Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Arkham Liga 3 - 1. kolo

Autor: Thales | 4 hodiny 15 minut | 31.8.2011 | 0

Hra: Arkham Horror + Arkham Horror: Prokletí temného faraona

Hráči: Darrog, Kerigenne, Thales a 1 neregistrovaný

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

První kolo dalšího dílu Arkham ligy se zvrtlo hned na začátku do krvavého boje o přežití. Hráli jsme s pěti postavami, abychom stíhali kromě redukování příšer a zavírání bran ještě honit po městě Proroka. Bohužel se vlastnost scénáře tvořící z příšer na jednom poli armádu stala záhubou a zkázou. Hned v prvním kole se na nás vysypali 4 příšery, které zatarasily cestu do obchodu s unikátními předměty a bez výzbroje jsme je nebyli schopni porazit, ani se kvůli jejich kombinovaným hodnotám proplížit. Sice se nám dařilo zavírat brány, ale nezískávali jsme žádné žetony stop ani se nám nepodařilo sehnat jediný prastarý symbol na zapečetění. Pečetí jsme tak zavřeli pouhé dvě brány a zcela bez žetonů stop se zaměřili na zavření všech bran ve městě.

Mezitím se, kvůli naší neschopnosti zabít většinu příšer, zvesela zvedala úroveň hrůzy v Arkhamu a do toho přišel nesplnitelný úkol se škrtičem, který vyhazoval další spojence. Po několika zoufalých kolech tak byl zavřen obchod s normálními i unikátními předměty (před kterým až do konce hry sídlila neporazitelná armáda nepohyblivých příšer. Každopádně i přes probíhající agónii na herním plánu jsme téměř dosáhli vítězství - chybělo zavřít jednu bránu a udržet stav jedno kolo, ale ve druhé části jiného světa našeho vyšetřovatele suveréně smetl Shub-Niggurath.

Na konci hry jsme se už jenom sázeli, na co přesně dojedeme, zda na počet příšer v Arkhamu či na otevřené brány a neuhlídatelného Proroka. Nakonec velmi těsně převládla druhá možnost a bez možnosti Hastura jakýmkoliv způsobem zranit jsme prohráli. Finální skóre je 6 mrtvých vyšetřovatelů.

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mřížka/Podložka Carcassonne/Karak
Mřížka/Podložka Carcassonne/Karak
Akt. cena: 160 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas