REXHRY: Kacíř: Zkáza Roanoke a Marvel Dice Throne skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 22.4.2024 | 3

Vydavatelství REXhry naskladnilo hry Kacíř: Zkáza Roanoke Kåre Storgaarda a Kaspera Kjæra Christiansena a Marvel Dice Throne od trojice autorů Gavan Brown, Nate Chatellier, Manny Trembley.

Kacíř: Zkáza Roanoke je asymetrická deduktivní hra, zasazená do roku 1587 v prostředí stejnojmenné osady, první anglické založené na americkém kontinentě, která byla v tomto roce osídlena; když sem však roku 1590 připlula loď s dalšími zásobami, nalezla zde pouze opuštěnou osadu (okolnosti zmizení více než stovky osadníků nejsou dosud spolehlivě vysvětleny). V této hře pro dva hráče hraje jeden za čarodějnici, která se snaží provést magický rituál, a druhý za lovce, který se ji snaží dopadnout. Každá role disponuje vlastním balíčkem 50 karet a speciálními akcemi, které může ‒ vedle akcí společných oběma hráčům, např. dobrání karty ‒ provádět během akční fáze. Ve hře je devět vesničanů, z nichž od každého je jedna karta vyložena na herním plánu a druhá se nachází v balíčku podezřelých; z něj si čarodějnice během přípravy hry vezme jednu a tato postava je po celou dobu hry čarodějnicí. Cílem lovce čarodějnic je odhalit všech těchto osm karet vesničanů, a tím je zbavit podezření z čarodějnictví, anebo odstranit vesničana, který je skutečnou čarodějnicí; pokud však lovec postupně obviní tři nevinné vesničany, vítězí čarodějnice. Ta může zvítězit také v případě, že se jí podaří umístit tři žetony přízně k vesničanovi, který je skutečnou čarodějnicí, a provést akci Provést rituál, během něhož vesnice podlehne její magii a bude pohlcena Matkou přírodou.

Hra je určena hráčům od 12 let, herní doba se pohybuje od 30 do 60 minut. Kromě základní varianty hra přináší také pravidla pro pokročilé a možnost hrát podle scénářů.

Spolu se základní hrou vychází také několik rozšíření. Další scénáře a nové karty vesničanů obsahují rozšíření Za palisádami, které kromě dalších 2×50 karet čarodějnice a lovce přináší nové mechanismy zhouba a očista, které poskytují příslušné roli nové možnosti, a menší rozšíření Předkové. V neposlední řadě vycházejí též malá rozšíření o 32 kartách Blízká setkání, Dávné soudy a Souboje myslí.

Marvel Dice Throne je kostkovo-karetní hra s přímým konfliktem. Hra vychází ve dvou krabicích, z nichž každá obsahuje čtyři postavy; každá má jiné schopnosti (vždy ovšem čtyř druhů ‒ útočné, pasivní, unikátní a obranné) a vlastní sadu kostek, balíček karet aj. Ve svém tahu hráči odehrají mj. dvě hlavní fáze, během nichž hráči utrácejí bojové body a za ně hrají své karty, a fázi kostkovou, během nichž mohou hráči aktivovat některou ze svých schopností, pokud se jim podaří hodit správnou kombinaci symbolů. (Napadený hráč potom může taktéž hodit kostkou na aktivaci své obranné schopnosti.) Cílem hry je připravit soupeře o všechny body zdraví dříve, než se to podaří jemu.

Hra je určena pro dva až šest hráčů od 8 let, přičemž pro různé počty hráčů obsahuje různé herní režimy. Herní doba je 20 až 40 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Heldentaufe
Heldentaufe
Akt. cena: 999 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas