FOX IN THE BOX: Pochmurný kraj v prodeji!

Autor: Tomoko | 11.3.2024 | 4

Vydavatelství Fox in the Box spustilo 5. 3. 2024 prodej své první letošní novinky s názvem Pochmurný kraj (Harrow County: The Game of Gothic Conflict) od dvojice autorů Jay Cormier, Shad Miller a studia Off the Page Games. Hra je inspirovaná komiksem, který u nás vychází právě pod tímto názvem, a české vydání obsahuje rovnou také rozšíření Říše víl, které přináší pátou frakci a umožňuje hru až ve čtyřech hráčích.

Pochmurný kraj je kompetitivní asymetrická hra, která se odehrává v hororovém prostředí venkovského kraje městečka Harrow County, kde byla v minulosti místními obyvateli zavražděna čarodějnice Hester Becková. V této silně asymetrické a tematické hře se hráči ujmou jedné z pěti frakcí, které vzájemně soupeří, přičemž každá z nich má svůj vlastní herní styl a cíle.

  • Ochránci – usilují o záchranu obyvatel tohoto děsivého kraje,
  • Rodina – chce tento kraj a jejich obyvatele zničit,
  • Kami – chce celému kraji vládnout,
  • Hester – chce pomstít svou smrt,
  • Říše víl – uzavírá smlouvy a dohody s ostatními hráči, aby pomohli najít ztracenou královnu a její ukradené předměty.

Základní hra standartně obsahuje první čtyři jmenované frakce a umožňuje hru maximálně ve třech hráčích, ale české vydání obsahuje navíc rovnou v základu i pátou frakci Říše víl, kterou boj o Harrow County zajímá jen tehdy, když se jeho prostřednictvím poodhalí cesta ke ztracené královně. Díky této páté frakci je možné hru hrát až ve čtyřech hráčích.

Hráči se v této hře snaží naplnit cíle své frakce ovládnutím území na herním plánu a likvidací svých nepřátel, přičemž většina frakcí je zastoupená hrdiny neboli legendami s jedinečnými schopnostmi, kterým mohou pomáhat další jednotky v podobě běsů. V každém kole hráči odehrají tři ze čtyř základních akcí, které mohou podpořit různými bonusy nebo zahráním akčních karet.

Privátní: 2024-03-10-01.jpg

Hra obsahuje specifický soubojový systém, který využívá tzv. „cube tower“, který byl použit například ve hře Shogun. Souboje jsou tedy v této hře řešeny pomocí věže, do které se vhodí kostičky bojujících stran a ty, které z věže vypadnou, určí výsledek souboje. Tato věž je v podobě stromu a je přímo integrovaná jako součást krabice.

Hra obsahuje několik kapitol pravidel, které postupně obohacují základní kostru hry o další herní mechaniky a umožňují pozvolný vstup do hry. Vítězné podmínky se liší v závislosti na počtu hráčů a také různorodosti frakcí, které se hry účastní.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou 45 až 90 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vesmírná loď Interstellar
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas