MAGAZÍN KORUNKA: Nejlepší Wizardi a Sabotéři se sjeli do Budapešti

Autor: -Junior- | 29.11.2016 | 7

 

Logo Klubu deskových a karetních her Korunka

Co se vám vybaví, když se řekne Szózat, Turul nebo forint? Nevíte? Malá nápověda: paprika, čabajka a tokajské víno. Už víte? Přesně tak, správná odpověď je Maďarsko. V hlavním městě této země totiž v sobotu 26. listopadu proběhla Mistrovství světa ve hrách Sabotér a Wizard. Organizace celé události spadala pod patronát společnosti Amigo Spiele.

Česká republika měla v ohni tři svá želízka. I když tato informace není úplně pravdivá… Hana Matušková podle pořadatelů oficiálně reprezentovala Českou republiku, ve skutečnosti je ovšem ze sousedního Slovenska. Zbývajícími dvěma zástupci z řad českých soutěžících byli Jiří „Cauly“ Klumpar a Filip „Junior“ Klumpar.

Zatímco Hana s Filipem usilovali o úspěch v intrikánské hře Sabotér, Jiří hájil české barvy v karetní hře Wizard. Obě soutěže probíhaly formou čtyř základních kol, kdy se hráči střídali u stolů a snažili se získat co nejvíce bodů. Následně se hrálo jedno kolo finálové, kam postoupil vždy daný počet soutěžících (pro Sabotéra celkem šest hráčů, pro Wizarda hráči čtyři).

Ačkoliv se ani do jednoho z nich čeští reprezentanti neprobojovali, obě finále byla velmi zajímavá a dramatická až do posledních chvil. Podtrženo, sečteno: mistrem světa 2016 ve hře Wizard se stal Robert Laschkolnig (Švýcarsko). V uvozovkách „pouze“ vicemistrem George Wellsbury (Kanada), třetí místo náleží Tatjaně Punz (Rakousko) a čtvrtá pozice zbyla na domácího Antala Polya (Maďarsko). Cauly pak zaujal se svými osmdesáti turnajovými body, které bohužel na víc nestačily, šestnáctou příčku.

A stejně dopadl také Junior v druhé kategorii „Sabotérů“. Z celkových 29 zúčastněných získal šestnácté místo, zatímco Hana se umístila o pět příček níže. Celkovým mistrem světa 2016 ve hře Sabotér se stal Chu Chun Hin Steven (Hong Kong) následovaný vicemistrem Jaffethem Parinussou (Nizozemsko). Ke třetí pozici se prokopal Ritsuto Konno (Japonsko)

Ačkoliv to pro nás tentokráte nebyly medaile, všichni tři si zpátky odvážejí spoustu zážitků i cenných zkušeností.

Pokud vás zajímá, jak to přímo vypadalo přímo v Budapešti, mrkněte na video spravované magazínem Korunka na svém kanálu na serveru YouTube. A víte co? Kouknout se na to video můžete, i kdyby vás to nezajímalo. Můžete pak přidávat palce (NAHORU) a šířit magazín Korunka dál do světa.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Nejlepsi?
No nevim, Piatnik ten finalovy turnaj Wizarda v Praze zrusil. Jak pak vybrali toho kdo pojede na MS netusim. Prvni info bylo ze snad nejak vylosujou z tech co vyhrali kvalifikacni turnaje (coz ja nebyl takze mi to muze byt jedno), nicmene zadne dalsi info uz neposlali nikomu ani pres opakovane dotazy na stav (coz mi jedno neni, protoze to ukazuje na neschopnost Piatniku komunikovat s lidmi). Jak tedy doslo k vyberu Caulyho starsiho na Wizarda netusim - asi Karlovarska losovacka? Proste to co predvedl Piatnik v organizaci cele akce si u mne zadne kladne body nezaslouzilo, spise naopak.
Takze za mne oba palce dolu.

PS Ja vim, ze muzeme byt radi, ze se vubec neco zorganizovalo, ale kdyz uz tedy k tomu dojde tak proc se finale rusi s trapnym vysvetlenim, ze je obdobi chripek a proc pak nenapisou nejakou relevantni informaci ohledne toho vyberu na MS vsem kvalifikovanym, aby alespon vedeli, ze to nejak dopadlo? Napsat rozumny email snad neni tolik prace...

29.11.2016 11:52:31

On i samotný sabotér byla fraška...
Corfix se k tomu postavil dost podobně. Jednak ta hra sama o sobě stojí za prd, a dále vzniklo mnoho nejasností.... Viděl bych to tak, že to nakonec bylo tak, že kdo chtěl jet, jel...

29.11.2016 12:11:47

pražské finále Wizard
jo, jo synátora to taky mrzelo, docela se na to "pro chřipku zrušený" pražský finále na Novoměstské radnici těšil

30.11.2016 05:25:17

Vybíráme z Bazaru

Excavation Earth + Second Wave
Excavation Earth + Second Wave
Akt. cena: 35 €
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas