FOX IN THE BOX: Kampaň na české vydání hry Too Many Bones je v plném proudu

Autor: Tomoko | 18.12.2023 | 11

Vydavatelství Fox in the Box se snaží dále rozšiřovat spolupráci s vydavatelstvím Chip Theory Games a po předchozí úspěšné kampani hry The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, která proběhla na jaře letošního roku prostřednictvím crowdfundingové platformy Gamefound, spustilo na svých oficiálních stránkách vlastní kampaň s cílem nasbírat 350 objednávek základní hry Too Many Bones dvojice autorů Adam Carlson a Josh J. Carlson, což umožní české vydání této hry.

Privátní: 2023-12-15-01.jpg

Kampaň byla zahájena 8. prosince 2023 a její ukončení je plánováno na 13. ledna 2024, přičemž platby za hru v případě úspěšné kampaně budou splatné až po jejím skončení, tedy v druhé polovině ledna 2024. Žádná platba předem tudíž není vyžadována. Vydavatelství Fox in the Box navíc v průběhu rozběhnuté kampaně oznámilo, že každý pledge obsahující základní hru Too Many Bones může být zaplacen třemi měsíčními splátkami a poštovné má zdarma. Pokud se požadovaný cíl nenaplní, budou všechny předobjednávky zrušeny.

V rámci této kampaně je možné předobjednat samostatně základní hru Too Many Bones, dále dvě menší rozšíření Too Many Bones: Ghillie a Too Many Bones: Tink, a také doplňky ke hře v podobě prémiových čipů zdraví či oboustranné neoprenové mapy dobrodružství, která zobrazuje průchod hrou a nahrazuje kartu počítání dnů obsaženou v základní hře. Současně je možné předobjednat také tzv. All-in balíček, který obsahuje kompletní sadu všeho, co je v rámci této české kampaně nabízeno. Dodání hry a jejich doplňků je předpokládáno v září 2024. Více informací o kampani a všech podrobnostech je možné získat přímo na oficiálních stránkách českého vydavatelství.

Privátní: 2023-12-15-02.jpg

Too many bones je kooperativní dobrodružná hra s kostkami označovaná jako „dice-building RPG“, ve které hráči ovládají zvláštní rasu dobrodruhů zvanou Gearloci, kteří se vydávají na výpravu do země Daelore, kde vládnou zlí tyrani. Gearloci jsou pověřeni radou tamní říše, aby vystopovali a zničili největší zlo v podobě hlavních tyranů.

Hráči si na začátku hry vybírají jednoho ze čtyř Gearloců, jež mají každý 21 vlastních kostek a unikátní dovednosti. Hráči si v průběhu hry své postavy vylepšují a připravují se na finální souboj s tyranem, neboť hlavním cílem hry je, porazit v závěrečné bitvě jednoho ze sedmi tyranů, kteří ohrožují domovinu Gearloců, přičemž každý tyran má své jedinečné schopnosti a dovednosti. To vše navíc musí hráči zvládnout do určitého počtu dnů, kdy každý den čelí různým situacím, které jim přinášejí karty setkání a každé toto dobrodružství vždy vyvrcholí hlavní bitvou s tyranem.

Privátní: 2023-12-15-03.jpg

Hra se odehrává na bojové podložce, kde se střídají tahy hráčů a nepřátel podle výše jejich iniciativy. Hráči používají kostky, které reprezentují jejich zdraví, obratnost, útok, obranu a speciální schopnosti. Tyto kostky mohou zlepšovat pomocí tréninkových bodů, které získávají za úspěšná setkání, čímž si vylepšují své hrdiny a připravují se tak na finální souboj s tyranem. Každý hrdina má svůj jedinečný styl a profesní dráhu, kterou si může rozvíjet podle svého a jedna z ústředních mechanik hry spočívá právě ve stavbě a vylepšování kostek, které reprezentují schopnosti všech postav Gearloců. Hráči musí správně využívat své kostky, plánovat své tahy a spolupracovat, aby přežili a zvítězili. Hra obsahuje 136 unikátních kostek, neoprenové podložky, plastové karty a žetony. Hra je určena pro 1 až 4 hráče a nabízí různé úrovně obtížnosti a režimy hry.

Privátní: 2023-12-15-04.jpg

Privátní: 2023-12-15-05.jpg

V rámci kampaně vycházejí také dvě menší rozšíření Too Many Bones: Ghillie a Too Many Bones: Tink, kdy každé z nich přináší další hratelnou postavu Gearloca s vlastními jedinečnými schopnostmi a unikátním herním stylem.

Unikem nejen Too Many Bones, ale všech her od původního vydavatele Chip Theory Games, je právě netradiční materiálové zpracování, což je však také vykoupeno vyšší pořizovací cenou. Všechny desky hrdinů a bitevní plán jsou z obšitého neoprenu. Všechny karty a přehledy hráčů jsou z plastu a postavy, padouši a tyrani jsou reprezentováni vyváženými pokerovými chipy s kvalitním potiskem. Na kostky a chipy jsou přímo v balení hry uzavíratelné pořadače. Hráči tudíž nepotřebují dokupovat žádné další pořadače či obaly na karty.

Zdali bude kampaň úspěšná, se dozvíme nejpozději 13. ledna 2024.

Stránky kampaně na webu Fox in the Box

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Asi jsem slepý, ale nenašel jsem link na tu kampaň.

18.12.2023 20:35:40

Kampaň je přímo na stránkách fox in the box.

18.12.2023 20:56:56

Ale souhlas, že odkaz na tu kampaň by tu být mohl :).

18.12.2023 22:00:11

Doplněn.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

18.12.2023 22:43:57

@Wolfsen Díky.

18.12.2023 22:51:49

Vybíráme z Bazaru

Nerozbalený Zaklínač - Starý svět
Nerozbalený Zaklínač - Starý svět
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas