Blood Bowl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Sport
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Jervis Johnson
Rok vydání: 1986
Sdílej: Facebook

Ligové utkání - Zatrolliga 2011

Autor: Marvin | 3 hodiny 30 minut | 30.8.2011 | 1

Hra: Blood Bowl

Hráči: jarmuk, Marvin

Neústupní vs. Rudí Myšketýři 2:1 (1:0)

TD: 4. Wallim (Neú), 2. Raadjim (Neú) : 8. Šrám (Myš)

Vyloučeni: -

Zranění: 7. Dráb (Myš) - proražená lebka (zmešká příští zápas a -1 AV), 2.Kous (Myš) – škaredé zranění (zraněn do konce zápasu), 12.Kník (Myš) – škaredé zranění (zraněn do konce zápasu) : 10. Znitchkin (Neú) – škaredé zranění (zraněn do konce zápasu)

Smrt: -

Počasí: Strašné vedro a na konec zápasu krásně

Diváci: 29 000 - 8 000 (Neú) a 21 000 (Myš)

Na tenhle zápas nebudou Krysáci rádi vzpomínat. Byla to pro ně velmi bolestivá zkušenost a potvrzení staré krysí moudrosti: „Když se necháš chytit, tak se potom nediv, že to bolí.“ Přitom se zápas nejprve vyvíjel velmi dobře. Bylo strašlivé vedro a zpod přileb podsaditých, vousatých pantátů tekly pravé potoky potu. Horkem a sluncem zpitomělý trpaslíci se špatně rozestavili a Krysákům se tak nečekaně otevřel volný prostor na jejich levém křídle. Míč zachytil tradičně Mauz (č.1) a přihrál ho jednomu z běžců, ten se vyřítil dopředu a vše tak záleželo na tom, zda jeho spoluhráči zablokují trpasličího blitzera, který jediný mohl pelášejícího Kananálníka složit a zabránit tak TD. Blitzera blokoval další Kanálník, ale trpaslík se mu vysmekl a dokonce mrštně uskočil. Pak už mu nestál v cestě nikdo další a tak bez problémů srazil sprintujícího běžce s míčem a vyhodil ho mimo hřiště. Další kola pak byla pro krysy jak zlý sen. Na konci třetího kola měli Myšketýři tři zraněné (z toho jednoho z proraženou lebkou, který zmešká příští zápa a ještě bude mít trvalé následky), další dvě krysy byly K.O. a tři další leželi ochromeny na hřišti. V tomto okamžiku manager Myšketýrů vážně zvažoval odstoupení ze zápasu, ale díky šéfovi Neústupných to nakonec neudělal. A bylo to dobře. Krysáci se začali snažit a trpělivě trpaslíkům ztrpčovali cestu za TD. Neústupní tak položili až v 6. kole a navíc za TD zaplatili zraněním jednoho svého hráče (zmešká další zápas). Výkop se zdržel, protože se hráči pohádali a tak už Myšketýři do konce poločasu nic nepředvedli.

Na začátku druhého poločasu se tři trpaslíci a dvě krysy zhroutili žízní. Protože se zároveň jedna z K.O. krys vrátila do hry, byly síly celkem vyrovnané. Trpaslíci nasadili svého běžce (ano i trpaslíci mají běžce) Raadjima a ten také po výkopu Myšketýrů sebral mičudu. Protože nepatří k nejtvrdším trpaslíkům, tak se i s mičudou schoval za zády svých tvrdších spoluhráčů. Schoval se dobře, ale přesto podcenil rychlost a hbitost Kanálníků. Kde se vzaly, tu se vzaly, byly u něj tři krysy. Dvě ho z boku přidrželi a ta třetí ho vší silou nakopla do k.... kolene. Trpaslík se svalil jako žok a upustil míč. Než se ostatní trpaslíci vzpamatovali, tak jeden z Kanálníků míč popadl a utekl s ním tak daleko, že ho trpaslíci prostě už nemohli svalit. Dva ho sice doběhli, ale Krysák se jim vysmekl a položil TD. Stav 1:1 a 5 kol do konce. Ještě před dalším výkopem složilo vedro dalšího vousáče a tak Myšketýři hleděly ke konci zápasu s nadějemi. Vzhledem k rychlosti protivníka se remíza zdála být pravděpodobná a byla tu i jistá naděje na výhru. Výkop krysám nevyšel. Míč se odrazil zpět a dopadl kousek od půlicí čáry. Trpaslíkům to ušetřilo několik desítek yardů běhu. Míč opět sebral Raadjim a ostatní trpaslíci kolem něj vystavěli neproniknutelnou „klec“. Celá formace začala postupovat na polovinu Myšketýrů. Krysy se nevzdaly a začaly na trpaslíky dorážet ze všech stran. Pomalu se jim podařilo pevnost „klece“ narušit a v 7. kole tak vše viselo na jednom povedeném bloku, který by uvolnil blokaři cestu k útoku na Rádjima. Blok nevyšel a blokař se tak musel na své cestě vyhnout dvěma clonícím trpaslíkům. U prvního se mu to povedlo, ale druhý mu podrazil nohy. Stormvermin udělal přemet a zůstal ležet na břiše. . V 8. kole tak Raadjim v pohodě položil TD a rozhodl zápas. Po dalším výkopu sice míč opět sebral Mauz a přesně ho přihrál, ale víc už čas Myšketýrům nedovolil a rozhodčí odkvíleli konec.

Hodnocení trenérů:
Jarmuk (Neú):I náš tým trpěl, to vedro je vopravdu hrozné, proto taky kluci hned na začátku nechali utéct jednu krysu po lajně.Ukázalo se , že Drzsim propašoval bečku piva až na hřiště.
Pro příště je více prošacuju. Jinak zápas byl nádherný a konečně se na nás bohové bloodbowlu také usmáli. Hlavně hned na začátku to byl hlavně Lakydajs. Ukecal jsem majitele klubu, že celý výnos z tohoto zápasu objetujem hlavně jemu (nový reroll).

Marvin (Myš): Myslím, že se jednalo o pohledný zápas, který se musel divákům líbit. Škoda, že jsme neudrželi remízu, která by zápasu určitě slušela. Na druhou stranu musím ocenit hru soupeře a dá se říci, že Neústupní dneška šli štěstíčku trochu více napřed než my. Protože máme jednoho hráče mimo hru, tak jsme podepsali Vanesu Uííík a máme v hledáčku i jednoho Rat Ogra. Doufám, že ho podepíšeme v nebližší době.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sky Team CZ
Sky Team CZ
Akt. cena: 570 Kč
Končí za: 16 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas