MINDOK: Příšeří: Hrdinův vstup zakázán a Příští stanice Londýn v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 3.7.2023 | 2

Od 1. července jsou v prodeji dvě hry od vydavatelství MindOK, Příšeří: Hrdinův vstup zakázán a Příští stanice Londýn.

Příšeří: Hrdinům vstup zakázán autora Luíse Brüeh je asymetrická kooperativní hra, v níž hráči v roli klanů příšer (čarodějnice, duchové, gnolové a další) brání své podzemí a v něm ukryté poklady před hrdiny (zlodějky, válečníci, lučištnice, mágové), kteří se jich chtějí zmocnit.

Hráči mají ve svém tahu k dispozici pět karet, které mohou zahrát a spustit tím příslušné akce, např. pohyb, útok na blízko či na dálku, past, portál a další. Kartu mohou též využít pro obnovu nabídky kořisti. Po zahrání karet si opět doberou karty do pěti a zahrají vpád hrdinů, tj. odhalují určitý počet karet z balíčku karet nepřátel a vyhodnotí příslušné efekty. Příšery vítězí, pokud se jim podaří dvakrát projít balíček karet nepřátel, aniž by se hrdinům podařilo otevřít truhlici o hodnotě 4. V takovém případě by zvítězili hrdinové a hra by okamžitě skončila prohrou všech hráčů.

Hra je určena 1–4 hráčům od 12 let, herní doba je 45 minut.

 

 

Příští stanice: Londýn autora Matthewa Dunstana je flip & write hra, v níž hráči projektují síť londýnského metra: v každém ze čtyř kol jednu linku.

Symbol na otočené kartě určuje, do kterého typu stanice (kruh, čtverec, trojúhelník, pětiúhelník) mohou vést další úsek linky. Za jednotlivé trasy metra a dále za přestupní stanice mezi linkami, za zvláštní stanice a za splnění společných úkolů hráči obdrží body, hráč s nejvyšším počtem bodů se stane vítězem.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 8 let, herní partie trvá přibližně 25 minut.

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu 1400
Kronika zločinu 1400
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 14 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas