League of Dungeoneers

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

League of Dungeoneers - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: vývoj postavy, RPG
Čeština: není
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Zápis z proxy hraní League of Dungeoneers, solo.

Autor: ChosenOne | 0 hodin 30 minut | 3.2.2024 | 0

Hra: League of Dungeoneers

Hráči: ChosenOne

1.Příprava :

Pravidla : pravidla nejsou volně stažení, ale pomohl přehled pravidel od Esoteric games na BGG a videa na YouTube

Dungeon : podle printscreenů nakresleno pár dílků, včetně Main room  + Trap karet, listy Hrdinů a Střetnutí z BGG

Iniciative token : posloužily bílé a zelené kostičky, nebyly ale vůbec potřeba viz dál. 

Kostky : zajistí appka Dice z GooglePlay

Hrdinové : k tvorbě hrdinů posloužila šikovná utilitka z BGG

- Frydolín, hodný to paladin, člověk, vyzbrojen nejen modlitbami (Power of God a nějakou tou hůlkou) ale i pořádným mečiskem

- Káča, rogue, půlčík se sklony ke kleptomanii, sada paklíčů, rapír

- Brunn, mlčenlivý alchymista, člověk, vybaven několika ampulemi, okem(cizím) , dvěma jazyky (krysími) , hořkým býlím

- Frozen, elfina, wizard, kouzla útočné  Flare a Hand of Death

Ti zlí : Bandité a Lučištnice, standees z GH

2.Vstup do dungeonu

Do první místnosti vcházíme otevřenými dveřmi, bez nástražných systémů. Hezká jídelna s několika stoly s rozlitým pivem, zbytky jídla a dvěma figurínami ověšenými pozůstatky  brnění. A truhličkou. Prvně TEST na přítomnost zlochů. Šance 50%. Nic, prázdno. Pak TEST na úroveň Hrozby – OKi, tady se nic neděje. Pak TEST na šmejdění, nic. Káča zmerčila truhličkou, hned je u ní, v běhu vytahuje paklíče a následuje TEST. Truhlička nemá past, paklíče se lehce otáčejí a máme poklad. TEST. A to ne ledajaký, ještě jednou kontroluji Tabulku, je to nějaký supr trupr štít za 500 ferklesů. Káči tuhnou rysy, všem je jasné, že tenhle kus železa neunese. „Ledaže by sis ho dala na záda a lezla jako želva“ směje se Frydolín. Je to veselá kopa, aspoň mě to tak připadá. Na rozdíl od Káči, která si aspoň vztekle práskne víkem. TEST na úroveň Hrozby to neovlivnilo, takže nic. Hrdinové se řadí u dveří v určeném pořadí - zleva Frydolín a Káča, za nimi Frozen a Brunn. 

3.Chodba

Do úzké chodby (8x2 dílky) vstupujeme (TEST) otevřenými dveřmi, bez nástražných systémů. TEST na přítomnost zlochů. Šance 50%. Nic, mrtvo. Pak TEST na úroveň Hrozby – taky nic. Pak TEST na šmejdění, nic. Hrdinové vstupují do chodby. TEST na úroveň Hrozby – konečně, sice nic velkého, ale zvyšují Hrozbu o 1. Ve vzduchu je cít pach spáleného masa, strachu atd.atd.. Družina doklopýtá přes suť k dalším dveřím, kde zaujímá opět bojové postavení. 

4. Zlom

TEST ukazuje, že dveře jsou sice odemčené, ale zajištěné pastí. Usilovně míchám dvě karty pastí (Fireball a upadlý Strop). Teď už je řada na Káči. TEST. Bryskně detekuje past. Teď ji ještě zneškodnit. TEST. Něco je špatně. Paklíč se zasekne a posléze prolétává ohnivá koule chodbou a… Kostky (1D8, 1D2) určují koordináty, kam dopadne. A Frydolín nám hoří intenzivním plamenem. 8 zranění, brnění nebrnění. Zbývají mu 3 životy(HP) , stav Krvácení. Stručně řečeno, poloviční mrzák(místo 2 akcí za kolo má jednu) . Jeho Příčetnost jde o 2 body dolů. Káča je na tom obdobně, 6 zranění (plná palba) na 11HP a stav Krvácení, Příčetnost taky dolů. Líp je na tom Frozen, jen 2 zranění na 8HP. Brunovo 1 zranění nestojí za zmínku. 

Při příští aktivaci Hrdinů se ale musí provést TEST na hořlavost. Když selže, hoří se dál, byť s poloviční intenzitou. Není divu, že Morálka družiny jde dolů. 

Obvazy nemáme a ani nevím, jestli by v tomto případě byly co k čemu. Ne, neškudlil jsem, ale za 150 ferklesů na hlavu se toho opravdu moc pořídit nedá. Třeba se najde chvilka pro Rest. 

4.Dveře dokořán? 

Další místnost. TEST na přítomnost darebů. Jsou tady. Přesně vím, kdo nás tady čeká, ale na oko předstírám, že hledám v příslušné Tabulce podle výsledků TESTu posádku místnosti. Bantité á 2ks, Lučištnice á 1ks.Konečný počet určí 2D4 kostky. 

Ťukám na display - plná palba 12 kousků. I do červena přiškvaření Hrdinové začínají pomalu blednout. To nic, kamarádi, nebudeme si hrát na Rychlé Šípy. Ťuknu ještě jednou. 

Zase 12 kousků. 

To není možný. 

Další ťuknutí. 

4 Bandité, 4 Lučištnice

„A je to lepší“ křičím. Nikdo mě už ale neposlouchá. Jen ozvěna mi chodbou vrací směs kleteb a sprostých nadávek nepěkně sípajícího Frydolína, který se vleče za ostatními. 

Zírám. Zírají i Bandité. Odcházím. Zavírám dveře do dungeonu.

Zavírám i League of Dungeoneers (LoT). 

 

Pozn: Tyto začátky nejsou  u LoT ničím neobvyklým, soudě podle vláken na BGG. Tzn. house rules. Někdo navrhnul oživovací artefakt, s tím ostatně souhlasil i autor hry. Mě se asi nejvíc zamlouvala rada, která doporučovala usilovný trénink hodu kostkou. 

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Věčná zima: Paleoindiáni (vo fólii)
Věčná zima: Paleoindiáni (vo fólii)
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas