Blood Bowl - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Sport
Herní kategorie: desková hra, vývoj postavy, strategická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Games Workshop
Autoři: Jervis Johnson
Rok vydání: 1986
Sdílej: Facebook

Ligové utkání - Zatrolliga 2011

Autor: Marvin | 3 hodiny 40 minut | 18.8.2011 | 1

Hra: Blood Bowl

Hráči: kosibratr, Marvin

Rudí Myšketýři vs. Kosí Bratři 3:1 (2:0)

TD: 6. Plách (Myš), 3. Prsk (Myš), 9. Kulhavec (Myš) : 14. Tonda Ptáček (Kos)

Vyloučeni: 4. Jára Kostiřezač (Kos) a 5. Bohdan Kos (Kos) - oba za nedovolené zbraně

Zranění: 4. Fous (Myš) - roztříštěné koleno (zmešká příští zápas a nepříjemné zranění), 6. Plách (Myš) – škaredé zranění (zraněn do konce zápasu)

Smrt: 6. Pat Kosík (Kos) - zlomený vaz

Počasí: Krásné a velmi slunečno ve druhém poločase

Diváci: 45 000 - 17 000 (Myš) a 28 000 (Kos)

Ke svému dalšímu ligovému zápasu nastoupili krysy překvapené. Byly totiž nejen větší, ale i silnější než většina hráčů v týmu soupeře. Z davu malých zelených postav totiž vyčnívali jen dva trollové, kteří zase nevypadali moc chytře a rychle. Krysy si tedy věřily a dost se naparovaly. Netušily ovšem, že se v goblinech pletou a už vůbec netušili, že jeden z malých zelených magorů má v rukávu ukrytou motorovou pilu a druhý zase několik bomb ve slipech.

Výkop měli Kosí Bratři a míč odletěl v podstatě na prostředek krysí poloviny hřiště. Tam ho obratně zachytil hráč číslo 1 Mauz a přihrál ho na běžce 6. Plácha. Uprostřed se oběma blokařům (za vydatné pomoci řadových krys) podařilo zastavit oba trolly (popravdě jeden z nich se zastavil sám a blbě čuměl) a tak se uvolnilo pravé křídlo, po kterém se Plách rozeběhl kupředu. Ostatní krysy clonily, jak se dalo, ale poměrně hodně jim to ztížila první dobře mířená bomba. Najednou byl ve hřišti kráter a kolem něj se válely krysy. Rozhodčí ovšem nic a přeslechl i rachot právě nahozené motorové pily. Mezitím dva goblini srazily Plácha a na pravém křídle nastala trma-vrma. Nakonec tam doběhla ještě jedna řadová krysa a tak se Plách, mohl zmocnit upuštěného míče a položil první TD (3. kolo).

Po výkopu Krys míč sebral jeden z řadových goblinů a Kosáci se začali probíjet středem. Opět bouchla bomba a pohnuli se i oba trollové. Nicméně se těmto obludám moc nedařilo a krysy spíše posouvali, než srážely. Hlavní práci tak musel odvést hráč č. 4 Kostiřezač, který ve středu hřiště řádil s motorovkou a porazil postupně oba blokaře Myšketýrů. Myšketýrům se nakonec útok podařilo zastavit a míč sebral jeden z jejich běžců. Bleskurychle ho předal na řadovou krysu č. 3 Prska, který se rozeběhl do volného pole. Upaloval jako o život (a po pravdě mu o život opravdu šlo) a šel si pro to (Go For It). Brzy tak nechal gobliny za sebou a kryt dvěma běžci položil TD (8 kolo). Vzápětí rozhodčí ukončil poločas.

O poločase vyšlo ostré slunce a v jeho záři se zaleskla motorová pila hráče Járy Kostiřezače, který byl následně vyloučen. A rozhodčí překvapili ještě jednou, když vyloučili i vrhače bomb. Trenér goblinů na to reagoval nasazením fanatika Fandy Houbičky a zejména Tondy Ptáčka, hráče se skákací tyčí – č. 14, který jak se ukáže, měl rozhodující význam pro vývoj hry ve druhém poločase.

Po krátkém zdržení zaviněném úklidem hřiště začal druhý poločas. Výkop měly Myšketýři a míč odletěl daleko až k zadní čáře. Přiskákal k němu na pogo-tyči Tonda Ptáček (číslo 14) a pokusil se ho sebrat. Mezitím si krysáci uvolnily levé křídlo a jeden z nich proběh i středem. Tonda Ptáček se na tyči nějak zamotal a míč nezvedl. Krysy zavětřili a vrhli se ke goblinovi. Ten se pokusil míč sebrat ještě jednou, ale opět neuspěl. Běžec myšketýrů č. 9 Kulhavec po míči skočil a než bys řekl „Rohatá Krysa“, tak položil TD (4 kolo).

Po dalším výkopu Myšketýrů letěl míč opět daleko dozadu a tak krysáci zvolili podobnou strategii a oběhli Gobliny po křídle. Nicméně se situace tentokrát vyvinula jinak. Jednak skákací goblin č. 14  Ptáček excelentně sebral míč a za pomoci tyče vyrazil kupředu a jednak fanatik Houbička zmagořil a za pomoci své koule vyklidil celý střed hřiště (Houbičkovi se do cesty přimotala i krysa s číslem 4. Fous a odnesla to roztříštěným kolenem). Do akce se vrhnuli i oba trollové a pogo-goblin měl najednou volno a vesele skákal po křídle k TD. Poslední nadějí mušketýrů byl blokař č.10  Řezník, který elegantně oběhl blokující zelenonožce, ale blok se mu nepodařil, upadl a blázen na tyči č. 14 Tonda Ptáček v pohodě položil TD. 1-3 a dvě kola do konce.

Po výkopu Kosích Bratrů sebral míč opět hráč č. 1 Mauz a rychle ho předal běžci č. 6 Pláchovi. Ostatní krysy mu uvolnili cestu a běžec se řídil za dalším TD …. Šel pro to … a šel tak vehementně, že zakopl o vlastní ocas … upadl a škaredě se zranil. Co říci více, je to blbec:-) V tomto okamžiku došlo i k jedné tragické události. Hráč Myšketýrů č.1  Mauz zablokoval hráče goblinů č. 6 Pata Kosíka tak nešťastně, že oba upadli. Krysa jen do bezvědomí, ale nebohý Kosí Bratr si zlomil vaz. Zde si jen dovolujeme poznamenat, že se jednalo o nejlepšího hráče (MVP) z minulého ligového zápasu. Ale zpátky ke hře. Míč upuštěný číslem 6.  Pláchem pak sebral goblin s tyčí Tonda Ptáček ( č. 14), ale zase mu upadl. Zápas se chýlil ke konci a tak se po míči riskantně vrhla jedna řadová krysa. Krásně ho sebrala a mocně se odrazila na skok do TD. Nicméně pogo-goblin přetáhl krysu tyčí a srazil ji na zem. Zápas se pak dohrával víceméně z povinnosti a hráči se už jen snažili zranit jeden druhého. Za zmínku snad stojí jen sražení trolla, které se omylem povedlo jedné řadové kryse, když nečekaně ustála trollův blok. Troll byl po této srážce KO do konce zápasu.

 

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

?
takze to bylo 3:1 nebo 1:1 jak je napsano na zacatku?

27.8.2011 20:10:21

3:1:-)
Byl to nějaký šotek:-)

27.8.2011 21:37:55

1:1
já bych nezlobil ,kdyby to bylo:)

30.8.2011 07:39:30

Vybíráme z Bazaru

Nebe V Plamenech
Nebe V Plamenech
Akt. cena: 215 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas