Tokaido - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Asterion Press
Funforge
MindOK
Autoři: Antoine Bauza
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Hlavní je všude se zastavit

Autor: karadum | 1 hodina 0 minut | 27.2.2016 | 1

Hra: Tokaido

Hráči: karadum a 1 neregistrovaný

Jen krátký zápis se hry pro inspiraci a poznání jaká hra je.

Hráli jsme základní verzi pro začínající, neboť přítelkyně Tokaidó ještě nehrála. Bylo vidět, že možnost sbírat vyhlídky je pro začínajícího hráče nejatraktivnější, neboť hned začla budovat panoramata a těšit se z toho, jak se rozrůstají. Avšak hra je hlavně o tom v klidu si užít celou cestu. Zatímco já se rozvážně procházel a zastavoval všude (kde mi to finance dovolily), přítelkyně měla tendenci jít po věcech, které jí zajímaly. Vskutku, je nezvyklé, že v této hře je třeba jít pomalu a užít si každé zastavení.

Nebylo to však jednoznačné, ač jsem po celou hru měl mírný náskok, zejména potkávání lidí přítelkyni vynášelo hodnotné body a v bodech mi šlapala na paty (ač na cestě jsem většinou byl já tím, kdo se klidně prochází).

Jako začínající hráč moc nevyužívala ani neutrálního poutníka, který může být takticky umístěn a naopak byla párkrát překvapena, když nemohla jít třeba do onsenu, ve kterém náš neutrální poutník (na můj popud) odpočíval.

Naučila mne však poselství hry. Nakonec jsem vyhrál, ale to za cenu hraní opozičně - užíval jsem takticky třetího poutníka, volil jsem karty v hostincích tak, aby nemohla získat body, snažil jsem se zabránit jí získat bonus za kompletní panorama... a tyto pocity a snahy škodit nějak ubírají na kráse té procházce japonskou krajinou.

I s vysvětlením pravidel a sklizením hry jsme byli za hodinu hotovi.

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

matewr

Ideální hra
Tato hra je krásně pohodová pro hráče kteří ji hrají poprvé, nebo třeba mají odehráno méně partií, nebo v ní nechtěji soupeřit... ale jakmile se ponoříš do její herní podstaty, tak zjistíš, že je to docela strategický, blokační a na časování založený oříšek. Tohle má většina bauzovin... Tokaido je pořád podceňovaná hráči, ale přijde mi, že akorát ji nezkoušeli hrát strategicky, ale pouze pohodově a to jim nesedlo. A právě Tokaido umí nabídnout obojí a proto ho mám tak rád. Někdy ho na bga hraju naplno proti "expertům", jindy ho vybalím a ukážu osmi letým dětem, nebo mámě a jen tak lehounce cestujeme po Japonsku... ideální hra.

29.2.2016 17:38:57

Souhlas
Presne, mohu jen souhlasit. Myslim vsak, ze je trochu nevhodne, kdyz proti sobe hraji lide opacneho zamereni - jeden souperi a druhy si to uziva. Prinasi to tak trochu rozpor. Avsak zejmena lidem, kteri v Japonsku byli, to rezonuje putovanim tamnejsi krajinou.

29.2.2016 18:01:12

Klame "krabicou"
:) táto hra posobí pokojne a pohodovo ale naozaj klame "krabicou". Ak ju chce človek vyhrat, musí sa poriadne zamysliet (mam zatial otestované v 2 hráčoch a teda "ten tretí panáčik" celkom potrápil). Odporúčam všetkým a možete ju hrat v roznych "modoch"... ak nemáte chut utočit, strateticky mysliet, tak je to príjemná oddychová hra, a ak chcete potrápit mozgové závity, tiež vie ponúknut svoje temné zákutia :D

28.8.2018 15:07:14

Vybíráme z Bazaru

Cyclades - nové, pouze rozbalené
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas