OLD DAWG: Zoo Vadis je skladem!

Autor: Tomoko | 5.4.2024 | 6

Vydavatelství Old Dawg oznámilo ve čtvrtek 4. 4. 2024 naskladnění své vůbec první hry, kterou na český trh přináší. Tímto titulem je hra Zoo Vadis od nestárnoucího autora Reinera Kniziy. Prodej této novinky by měl být naplno spuštěn v pondělí 8. 4. 2024.

Zoo Vadis je přepracovanou a vylepšenou verzí původní autorovy hry Quo Vadis? z roku 1992, jejíž základem bylo vyjednávání římských politiků, kteří se dohadováním snaží dostat do senátu a získat během toho největší množství prestiže.

V Zoo Vadis se hráči převtělí do rolí zvířat s asymetrickými vlastnostmi, která usilují o řízení zoologické zahrady. Hra v sobě skrývá politické pozadí, kdy hráči musí vyjednávat, lobbovat a uzavírat dohody, aby se právě jejich zvířata dostala do hvězdné expozice. Hlavním cílem je získat co nejvíce vavřínů od nadšených fanoušků i závistivých soupeřů a stát se tak maskotem zoo. Hráči mohou využít mazané politikaření, chytré vyjednávání a bezohledné intriky, aby si zajistili místo v hvězdné expozici. Stejně jako u původního předchůdce končí hra okamžitě, když je expozice hvězd plná. Pouze zvířata, která se dostala do expozice hvězd, se mohou ucházet o titul maskota zoo a vítězem je hráč s největším počtem získaných vavřínů.

Hra je určena pro 3 až 7 hráčů od 10 let s herní dobou 20 až 40 minut.

Privátní: 2024-05-04-02.jpg

Privátní: 2024-05-04-03.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

A já myslel, že jejich první hrou mělo být nucleum. Připravili se o hvězdný vstup do deskoherního světa🙂

5.4.2024 18:20:30

@-bacil- Nucleum se zdrželo kvůli problémům v Rudém moři, kdy snad ta dopravní loď byla nucená obeplout Afriku. Proto ho nakonec předběhlo Zoo vadis.

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

5.4.2024 23:22:52

Vybíráme z Bazaru

Hra o trúny - cyklus Zlato a krev
Hra o trúny - cyklus Zlato a krev
Akt. cena: 7 €
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas