TROLOGRAFICKY: Dvakrát druhá světová válka pro tři hráče

Autor: chilly | 18.6.2015 | 4

Her pro tři hráče není mnoho, alespoň ne těch opravdu dobrých a tak je potěšující, že toto léto pošle nakladatelství GMT games do světa hned dvě hry pro tento počet hráčů.

Jedná se o tituly Churchill a Triumph and Tragedy.

Ačkoliv jsou obě hry zasazeny do prakticky totožného historického období a obě jsou navrženy pro tři hráče, je zde řada rozdílů.

V prvé řadě je vlastně docela nepřesné hovořit v souvislosti s hrou Triumph and Tragedy o druhé světové válce. Ve hře totiž k žádnému válečnému konfliktu dojít nemusí, a když už na zbraně dojde, klidně to může dopadnout tak, že se do sebe pustí kapitalista s komunistou a fašista bude v klidu přihlížet (takto doslova jsou herní frakce pojmenovány).

Hráči své politické bloky provedou obdobím let 1935 až 1945 a budou se snažit dosáhnout světové dominance prostřednictvím ekonomických, diplomatických a technologických prostředků, špionáže a, uznají-li to za vhodné, i vojenského tažení.

To v případě Churchilla hráči již vstupují do rozpoutané druhé světové války. Zvolí-li ze tří nabízených scénářů ten nejdelší, hra započne v lednu roku 1943, pokud zvolí scénář nejkratší, tak až v říjnu 1944.

Ujmou se rolí nejvyšších představitelů Britského impéria, Spojených států amerických a Sovětského svazu a soupeří o titul Capo di tutti i capi poválečného uspořádání.

Jejich společným nepřítelem jsou pochopitelně státy osy, jejichž odpor je ovšem řízen hrou a čtvrtý hráč tak není zapotřebí.

Ústředním mechanizmem jsou konference, na kterých se hráči snaží získat pro ně klíčové agendy, které jim umožní ovlivnit vývoj válečných operací tak, aby na konci byla právě jejich velmoc vedoucí světovou silou (ale ne zase tak moc, protože v případě, kdy první hráč vede o moc bodů, vyhrává druhý, no).

Konference probíhají tak, že hráči pomocí karet posouvají agendy na svou stranu stolu (ano tento stůl má tři strany), aby získali ty, které tam na konci konference zůstaly ležet (a ty které chtěli tak moc, že jim ještě v průběhu konference spadly do klína).

Tak počkejme, zahrejme a uvidíme.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Duna: Tajemství rodu
Duna: Tajemství rodu
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas