FOX IN THE BOX: Oznámena lokalizace hry Ahoy

Autor: Tomoko | 31.7.2023 | 11

Vydavatelství Fox in the Box v minulých dnech na Discordu potvrdilo, že chystá vydání hry Ahoy autora Grega Loringa-Albrighta, přičemž za jejím vznikem stojí stejný tým z Leder Games, jež se podílel také na vydání her Root nebo Oath: Kroniky Říše a vyhnanství, které již vydavatelství Fox in the Box na český trh také dříve přineslo.

 

Privátní: 2023-07-29-02.jpg

 

Ahoy je přístupná lehce asymetrická pirátská hra, kombinující vzájemně dvě herní mechaniky, konkrétně kontrolu území (area control) a vyzvednutí a převoz zboží (pick up and deliver), přičemž v průběhu hry hráči postupně pohybem svých korábů rozšiřují modulární herní plán přikládáním nových mapových dílků, čímž odhalují nové ostrovy, poklady, trosky nebo mořské proudy.

Samotné akce hráči provádějí prostřednictvím umisťování kostek na své herní desce a také za pomocí hraní karet posádky. Hráči se mohou pohybovat po herním plánu, obchodovat nebo bojovat. Ve hře se objevují tři frakce: Bluefin Squadron, Mollusk Union nebo Pašeráci, kdy při hře dvou hráčů hraje každý hráč za jednu z prvně jmenovaných frakcí, zatímco pašeráci přicházejí do hry až při hře tří nebo čtyř hráčů.

První dvě frakce hrají podobným stylem, kdy se snaží ovládnout území na herní mapě, avšak každá jiným způsobem, zatímco pašeráci nakupují a prodávají zboží oběma frakcím, za což poté získají body slávy na základě toho, jaké regiony daná frakce ovládá.

Ve finále je však podmínka vítězství pro všechny hráče stejná, a to co nejvíce rozšířit své bohatství i pověst, což hráči zajistí největší slávu. Jakmile některý z hráčů získá třicet a více bodů slávy, hra končí a hráč se stává vítězem.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 14 let s herní dobou 45 až 75 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Splendidní. Kupuju day-one. Kdy bude orientačně vydáno? 

1.8.2023 08:21:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Potěšilo, těším se :)

---
Time Slug Studio

1.8.2023 08:58:29

Pro mě to nebude, ale na IG mi tahle hra skáče už dlouhou dobu, říkal jsem si, kdo (a kdy) to vydá - ač to bylo tak trochu jasný. :)

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

1.8.2023 14:13:16

Rootu jsem se vyhnul, neměl bych s kým hrát, ale tímhle jste mi udělali velikou radost. Doufám že vyjde co nejdřív :)

3.8.2023 13:29:02

Vybíráme z Bazaru

Descent: Legends of the Dark
Descent: Legends of the Dark
Akt. cena: 75 €
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas