Steel Driver - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 11 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Vlaky
Herní kategorie: dopravní
Čeština: není
Vydavatelé: JKLM Games
Warfrog
Autoři: Martin Wallace
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Doma

Autor: J.J. | 2 hodiny 20 minut | 2.6.2013 | 0

Hra: Steel Driver

Hráči: J.J. a 2 neregistrovaní

Tuhle hru jsme dnes hráli vůbec poprvé. Po dlouhé době jsem si znovu pročetl pravidla a pak jsme to vyzkoušeli. Hráli jsme já, mamka a Ráďa.

Pamatuji si, že když jsem kdysi pročítal pravidla, by jsem ze hry poněkud zmatený a rozpačitý, nicméně první zkušební hra překonala naše očekávání. Hra byla zajímavá a napínavá, líbila se nám, i když se nám napoprvé trochu protáhla.

Během hry se nám nezřídka stávalo, že danou společnost řídil v každém kole někdo jiný, tj. rozhodně jsme nejeli systémem, že tuhle společnost si držím já a hotovo. Přesto však měl každý svoji oblíbenou, ale nikdo žádnou společnost během hry neřídil více než tři kola, tj. nikdo neměl na konci od jedné společnosti více než tři akcie (výjimka byla šedá společnost, kterou mamka řídila čtyřikrát, spíš asi proto, že na ní vždycky nějak vyzbyla, než že by o to až tolik stála).

Ve čtvrtém kole se protihráči rozhodli podržet si investiční kostičky do posledního kola a drželi se v dražbě zpátky, řídil jsem tedy tři společnosti, a jedna se dokonce ani nevydražila (což možná nebylo moc moudré, i "pouhý" žeton akcie za jednu kostičky asi stojí, ačkoliv kostička zas může někdy scházet). Kostiček jsem měl pak v posledním kole málo, ale soupeři toho naštěstí řádně nevyužili - Ráďa mohl v poslední dražbě rozdělit své investice do dvou zbývajících společností tak, že bych řízení v žádné další (měl jsem jednu) už nevydražil, tj. přebil by moje nabídky a sám by řídil tři společnosti. Myslím, že by mu tato varianta vyšla lépe už jen proto, že by mi uškodil (a pravděpodobně ještě lépe díky akcii navíc). Místo toho vložil všechny zbývající kostičky do jedné ze společností a druhou mi přenechal - první varianty si nejspíš ani nevšiml.

Ze zisku ze závěrečných akcií jsem výrazně nejvíc vytěžil já a vyhrál hru. Bez toho by byl výsledek mnohem vyrovnanější a první bych nejspíš nebyl. Soupěři neměli úplně dobrou představu, jak to s akciemi (a se zbožím) v závěru bude. Dost dobře jsem si to vlastně nedovedl zatím představit ani já, ale protože jsem si pravidla "prostudoval", zatímco ostatním jsem je "jen vysvětlil", přece jen jsem měl jasnější tušení, a to mi asi pomohlo.

Zvítězil jsem s 1720 body, Ráďa jich měl 1410 a mamka 1300.

Odehráno v: (Okres: )

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

hra civilizace
hra civilizace
Akt. cena: 470 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas