Tanto Cuore - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Arclight
Japanime Games
Autoři: Masayuki Kudou
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

První "skutečná" hra

Autor: ChipRunner | 3 hodiny 0 minut | 4.7.2011 | 0

Hra: Tanto Cuore

Hráči: ChipRunner a 1 neregistrovaný

 

Přestože je hra vydavatelem odhadována na 45 minut, s přítelem jsme u první partie strávili 3 hodiny. V tomto čase je započítána:

  • příprava hry (cca 15 minut – vyskládání balíčků karet a přípravy hracích balíčků jednotlivých hráčů; karty byly v krabici poctivě setříděné pomocí oddělovačů, ale hledaly se specifické druhy uvedené v návodu ke hře)

  • vysvětlení pravidel spoluhráči (cca 30 minut – partner předtím pravidla nečetl, já je překládala)

  • hra samotná (cca 105 minut – pozvolné hraní, čtení textů na kartách, 1x krátká konzultace s pravidly)

  • sčítání bodů (cca 10 minut – vyřazení karet nepřinášející vítězné body, pečlivá kontrola bonusů, odečtení trestných bodů)

  • pobalení hry (cca 20 minut – setřídění karet do krabice)


Nutno podotknout, že jsme ani v nejmenším nikam nespěchali. Mnoho kol jsme se důsledně vyhýbali tažení posledních karet z balíčků, když už byl jeden balíček vyprázdněn zcela, abychom hru "předčasně" neukončili. Ani jeden z nás totiž neměl právě dobrý přehled o množství vítězných bodů, které by mohl získat protihráč, takže jsme se snažili  nahamounit pro jistotu další body na své konto.

Pravidla jsme všeho všudy konzultovali pouze jedinkrát, a to v případě služebné Sainsbury Lockwood, která umožňuje mimo jiné výměnu karty '1 Love' za kartu '2 Love' – zajímalo nás, zda dochází opravdu k výměně karet z balíčku do ruky, nebo zda je karta '2 Love' najímána a jde tedy nejprve do odkládacího balíčku (první možnost je správně).

Jen dvě věci bych na první hře změnila, kdybych měla možnost.

  1. Příště si pročíst popisky karet před začátkem hry. Neseznámili jsme se předem se speciálními efekty všech běžných služebných, se kterými jsme hráli. Díky tomu jsme některé služebné najímali až ve chvíli, kdy moc jiných možností nezbývalo, a teprve pak zjistili, jak skvělé by bylo mít je v domě mnohem dříve.

  2. Nebát se záporných bodů a vyzkoušet si i drsnější záškodnické akce vůči soupeři. Nechtělo se nám do najímání osobních služebných se záporným bodovým ziskem, díky čemuž jsme prakticky hned na začátku zablokovali balíček osobních služebných.

Více informací o hře viz recenze (zatím nezveřejněno).

Odehráno v: Žermanice (Okres: Frýdek-Místek)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Battle of Five Armies - nova, pouze rozbalená
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas