Blood Bowl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Sport
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Jervis Johnson
Rok vydání: 1986
Sdílej: Facebook

DOTA x Schmutzige Papageien

Autor: Grom | 4 hodiny 0 minut | 20.8.2013 | 0

Hra: Blood Bowl

Hráči: Falco, Grom

Sice se zpožděním, ale lepší nežli vůbec.

Dnešní zápis se týká týmů DOTA a Schmutzige Papageien. Pro Papoušky se jednalo o dohrávku 5. kola pro Trpaslíky o předehrávku 5. kola.  Papoušci do zápasu vstupovali sice jako papírový favorit, neboť v předchozích pěti zápasech nepoznali hořkost porážky, přesto nebrali soupeře na lehkou váhu. Reference, které se ke Gromovi dostaly od některých manažerů, naznačovaly, že Špinavce čeká náročný zápas.

Na stadiónu se sešlo 22 tisíc krve chtivých fanoušků, kteří rovnoměrně podporovali oba týmy. Výkop DOTY probíhal za mohutného deště. Papoušci se okamžitě začali tlačit po levé straně na polovinu soupeře. Zatímco střed hřiště opanovali trpasličí mlátičky s guardem. Gromův tým jako tradičně zakončil první dvě kola nešťastným Turn Overem, který sice nebyl až tak zásadní, ale přinejmenším znamenal ztrátu dvou Save Throwů. Papoušci naštěstí udrželi balón a v následujících dvou kolech se protlačili na polovinu DOTY. Trpaslíci se sice především za pomoci jednoho z kentaurů částečně vrátili do obrany a vypadalo to, že se oba týmy nějakou chvíli budu přetahovat o balón na vzdálenost několika čtverců od Touchdown zóny DOTY. Papouškům se však podařilo zvednout balón a jako tradičně za pomocí dvou dodgeů položit kýžený Touchdown. Felix Jaeger si tak připsal již svůj 6 zářez a potvrdil tak, své kvality. Vedení jedna nula, značně zvedlo náladu Gromovi, který díky úspěšným hodům předcházejícím TD opět začal věřit, že i dnes se Sigmar na Papoušky usmívá. Ovšem Falco se nevzdal a hned po rozehrávce začala úřadovat řada trpasličích guardů. Papouškům se sice podařilo ohrozit nosiče míče, ale po opětovné sérii neúspěšných hodů přišel nevhodný Turn Over a DOTĚ se tak otevřela poměrně snadná cesta do útoku. Lidé se sice pokusili přeskupit svou obranu, ale klacky pod nohy jim házel především Leonid Kombayn, který prostávkoval dobrou čtvrtinu zápasu. DOTĚ se nakonec podařilo v samotném závěru prvního poločasu srovnat skóre.

Druhý poločas se již hrál za normálního počasí. Trpaslíci od začátku tvrdě udeřili na nebohé Papoušky, takže každé kolo končil alespoň jeden z hráčů ležící na břiše. Papoušci se však nenechali zlomit. Opět zatlačili na levé straně a jeden z kentaurů se poroučel k zemi. V první chvíli to vypadalo na několikanásobnou frakturu končetiny, ale trpasličí felčar se vytáhl a kentaur měl to štěstí, že zůstal bez dlouhodobých následků (zde se bohužel projevila skutečnost, že ani jeden z manažerů nemá dostatečně zautomatizované pravidla, neboť se kentaur mohl vrátit do rezerv a nemusel vynechat celý zápas, tuto skutečnost jsem si uvědomil až později, kdy se opakovala obdobná situace v opačném gardu).  Trpaslíci sice hned záhy odpověděli vyřazením jednoho z Blitzerů naštěstí pro Groma bez dlouhodobých následků. V té době se však již čtyři Papoušci nacházeli na půli soupeře a ohrožovali gobliního nosiče. Falco se sice opět pokusil přeskupit obranu, ale i tentokrát zaúřadoval Felix, který si připsal svůj druhý TD v tomto zápase. Nutno podotknout, že druhého TD Papoušci dosáhli se značným štěstím, přesto však zbývalo do konce zápasu ještě dobrých pět kol. Grom se nechal unést vedením a po výkopu svého týmu se opět pustil do tvrdého útoku. Tato taktika sice z počátku nesla své ovoce, ale jen do té chvíli než přišlo tradiční nepřehození GFI a Papoušci se tak museli vypořádat s dvěma nechtěnýma Turn Overy. Toto selhání stačilo, aby se trpasličí guardi stáhli hluboko na svou polovinu a DOTA opět dostala situaci pod svou kontrolu. Několik Papoušků se poté poroučelo k zemi, jednoho z Blitzerů zachránil až zmiňovaný felčar. Po vyřazení nahrávače Reinholda Sichererhanda, který vynechá příští zápas, měli dokonce Papoušci na hřišti o dva hráče míň, nežli soupeř. V té chvíli se Falco nadechl k závěrečnému náporu. Míč zvládl zvednout se zbývajícím kentaurem a vynesl ho hluboko na půlku soupeře. Papoušci se horečnatě snažili vrátit zpět, ale situaci opět zkomplikoval stávkující Leonid. Lidem se podařilo zbavit Balina, který tvrdý střet odnesl nejenom vynechaným zápasem, ale též komplikovanou zlomeninou nohy (k jeho smůle se jednalo o jeho první BB zápas v kariéře). Nadále však hrozilo, že Falco stihne těsně před koncem zápasu vyrovnat. Zarputilost lidí a chybějící trocha štěstí na straně trpaslíků však Papoušky zachránila a Grom se tak mohl radovat z vítězství.

Objektivně by zápasu slušela spíše remíza, ale takový již bývá Blood Bowl. Pro fanoušky se však muselo jednat o krásný zápas plný tvrdých střetů i odvážných akcí.

Za zmínku stojí především Felix Jaeger, který svými dvěma TD zajistil výhru, ale také se může pyšnit 7 TD v 6 zápasech. Obdobně oslnivé statistiky má nahravač Reinhold Sichererhand, který si připsal 8 nahrávku v 6 zápasech, ke své smůle však příští zápas vynechá a tak tuto hvězdnou statistiku v příštím mači nevylepší.

DOTA : Schmutzige Papageien

GATE: 11k / 11k

Comp: - / #1

TD: #12 / #4, #4

Cas: #6, #2, #7 / #15, #5

Inj: #6 –MA / #1 MNG

MVP: #9 / #99

 

Win: 50k / 60k

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vlci (česky)
Vlci (česky)
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas