FOX IN THE BOX: Neznámá planeta skladem

Autor: Tomoko | 26.6.2023 | 3

Vydavatelství Fox in the Box dne 21. 6. 2023 naskladnilo a zároveň spustilo prodej hry Neznámá planeta (Planet Unknown) od dua autorů Ryan Lambert a Adam Rehberg.

 

Privátní: 2023-06-22-03.jpg

 

Neznámá planeta je kompetitivní hra, ve které se hráči snaží kolonizovat a nejlépe rozvinout svou planetu.

Hra kombinuje mechaniku umisťování dlaždic, vytváření enginu, posun na stupnici pokroku a správu zdrojů, přičemž všichni hráči hrají své tahy současně. Každé kolo umístí každý hráč na svou planetu jednu destičku ve tvaru polyomina se dvěma zdroji. Každý zdroj představuje infrastrukturu potřebnou k podpoře života na planetě. Nabídka jednotlivých dílků se nachází na otočné vesmírné stanici S.U.S.A.N., která dodává terraformační dílky na všechny kolonizované planety současně a hráči si vždy vybírají z jednoho malého nebo jednoho velkého dílku.

V průběhu hry se hráči snaží své dílky umisťovat na svou hrací desku v podobě planety co nejefektivněji tak, aby získali na své stupnici zdrojů a pokroku jednorázové i stále bonusy a potažmo nejvíce vítězných bodů. Body hráči získají také za zcela zakryté a dokončené sloupce či řádky na herní desce své planety, plnění misí nebo za otevírání biokapslí, které se na jejich planetě nacházejí. V průběhu hry však na jejich planetu budou dopadat meteority, které brání ve skórování a které je také potřeba z planety odstranit za pomocí roverů. Některé dílky mají navíc specifické podmínky pro jejich umístění, které je potřeba dodržet.

Každá hráčská deska je oboustranná. Na jedné straně mohou hráči hrát za stejné korporace se stejnými podmínkami, na druhé straně mohou také hrát každý za jinou a jedinečnou korporaci s unikátním technologickým stromem, jež lze libovolně kombinovat s jednotlivými planetami, čímž lze vytvořit až 49 asymetrických kombinací pro opakované hraní.

Hra je určena pro 1 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 70 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Queen's Architect
Queen's Architect
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas