Proroctví - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ALTAR
Z-Man Games
Autoři: Vlaada Chvátil
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Cesta ke slávě a moci

Autor: mirac | 3 hodiny 0 minut | 7.6.2014 | 1

Hra: Proroctví

Hráči: anibeni, mirac a 1 neregistrovaný

Na výpravu za bájnými artefakty se vydali čtyři dobrodruzi. Zaklínačka, Vědma, Iluzionistka a Hraničářka. Čtvrtá byla záhy odvolána na záhadnou misi a už o ní nikdy nikdo neslyšel. Zbývající hrdinky se tedy vydaly vstříc neznámým dobrodružstvím v magické zemi. První artefakt,  korunu moci, získala odvážná Vědma.

Zaklínačka mezitím plnila neméně důležité úkoly pro lid magické země, aby nasbírala dostatek zkušeností pro zlepšení svých schopností. A Iluzionistka? Ta byla stále zahalena iluzí nečinnosti, i když stále přicházely zprávy odvážných skutcích neznámého hrdiny z oblastí, kde byla právě naposledy spatřena. Takže kdo ví.

Když to vypadalo že v krajině se vše uklidnilo, dokonce i lapků, zlovolných duchů a dravé zvěře z plání, lesů a hor ubylo. Začala se krajem, rychleji než černý mor, šířit zpráva, že Vědma získala již druhý mocný artefakt. Lidé si mezi sebou začali šeptat, zda Vědma přeci jen nebude právoplatným královským dědicem. Tuto myšlenku, mnohými kněžími označované jako kacířskou, nakonec zaplašila další nečekaná zpráva. Zaklínačka získala také artefakt, mocný královský plášť, který prý svému majiteli propůjčuje tajemné schopnosti. Nebylo proto žádné překvapení, že když Iluzionistka ze sebe shodila kouzlo nečinnosti a ukázala se v celé kráse s čtvrtým artefaktem v rukou.

Lid se tedy zaradoval, vypadalo to že v zemi nakonec bude více než jeden právoplatný královský dědic. Většina tajně doufala že se jím stane Vědma, která měla pověst moudré a zkušené ženy. Nebylo proto až takovým překvapením, že třetí a poslední artefakt ukrytý ve sférách, získala právě ona.

Dobitím posledního artefaktu ovšem mělo nečekané následky pro všechen lid v království. Strhla se obrovská magická bouře, která trhala celý svět na kusy. Dokonce i některá pohoří se musela sklonit před tou bouří. Největší následky měla ničivá magická bouře na místa, kde právě odpočívali hrdinové. Vytrhla je z jejich odpočinku, často i s kusy příbytků nebohých vesničanů, kteří jim propůjčili střechu nad hlavou.

Když se bouře konečně uklidnila, stáli hrdinové na zelené louce. V hlavách jim šeptali neznámé hlasy, které je nabádali pozvednout zbraň či kouzlo proti ostatním hrdinům. A tak se stalo, že do myslí hrdinů, kteří celý čas pomáhali všem ostatním lidem, se vloudila nepředstavitelná zášť proti všemu živému. Naštěstí, jediné široko daleko živé bytosti, byli právě hrdinové. A tak se tedy stalo že Iluzionistka jako první vztáhla ruku na nevinou Zaklínačku. Ta se naštěstí tomuto zákeřnému útoku ubránila. Ovšem další rána, tentokrát z rukou téměř šílené Vědmy prahnoucí po moci, byla pro ni již smrtelná. Tím se vědmě podařilo získat čtvrtý artefakt.

A tak se stalo, že novým vládcem země, se stala kdysi opěvovaná vědma. Ovšem za strašlivou, kdy vztáhla ruku na své nejbližší. Mezi lidmi se proto začínají šířit zvěsti, zda je opravdu právoplatným královským dědicem a zda by se v zemi nenašel jiný hrdina, který by pomohl lidu od útlaku nyní pološílené Vědmy. Ale to už je jiný příběh...

Odehráno v: Klatovy (Okres: Klatovy)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Verona
Verona
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 10 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas