv. Dělal jsem to tak, že jsem střihal lícovou stranu, aby pohledově lokace/místnost seděla. Zadní strana je sice někam lehce ujetá, ale text a vše důležité je vždy vidět. Navazuji na dotaz ohledně Time stories.

15.1.2024 09:24:11

Ahojte, ja toho mam az nad hlavu s eshopem a koupili jsme ted bracek, aby toho nebylo malo, takze bohuzel s dalsimi vecmi nebudu schopna pomoct.


Co se tiskarny tyce, urcite se obratte na pptisk, pan je bozi a tisknu u nej uz vsechno (i pro podnikani). 

S grafikou neporadim, ale urcite se tu najde nekdo sikovny mezi nami hraci :)

Kris_tynka
#Deskohrátky Jesenice

16.1.2024 18:03:57

@Drk Jako asi to tak udělám. Chtěl jsem to původně udělat tak, aby to bylo úplně stejné jako základní karty, abych to mohl kombinovat i s frakcemi ze základní hry a nebylo poznat, že si někdo dobral kartu z rozšíření, ale asi to nebudu hrotit. I takto je to boží a v obalech to bude aspoň tloušťkou k nepoznání.🙂

18.1.2024 19:19:47

Drk

@Tommy99 v Time stories zakladní hru k rozšíření nepotřebuješ. Nebo určitě ne karty. :)

18.1.2024 23:40:49

@Drk Já mluvím pořád o tom Lumparku.😇

19.1.2024 11:53:13

@Tommy99 

Není vůbec zač, když najdete někde překlep, napište, opravím, nahraju znovu, těch balíčků a překladu bylo celkem dost (tímto smekám těm, kteří se tím živí, po tomto zážitku vím, že bych tohle dělat nemohla :D ).

Nicméně nejsem takový profík, abych dokázala udělat zadní stranu českou, takže tam bohužel tak, jako tak bude anglický název, i když si to člověk dělá „podomácku“… Hrajeme doma ale často a opakovaně smíchané CZ/ENG balíčky a tahle hra má tu výhodu, že těch karet je mraky, takže stejně nedokážeš odhadnout, co tam zrovna přijde, městská karta se čte v rámci tahu všem, takže to taky až tak nevadí, jediné, kde by to trošku mohlo zlobit jsou zelené karty akcí, kterých není tolik a opakují se, ale tam jsme to řešili stojánkem, takže si to člověk případně může něčím zakrýt, aby protihráči neviděli ruby…

Osobně jsem si dala tu práci, že jsem si ty rohy zaoblila, takže vizuálně při míchání tam prakticky není rozdíl a ty ruby… no holt, tady vím, že můj skill končí, tak jsme to neřešili :D
 

@Drk  a @Tommy99  oboustranný tisk je fajn, ale mám vyzkoušeno, že je to furt měkké i v obalu, oproti tomu, když si to člověk vytiskne na dva papíry, které plácne do jednoho obalu – líp se to chová při míchání i hraní, ale to je jen mé doporučení. :)

P.s. Upřímně… balík tvrdého papíru o vysoké gramáži koupíte okolo 300,- Kč, nekazí se to a vždy se najde něco, co by si člověk rád ze Zatrolenek, či BGG stáhl a vytiskl, takže doporučuji zainvestovat spíše takto, než páchat hromadný tisk… A teď ze mě trošku mluví i strach z překlepů, které se tam v textu můžou někde vyskytnout :D 

6.2.2024 13:52:13

@Erzebeth Ahoj, prosimtě, jen rychlý dotaz. Dneska jsem se chystal vyrazit do tiskárny a chci si jen ověřit rozměry karet. Tisknout je to třeba na A4? Zkoušel jsem si přiložit originální karty ze základu na A4 a přišlo mi, že tam zůstavají okraje mnohem větší než to vypadá v pdf. Nebo to už se počítá i s tím, že profi copy centra tisknou s okrajem navíc? Já jen, aby se mi to pak vešlo do Percivalů a do insertu v krabici.:-)

1.3.2024 15:39:16

@Tommy99 

Ahuj, jak to dopadlo? Stacila ta SZ?

https://www.unfair-game.com/print-and-play

Kdyžtak je to tady viz odkaz, měřítko 100%. 

6.3.2024 07:52:03

Vybíráme z Bazaru

Nebe V Plamenech
Nebe V Plamenech
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas