MINDOK: Oznámení her Guláš, Kostnice Sedlec a Řekni to květinou

Autor: Ondřej Podavka | 10.5.2023 | 2

Vydavatelství MindOK 10. května oznámilo vydání tří karetních mikroher od hry Button Shy Games, které se zaměřuje právě na hry kapesního formátu a z jehož produkce bylo zatím vydáno Velkoměsto. Stejně jako tato hra i oznámené hry tvoří vždy pouze 18 karet.

Guláš je blafovací hra s mechanikou push-your-luck od Jasona Glovera. Hráči se v ní stávají zemědělci, kteří se snaží ze sklizených plodin uvařit kotel guláše, aniž by jim jej znehodnotila číhající škodná.

Hra je tvořená šesti kartami škodné, které jsou na začátku hry rozloženy na stůl, a dvanácti kartami potravin, které tvoří dobírací balíček. Hráč ve svém tahu vždy otočí jednu kartu a rozhodne se, zda ji využije k nakrmení jednoho zvířete, nebo do kotlíku na guláš. Karty jsou vždy odloženy lícem dolů. Kromě toho může hráč ve svém tahu zvolat: „Guláš!“ (což může mezi tahy učinit kterýkoli hráč) a ukončit tím kolo. Po skončení kola jsou odhaleny karty v kotlíku, z něhož jsou následně vyjmuty karty, jimiž se nasytí nenakrmená škodná. Pokud má i poté hodnotu alespoň 12 bodů, připíše si hráč, který ukončil kolo, dva vítězné body. V opačném případě si všichni ostatní hráči připíší po jednom bodu. Hra končí ve chvíli, kdy některý z hráčů dosáhne pěti vítězných bodů a stane se tak vítězem.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba je 10 až 20 minut.

Ve hře Dustina Dobsona Kostnice Sedlec se hráči stávají pomocníky poloslepého mnicha, který roku 1511 vyjmul kosti ze zrušeného hřbitova a uspořádal do pyramid v kryptě kostela Všech svatých v Sedlci u Kutné Hory.

Každá karta nese vyobrazení dvou lebek, jichž je ve hře pět druhů: každý přináší hráči body odlišným způsobem. Z těchto karet se na začátku hry utvoří hřbitov, tj. šest balíčků karet lícem dolů, které poté hráči odkrývají, berou si je na ruku a umisťují před sebe do pyramidky. Hráč, který nejlépe uspořádá svou pyramidu, se stane vítězem. 
Hra je určena dvěma nebo třem hráčům od osmi let, herní doba je 20 minut.
Řekni to květinou autorky Elisabeth Hargrave je kombinační hra, v níž se hráči snaží sestavit co nejsilnější čtveřici květin.

Ve svém tahu si vždy doberou dvě karty květin, které následně nabídnou hráči po levici, a to jednu lícem nahoru a druhou lícem dolů. Hráč si jednu z nich vybere a nabízející hráč si ponechá druhou. Takto hráči postupují, dokud všichni nemají před sebou čtyři karty, a poté si sečtou body za jednotlivé květiny. Během jedné hry takto odehrají třikrát, poté si sečtou body za jednotlivé kytice a je určen vítěz.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od osmi let, jedna partie trvá přibližně půl hodiny.

Všechny tři hry budou vyrobeny v České republice a měly by být vydány ještě letos v létě.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Twilight Imperium CZ
Twilight Imperium CZ
Akt. cena: 4000 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas