Zámky šíleného krále Ludvíka (včetně Rozšíření) a Medobraní skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 5.11.2023 | 1

Od 1. listopadu jsou v prodeji dvě hry lokalizované vydavatelstvím MindOK, druhá edice Zámků šíleného krále Ludvíka spolu s jeijch Rozšířením a Medobraním.

Ve hře Teda Alspacha Zámky šíleného krále Ludvíka, ilustrované Agnieszkou Dabrowieckou, se hráči stávají architekty a jejich cílem je postavit pro bavorského krále Ludvíka II. co nejkrásnější zámek. Za tímto účelem si pořizují dílky jednotlivých místností, které postupně přikládají jeden ke druhému tak, aby jim přinesly co nejvíce vítězných bodů.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba je 75 minut. Pro podrobnosti o hře vizte popis hry. Hra vychází v nové edici s přepracovanou, barevnější grafikou, novou ústřední deskou apod.

Spolu se základní hrou vychází také její Rozšíření, obsahující (kromě nových karet úkolů a žetonů královských odměn) několik volitelných modulů.

Rozšíření Věže přináší do hry destičky věží coby nový typ místností (navíc umožňují hru až v pěti hráčích), Příkopy umožňují pořídit v hráčově tahu namísto destičky místnosti díl příkopu, Tajné chodby umožňují zároveň s přiložením destičky místnosti zdarma přiložit také tajné chodby (každý hráč obdrží na začátku hry tři v různých velikostech) a propojovat tak nenavazující místnosti.

Rozšíření Labutě přináší do hry žetony labutí, které se pokládají na destičky místností v nabídce, nachází-li se na nich symbol labutě. Ty je pak možné prodat (v počtu až pěti během jednoho tahu) a získat tak až 15 000 M.

Renovace přináší do hry destičky renovovaných místností, jež lze v tahu pořídit místo destičky místnosti a jež se pokládají na již přiloženou místnost o stejném tvaru a velikosti. S rozšířením Královské dekrety si hráči na začátku hry vyberou jeden dekret, který poskytuje bonus do hry na začátku partie, v jejím průběhu nebo při závěrečném vyhodnocení.

Kromě toho je v prodeji také rodinná hra Medobraní Paula Salomona s ilustracemi Anne Heidsieck, v níž hráči vysílají své včely pro dílky plástve v obecné zásobě a ty poté přikládají ke své plástvi. Vždy, když přikládáním dílků vznikne prázdná buňka ohraničená ze všech stran pláství, spouští se akce znázorněné na políčkách sousedících s prázdnou buňkou.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba se pohybuje od 45 do 90 minut. Pro podrobnosti o hře viz popis hry a původní novinku o hře.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Monstrum: Frankensteinovi dědicové NOVÁ
Monstrum: Frankensteinovi dědicové NOVÁ
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 9 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas