Nemesis - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Adam Kwapiński
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Nemesis Psychonauti

Autor: Kirtan | 3 hodiny 10 minut | 10.2.2022 | 2

Hra: Nemesis + Nemesis: Psychonauti

Hráči: Kirtan a 3 neregistrovaní

Kapitán, Mechanik, Pilotka a Průzkumnice se probudili na vesmírné lodi. Zmateni a trochu ve strachu se dohodli, že se pokusí nejprve opravit motory, zkontrolují a nastaví správný kurz lodi. Kapitán všechny povzbudil, jakožto správný kapitán, a vydal se směrem k motorům. Hned v první místnosti narazil na hnízdo "Psychonautů" a ještě k tomu tam byl kontrolní terminál. Stačilo tedy zničit hnízdo a zkontrolovat motory z místnosti. To úkol dost usnadňovalo.
Mechanik se rozhodl jít rovnou k motorům na jihozápadě lodi. V kajutách posádky, do kterých vstoupil, se také nacházelo hnízdo "Psychonautů." "Pche" nenechal se mechanik zastrašit a pokračoval dál v průzkumu lodi k motorům. PRÁSK! Zavřeli se za ním dveře a on spatřil, že je v hnízdě. 
Mechanik s Pilotkou následovali Kapitána a společně všichni zničilo hnízdo. Pilotka i Průzkumnice zkontrolovali motory a shodli se, že jsou všechny rozbité. Vydali se všichni společně k jihovýchodním motorům. 
Mechanik opravil motor na jihozápadě. Kapitán s Pilotkou opravili motor na jihovýchodě a objevili evakuační moduly nad motory. Zjevila se jim tam "vetřelčí královna", před kterou utekli hned jak to jen šlo. Průzkumnice mezitím našla operační sál, ve kterém hořelo. Mechanika pohltila panika a ztvárnil se před ním "vetřelec," před kterým se pokusil utéct. Neobešlo se to bez krvácení. Po cestě ještě zničil hnízdo, které dříve objevil. Pilotka na tom nebyla o moc lépe. Ba právě že úplně stejně jako Mechanik, též narazila na "vetřelce" a krvácela. Průzkumnice našla ošetřovnu hned nad operačním sálem, kam se utíkala schovat před dalším "vetřelcem." Najednou jich tady byla celé hejno. Průzkumnice pokračovala až do místnosti s monitoringem lodi, který se nacházel severovýchodně nad hibernatoriem, kde se potkala se zraněným Mechanikem. Pilotku postihla panika a proběhla skrze posádku v místnosti s monitoringem lodi až do komunikační centrály, a pak se za nimi vrátila zpět do místnosti. Také zjistila, že míří na Venuši, a doporučila změnit kurz. Kapitán se za nimi zdržel v hibernatoriu. 
Kapitán opět začal zachraňovat situaci a zničil vetřelce v ošetřovně, a pomohl svým dvou členům posádky vyléčit se ze svých zranění. U všech kromě Kapitána panovala panika. Průzkumník vyslal signál a s Pilotkou došli na můstek. Kapitán uhasil oheň v operačním sále, který využil hned mechanik. Pilotka změnila kurz na Zem, aspoň to tvrdila, ale vzápětí poškodila můstek, aby kurz nemohl nikdo změnit. Trochu jsme se nad tím pozastavili, ale Průzkumnice pokračovala v průzkumu lodi a nenechala se s tím odradit. 
Kapitánovi to nedalo, i když přemýšlel, že by šel hibernovat, a tak zašel do komunikační centrály, která byla opodál, a zjistil, ze záznamů Pilotky, že má v plánu s lodí odletět na Mars. Docela ho ta situace šokovala a ostatní také. Mechanik ho dokonce pobodal na trupu, když mu nedůvěru v Pilota sděloval. "Asi fakt zešílel."
Motory začali hořet. Loď se začala rozpadat. Ve vzniklé panice nikdo úplně nevěděl, snad až na pilotku, která měla jasný plán, co by se mělo udělat a jak situaci vyřešit. Generátor byl zničený. Záchranné moduly zamčené. Průzkumnice byla na západu lodi. Pilotka směřoval do hibernatoria anebo k únikovým modulům. Mechanik s Kapitánem byly v komunikační místnosti. Už zbývalo jenom 6 hodin do skoku do hyperprostoru.
Tik tak. Jak tohle všechno máme zvládnout? "Zkusíme opravit můstek a změnit kurz! Dřív, než ta pilotka skončí v hibernační kóji a nepůjde to změnit." rozhodl Kapitán. Mechanik vtrhl na můstek a objevil se tam "vetřelec." Pilotka se právě dostala do hibernatoria. A průzkumnici jako by celá patálie nezajímala a snažila se zmapovat celou naši loď. Už vážně moc nezbývalo k tomu, aby se nám loď rozpadla. Kapitán začal hodnotit. "Nedokážu zabít vetřelce, opravit můstek a změnit kurz předtím, než by se pilotka hibernovala... a to ani s mechanikovou pomocí. Ale je tu jedna možnost. Můžu se jí pokusit zastavit." Kapitán si píchl dávku adrenalinu a utíkal lodí do hibernatoria. Po cestě ho napadl "vetřelec," ale co – vždyť tady šlo o záchranu celé jeho lodi. Koneckonců ten vetřelec by se dal využít. Kapitán dorazil do hibernatoria a rozkázal Pilotce vejít do místnosti s vetřelcem. Ta neochotně šla. "Štěstí, že máme ty implantáty. Snad to bude stačit."
Posledním nábojem se Mechanik pokoušel zabít "vetřelce" na můstku, a i když to bylo zničující zranění, pořád to nestačilo. "Tak to tu opravu asi nezvládneme..."
Průzkumnice objevila další rozbitou místnost. Pilotka se vyhnula útoku vetřelce a vrátila se zpět do hibernatoria. V panickém záchvatu, kdy se snažila dostat do hibernační kóje porouchala ovládací zařízení a.… loď explodovala. S celou svojí posádkou.
"Měl jsem ji v tom přerušit..." byla poslední Kapitánova myšlenka, když jeho tělo začal ovládat vesmírný chlad.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Detektiv: Město Andělů (nový)
Detektiv: Město Andělů (nový)
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 10 hodin

Offcanvas