FOX IN THE BOX: Legendy Dávnozemě včetně rozšíření a deluxe doplňků skladem!

Autor: Tomoko | 24.9.2023 | 5

Dne 22. 9. 2023 vydavatelství Fox in the Box oznámilo naskladnění hry Legendy Dávnozemě (Dwellings of Eldervale), jejímž autorem je Luke Laurie. K základní hře vychází rovnou také dvě malá rozšíření Legendy Dávnozemě: Žoldáci (Miméza) a Legendy Dávnozemě: Žoldáci (Minotaur) a také balíčky umožňující upgrade herních komponentů v podobě Deluxe či Legendárních doplňků, které byly součástí kampaně na Kickstarteru. K předobjednávce je navíc možné získat minirozšíření Orákulum. Hra se poprvé objevila v roce 2020 na Kickstarteru, kde kampaň podpořilo 5541 backerů a vybralo se více než půl milionu dolarů.

Privátní: 2023-09-23-04.jpg

Privátní: 2023-09-23-01.jpg

Legendy Dávnozemě je epická hra zasazená do kdysi ztraceného magického světa, ve kterém se potulují obří monstra, kde s nimi hráči za pomoci svých draků, mocných čarodějů a odvážných válečníku bojují o nadvládu nad osmi elementárními říšemi. Hra využívá mechaniky typu worker-placement (umisťování pracovníků) a engine-building (tvorba systému), najdeme zde také area-control, přičemž souboje jsou řešeny kostkami.

Hlavním cílem každého hráče ve hře je proměnit Dávnozem ve svůj domov. Stavbou sídel získávají říše elementů na svou stranu a díky sídlům získávají také sílu jednotlivých elementů, vítězné body a kostky navíc do bitev. Na začátku se hráči ujmou jedné ze šestnácti frakcí, kdy je každá frakce provázaná s jedním z osmi elementů odpovídající barvy. Dále využívají unikátní typy figurek s rozličnými schopnostmi a karty s akcemi, provádějí stavbu sídel či bojují, přičemž tah hráče se skládá ze dvou hlavních částí, a to umístění pracovníka na mapu říší tvořenou hexovými dílky, za účelem okamžitého provedení a vyhodnocení akce dané říše a svolání jednotek, které umožňuje hráči provádět další akce s jeho jednotkami a na kartách v jeho herní oblasti. Mapa je pro každou hru variabilní a v průběhu hry je možné ji za pomoci přikládání dalších dílků rozšiřovat.

Hráči se v průběhu hry střídají v tazích, dokud se nespustí konec hry. Ten může být spuštěn dvěma způsoby. První nastane v okamžiku, kdy některý z hráčů postaví své šesté, a tudíž finální sídlo. V druhém případě hra končí, pokud si hráč dobere poslední dílek říše ze zásoby říší. V tu chvíli získá každý hráč poslední tah a poté je partie u konce. Hráč s nejvyšším počtem bodů se stává vítězem a právoplatným vládcem Dávnozemě.

Součástí pravidel základní hry jsou také dvě další minirozšíření Matka draků a Ledový obr a také dvě volitelné rozšiřující herní varianty Žoldáci v Dávnozemi a Ruina Orákulum, kdy druhá jmenovaná však není součástí standardního vydání, ale lze ji pořídit v rámci předobjednávek. Pravidla také umožňují a upravují týmovou hru 2 na 2.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou 30 minut na hráče.

Privátní: 2023-09-23-02.jpg

Privátní: 2023-09-23-03.jpg

V rámci českého vydání základní hry vycházejí současně dvě malá rozšíření v podobě dalších nestvůr k najmutí s názvem Legendy Dávnozemě: Žoldáci (Miméza) a Legendy Dávnozemě: Žoldáci (Minotaur), která obsahují plastovou miniaturu i kartonové „standee“ dané nestvůry. Zároveň si hráči mohou zakoupit balíčky umožňující upgrade herních komponentů v podobě Deluxe či Legendárních doplňků. Legendy Dávnozemě: Deluxe doplňky obsahují osm miniatur monster (50 mm), dvacet kovových mincí a sto dřevěných žetonů surovin. Legendy Dávnozemě: Legendární doplňky pak obsahují rovněž osm miniatur monster (50 mm) a devět zvukových podstavců se dvěma režimy zvuků, která monstra vydávají při položení na herní plán a 8 kartonových „standees“ legendárních monster.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

A jak je to s tím rozšířením Žoldáci?

Když budu mít minirozšíření Mimézu a Minotaura, tak získám jejich miniatury a standee? Když je nemám, tak nemůžu s těmito dvě žoldáky hrát - chápu to správně?

A obecně to rozšíření Žoldáci přidává nějaké postavy ve hře, které se dávají na hrací plán jako standee, které jsou součástí českého vydání hry? A ti žoldáci jsou charakterizováni jen tou standee, nemají žádné karty statů? Protože v tom minirozšíření Miméza a Minotaur se o žádných kartách nepíše (jen figurka a standee).

24.9.2023 21:14:26

IN

V rozšíření žoldáci je vždy miniatura, standee a karta žoldáka. Ta je ale v angličtině a abychom to nemuseli nějak pracně přebalovat jsou karty všech potvor (žoldáků a monster z legendárních doplňků) již v základní hře. Zakoupením žoldáka tedy získáš k této kartě miniaturu a standee. Žoldáci jsou nové typy potvor, které si hráč může najímat, aby mu pomáhaly.

----------------------
Majitel liščí krabice

25.9.2023 07:58:53

Vybíráme z Bazaru

Marvel United - X-Men CZ
Marvel United - X-Men CZ
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 13 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas