OLD DAWG: Námořnická párty hra Feed the Kraken vyjde v češtině

Autor: Tomoko | 14.10.2023 | 2

Dne 11. 10. 2023 oznámilo vydavatelství Old Dawg na svém facebookovém profilu další hru, na jejíž lokalizaci pracuje. Jedná se o párty hru Feed the Kraken od trojice autorů Maikel Cheney, Dr. Hans Joachim Höh a Tobias Immich, která ponese český název Nakrmte Krakena.

Hra prošla v roce 2020 úspěšnou crowdfundingovou kampaní, kterou podpořilo téměř tři a půl tisíce podporovatelů částkou přesahující dvě stě tisíc eur.

Nakrmte Krakena je deduktivní a blafovací párty hra se skrytými rolemi a třemi asymetrickými frakcemi protkána pirátskou tématikou. Všichni hráči se stávají členy jedné posádky, ale na začátku hry jsou tajně přiděleni k jedné ze tří frakcí (loajální námořník, lstivý pirát nebo fanatický vůdce kultu), kdy každá frakce má ve hře jiný cíl, který musí hráči dané frakce splnit, aby dosáhli vítězství, přičemž pouze piráti se navzájem znají. Všichni ostatní se budou muset snažit najít své spoluhráče (nebo je konvertovat ke svému kultu) během plavby.

Privátní: 2023-10-11-01.jpg

Cílem hry je navést loď na herním plánu k její cílové destinaci, ale každá frakce se snaží dostat loď k cíli na jiném okraji herní desky. Loajální námořníci mají za úkol bezpečně dovést loď na pevninu, zatímco piráti ji zase chtějí navést do Bermudského trojúhelníku. Šílený kultista se zase snaží část posádky přesvědčit, aby mu pomohla vyvolat jeho temného pána Krakena z hlubin moře, který je všechny spasí.

V každém kole je určen kapitán, jeho volený zástupce a navigátor, přičemž oba první jmenovaní se snaží navigátora přesvědčit o budoucím směru plavby, ale jen na navigátorovi stojí konečné rozhodnutí o jejím dalším směru. Po každé fázi navigace budou zástupce kapitána a navigátor uvolněni ze služby a kapitán bude muset najít další členy posádky, které dosadí na jejich místo.

Hráči mohou tato rozhodnutí ovlivňovat, mohou přesvědčovat ostatní, a dokonce mohou tasit zbraně, aby se stali novým kapitánem skrze otevřenou vzpouru. Průběh hry ovlivňují také různé události, které se odehrávají v závislosti na oblastech, do kterých loď vpluje či osobnostní karty každého hráče. Ve hře vítězí ta frakce, která dosáhne svého cíle a splní svou vítěznou podmínku.

Hra je určena pro 5 až 11 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 45 až 90 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Formule D
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas