TROLOGRAFICKY: Zámky šíleného Ludvíka a dotisk Vzdálených horizontů

Autor: Wolfsen | 17.3.2015 | 3

MindOKMindOK dnes konečně oficiálně oznámil to, o čem se již dlouho spekulovalo a naznačovalo. Hra Castles of Mad King Ludwig vyjde v češtině! Ponese název Zámky šíleného krále Ludvíka. Hra je inspirovaná skutečnými zámky, které v 19. století dal stavět bavorský král Ludvík II. zvaný Šílený, který byl (nejen) kvůli své zálibě v nákladných romantických stavbách svými politickými oponenty prohlášen za nesvéprávného a zbaven trůnu. Jeho nejznámějším zámkem je bezpochyby Neuschwanstein, který se mj. stal inspirací pro jednu z ikon společnosti Walta Disneyho. Celkem logicky se tak tento zámek objevuje i na krabici Zámků šíleného krále Ludvíka.

Ve hře se hráči stávají staviteli extravagantních zámků. Klíčovým úkolem hráčů je v zámku správně rozmístit zahrady a komnaty od dlouhých hal, přes kuchyně, ložnice a společenské sály až po temná sklepení.

Zámky šíleného krále Ludvíka   Zámek v Disneylandu   Space Alert: Vzdálené horizonty

REXhryREXhry dnes vedle dostupnosti Dice Townu oznámily také, že společně s dotiskem kooperativní hry Space Alert  dotisknou i její rozšíření Vzdálené horizonty. Připomeňme, že v této humorné, ale nelehké kooperativní hře se hráči stávají nezkušenými rekruty ovládajícími průzkumnou loď třídy Sitting Duck (volně přeloženo "snadný cíl"). Hra má dvě fáze - v první fázi si hráči plánují akce, zatímco na ně záznam z CD křičí "Vážné ohrožení v levé zóně!" apod. A ve druhé fázi hráči zjistí, jak se (ne)dokázali zkoordinovat a (ne)nechali se vážným ohrožením v levé zóně rozstřílet.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lunar rush deluxe KS
Lunar rush deluxe KS
Akt. cena: 1800 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas