Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

První hra

Autor: machca | 6 hodin 0 minut | 31.7.2011 | 0

Hra: Arkham Horror

Hráči: machca a 1 neregistrovaný

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Moje první hra s manželkou poté co jsem hru dostal k narozeninám. Ze začátku se hra trošku táhla, protože jsem jí vysvětloval pravidla a principy hry, které jsem předchozího dne sám důkladně studoval, ale po prvních pár kolech nám hra již šla celkem od ruky až na několik nejasností v pravidlech, které se na nás časem vyřítily. Jako prastarého jsme vylosovali Nyarlathotepa, já sám jsem si vylosoval sestru Marii a manželka Boba Jenkinse. Také jí přálo štěstí na vybavení a krom starodávného symbolu si vytáhla magickou a fyzickou zbraň, což se velmi hodilo. Já už na tom tak dobře nebyl co se týče vytahování karet a navíc jsem hned při první údržbě, kdy jsem si musel házet na udržení požehnání, o toto přišel.

Hru jsme hráli bez nějaké předem promyšlené strategie, zkoušeli jsme co se kde děje a co na nás v lokacích čeká. Štěstí nám přálo také na mýtické karty, protože od začátku asi do polivny hry nám jako karta prostředí ležela na stole karta zakazující zvyšovat ukazatel strachu a tak nám ani časté přívaly nestvůr nedělaly potíže, protože ty slabší ( a občas i nějakou tu silnější ) jsme likvidovali kvůli trofejím a tyto pak zejména na konci hry využívali k vlastnímu obohacení :) Během hraní se nám podařilo zapečetit 3 brány a když již na kartě prastarého chyběl pouze jeden žeton zkázy spěchali jsme do laboratoří, aby jsme zde získali co nejvíce žetonů stop pro boj s prastarým. Na tento jsme se tedy důkladně připravili a poté co se pokusil vstoupit do Arkhamu jej naši dva detektivové nemilosrdně během 4 kol zahnali zpět s dostatečným počtem žetonů stop v zásobě.

Naše první hra tedy po šesti hodinách skončila vítězstvím a my se spolu z něj i ze zážitku ze hry radovali :) Po hře samotné pak již následovalo jen ujasnění několika pravidel na zdejším fóru, kde se mi v podstatě potvrdila naše rozhodnutí o výkladu sporných momentů jako správná. Už teď se těšíme na další boj o klid a mír v městečku Arkham.

Odehráno v: neuvedeno

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scythe: Vzestup Fenrise
Scythe: Vzestup Fenrise
Akt. cena: 3000 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas