Le Havre - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra, budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Lookout Games
MindOK
Ystari Games
Autoři: Uwe Rosenberg
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

S Andrejkou

Autor: J.J. | 3 hodiny 0 minut | 28.4.2017 | 0

Hra: Le Havre

Hráči: J.J. a 1 neregistrovaný

Od minulého zápisu jsme odehráli další dvě hry, tak jen stručně doplním kontext předchozího zápisu. Beru zpět slova o tom, že jistý vliv má možná i to, kdo začíná. V první hře tentokrát začínala Andrejka, a přesto jednoznačně prohrála. Poučil jsem se, začal jsem hrát lépe (a Andrejka k tomu možná hůře) a začal vítězit. Je ovšem pravda, že vítěz se nám při hře dvou hráčů často začne rýsovat poměrně brzy. Zase jsme o něco více optimalizovali průběh celé hry, na druhou stranu jsme se navzájem asi o trochu více omezovali a zpomalovali, často i záměrně, protože největším "ziskem" v danou chvíli bylo zamezit i nepatrné výhodě soupeře. Zvítězil jsem se 318 body, Andrejka jich uhrála cca 260.

Pryč jsou doby, kdy jsme několikrát za hru navštěvovali pekárnu a jatka a mezitím porůznu brali ryby. Nyní každý navštívíme pekárnu a jatka zpravidla každé jednou, někdy ani to ne, a poprvé až po nákupu prvních lodí, aby získané jídlo hned nezmizelo. Do té doby se bezostyšně zadlužujeme (běžně už osm půjček, ale i více - Andrejka jich při další hře nabrala rekordních 11) a ryb se v přístavu kupí hromady, aniž by o ně měl někdo valný zájem (ačkoliv občas po nich sáhneme, i pár ryb se někdy hodí, i kdyby třeba jen na vstupní poplatky). Změnila se také naše "práce" s franky. Běžným se stalo nejen kupování budov od města, ale také jejich prodávání. Některé budovy změní svého majitele během hry někdy i několikrát. Možná je ještě na místě podotknout, že nemáme skoro žádné zkušenosti se hrou více než dvou hráčů, tam to musí být celé náročnější.

(V podobném duchu se odehrávala i další hra, zvítězil jsem 323:289. Asi bychom měli začít hrát zase něco jiného, tohodle jsme si teď užili docela dost.)

Odehráno v: Pardubice (Okres: Pardubice)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Firefly - Holographic Big Damn Hero Cards
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas