FOX IN THE BOX: Detektiv: Město andělů skladem!

Autor: Tomoko | 13.8.2023 | 5

Vydavatelství Fox in the Box oznámilo dne 11. 8. 2023 naskladnění a spuštění prodeje další své novinky Detektiv: Město andělů od Evana Derricka.

Detektiv: Město andělů je deduktivní hra plná tajemství, klamů a vyšetřování. Většina hráčů se vžije do rolí detektivů z oddělení vražd Policie Los Angeles, kteří se snaží za využití všech dostupných prostředků, zdárně uzavřít případ, a to i za cenu zastrašování podezřelých, zatajování důkazů nebo uplácení informátorů donášejících na jejich vlastní kolegy z oddělení.

Jeden z hráčů se však může ujmout role Loutkaře, jehož jediným cílem je všemožně házet detektivům klacky pod nohy a svádět je na falešnou stopu pomocí klamů, manipulací a často i vyložených lží. Loutkář totiž ovládá podezřelé a jejich odpovědi pomocí systému karet s adaptivní reakcí, díky čemuž detektivové dosáhnou pocitu skutečného výslechu. Detektivové mohou samozřejmě jednotlivé odpovědi zpochybnit. To s sebou však nese riziko, protože pokud se mýlí, Loutkář na ně získá páku, čímž se stane vyřešení případu složitějším

Privátní: 2023-08-12-03.PNG

Hra obsahuje celkem devět případů s třemi úrovněmi obtížnosti (Zelenáč, Veterán, Tvrďák) a také tři herní režimy:

  • Klasika (3–5 hráčů) – jeden Loutkář a dva či více detektivů, kdy detektivové soupeří mezi sebou a Loutkář soupeří proti detektivům,
  • Soukromé očko (1–5 hráčů) – jeden detektiv hrající sám nebo několik detektivů hrajících kooperativně a bez Loutkáře,
  • Jeden na jednoho (2–5 hráčů) – jeden Loutkář hrající proti jednomu detektivovi nebo proti více spolupracujícím detektivům, přičemž poslední dva alternativní režimy jsou určeny pro herní skupiny, jež dávají přednost méně kompetitivní variantě hry.

Hra pak dále také obsahuje materiály pro detektivy, knihu případů pro Loutkáře a na základě zvolených metod vyšetřovatelů se může každý případ vyvíjet jiným způsobem, přičemž čím náročnější jsou případy pro detektivy, tím jednodušší jsou pro Loutkáře. V krabici je možné nalézt také pravidla pro první výukovou hru v režimu Klasika.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou od 30 do 150 minut v závislosti na délce a složitosti jednotlivých případů.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kolekce D-Day Dice: 2nd edition
Kolekce D-Day Dice: 2nd edition
Akt. cena: 1600 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas