TLAMA GAMES: Listí již v květnu i s rozšířením

Autor: Mirda-ta | 6.4.2024 | 9

TLAMA games v pátek oznámilo vydání rodinné hry Listí (v originále Leaf). Jde o další hru od Tima Eisnera (autora například Války v říši divů, Lesa Bratří Grimmů nebo Amazonie). Hra přináší poměrně unikátní twist na tile placement pomocí 6 druhů listů organických tvarů. Akce na sousedních listech aktivujete spojením špiček listů nebo stonků. Sousední listy určují, jaké akce dostanete, a počet spojení pak udává jejich počet. Hra vyjde i rozšířením obsahujícím tři nezávislé moduly.

Když žhavé léto pomine, noci jsou chladnější a koruny stromů hýří barvami. Podzimní vítr stromy češe a na půdě lesa vytváří nádherné pestré obrazy spadaného listí. Tlející listí pak poskytuje obživu půdě, houbám i lesním zvířatům v nekonečném koloběhu života.

Ve hře Listí představujete ducha větru, který navádí listí na lesní půdu a propojuje jejich špičky s dalšími listy. Díky těmto propojením můžete podporovat růst hub, přilákat zvířata či šplhat po mocném stromě.

Když nadejde zima, každý získá žaludy za zvířata, která zazimovat, za skupiny svých hub a za pozici své veverky na stromě. Hráč, který získá žaludů nejvíce, nejlépe přispěje ke zdraví lesa a zvítězí!

Rozšíření Medvědí období přináší tři nezávislé moduly pro pokročilé, které můžete v libovolné kombinaci přidat do partie Listí:

  • Zvířecí spojenci propůjčují každému hráči unikátní schopnosti, které může během hry využívat.
  • Různorodá období přidávají při každém mrazíku nové možnosti, jak získat body.
  • Velká zvířata ovlivňují celý les a přinášejí jeden efekt, jejž může každý hráč využít jednou za hru.

Trolí hlídka (plán vydání nadcházejících her s CZ/SK lokalizací)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Terra mystica + Erweiterungsbogen
Terra mystica + Erweiterungsbogen
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas