Pravěk - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Dávnověk
Herní kategorie: ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 2F-Spiele
999 Games
Albi
Rio Grande Games
Autoři: Friedemann Friese
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Pravěk

Autor: Elis | 1 hodina 45 minut | 30.6.2012 | 1

Hra: Pravěk

Hráči: Elis, Fenrir

Naše úplně první seznamovací hra s pročítáním pravidel při hře.
Ve dvou je hra mírně jiná v některých částech a než jsme si zažili všechny tahové fáze správně, chviličku to trvalo. Hlavně je třeba umísťovat na loviště 3. neutrálního člena klanu, no strkali jsme ho tak, aby nám moc nezavazel:-). Jak se píše v pravidlech, nedá se stíhat vše - sbírat bobule, lovit ryby, medvědy a mamuty. Jednak se tak rychle nedají dostat lovci ke všem lovištím, ale i když by tam náhodou došli, tak bez příslušných nástrojů nic nenaloví.

Hned v prvním kole Honza ukořistil jednu z mála karet znalostí - oheň, na mě už nevyšla a celou hru se mi kazilo jídlo. Nejhorší bylo, že mi asi 2x shnil celý mamut. Taky se z Honzy postupně pořízením dvou košíčků stal borůvkový král, kdežto mí lovci se specializovali na lovení ryb a mamutů. Časem se na trhu s technologiemi objevila karta inteligence, která nám ve dvou hráčích přišla zbytečná. Takže já jsem raději ponechala klan poněkud neinteligentní, ale pracovitý a pořídila pole s větším výnosem a lepší rybářský prut. Poté už bylo jídla dostatek. Honza měl hromady bobulí, semtam zapíchnul nějakého medvěda a díky tomu v posledním kole rozšířil klan o 3 členy a tímto hru dosažením 13ti členů skončil a vyhrál. Konec přišel tak nějak rychle, když už jsme si zapamatovali co dělat, tak bylo dohráno. Ale pravda je, že na lovištích už bylo poněkud moc lovců:-)

Pěkná hra, graficky i tématem trošku příjemnější než Vysoké napětí (i když to hrajeme občas celkem rádi), a jsme zvědaví na variantu ve 3 a více hráčích.

Odehráno v: Olomouc (Okres: Olomouc)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Heroes of Land, Air and Sea + Order and chaos
Heroes of Land, Air and Sea + Order and chaos
Akt. cena: 2700 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas