OLD DAWG: Ohlášeno vydání kooperativní hry Weirdwood Manor

Autor: Tomoko | 9.4.2024 | 8

Vydavatelství Old Dawg pokračuje v ohlašování dalších her, které pro český trh chystá lokalizovat. Tou v pořadí již šestou je Weirdwood Manor, jejíž autorem je Mike Cassie. Oficiální český název ani přesné datum uvedení na trh zatím oznámeno nebylo, nicméně se předpokládá, že české vydání by se mohlo na tuzemském trhu objevit v prvním kvartále příštího roku.

Weirdwood Manor je kooperativní dobrodružná hra, kde se magická a nebezpečná říše Fae střetává s každodenním světem Skutečnosti. V této hře skupina odvážných společníků usiluje o ochranu panství a jeho tajemné vládkyně Lady Weirdwood před invazí monster a jejich přisluhovačů hodinářských skarabů.

Hráči se ujímají jedné z šesti postav s asymetrickými vlastnostmi a dovednostmi a společně jako tým čelí jednomu ze tří Fae monster, z nichž každé má svou vlastní jedinečnou mechaniku a podmínky, které je nutné naplnit, aby bylo možné dané monstrum porazit. Monstra navíc v průběhu hry sílí, a tak je složitější je porazit. Hráči v průběhu partie provádějí a postupem času také řetězí různé akce, hrají akční karty, navštěvují rozličné místnosti, kde sbírají suroviny, vytvářejí nové bojové kostky, získávají další zkušenosti či verbují společníky, kteří jim v jejich snažení mohou pomoci. To vše se odehrává na modulárním herním plánu plným chodeb a místností, který je pro každou partii odlišný a může se měnit také v jejím samotném průběhu. Jednotlivé lokace a spojovací chodby se totiž mohou v průběhu hry otáčet a posouvat, což ovlivňuje, kam mohou postavy jít a jaké mohou provádět akce. To vše je ovlivňováno a řízeno aspektem času, protože pokaždé, když je provedena určitá akce, čas se ve hře posune kupředu a spojení mezi místnostmi se promění prostřednictvím rotujících koridorových prstenců. Strategickým prováděním akcí a dobrým plánováním tak mohou jednotlivé postavy ovlivňovat, jak rychle plyne čas, protože pokud hráči vyčerpají svůj přidělený čas a nestihnou porazit monstrum nebo jejich protivník naplní svou jedinečnou podmínku vítězství, tak prohráli.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 90 až 120 minut.

Privátní: 2024-04-08-01.jpg

Privátní: 2024-04-08-02.pngTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bloodborne karetní hra, nová ve fólii
Bloodborne karetní hra, nová ve fólii
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas