FOX IN THE BOX: Česká edice hry Europa Universalis: The Price of Power součástí květnové kampaně

Autor: Tomoko | 12.2.2024 | 23

Vydavatelství Fox in the Box v pátek 9. 2. 2024 oznámilo na svém facebookovém profilu svou třetí letošní novinku. Tentokrát se jedná o opravdu hutnou a komplexní strategickou hru Europa Universalis: The Price of Power, jejíž autorem je Eivind Vetlesen. Je to hra, jež vychází ze stejnojmenné videoherní předlohy od studia Paradox Interactive a poprvé se objevila na Kickstarteru v roce 2019, kdy se na její vznik podařilo vybrat přes 11 milionů korun.

Privátní: 2024-02-12-02.jpg

Vydání české verze hry je však podmíněno úspěšným zvládnutím crowdfundingové kampaně na platformě Gamefound, která je plánována na květen letošního roku. Jedná se o kampaň na reprint anglické verze hry, přičemž česká verze bude přímo součástí této kampaně, a to rovnou v Deluxe edici (tedy včetně integrovaného rozšíření Fate of Empires, jež rozšiřuje herní mapu o východní Evropu, umožňuje hru až šesti hráčů, přináší karty událostí pro IV. věk, dvouvrstvé desky hráčů a další vylepšený obsah). Rovněž ostatní doplňky jako karty botů (automatických protivníků) a velká mapa budou v české verzi dostupné. Součástí českého pledge navíc bude exkluzivní promo balíček karet událostí a scénářů zaměřených na Království české a je možné, že další exkluzivní obsah ještě do samotného startu kampaně nebo i v jejím průběhu přibude.

V rámci této kampaně bude nastaven minimální počet českých pledgů potřebných pro to, aby česká edice vůbec vznikla. V současnosti český vydavatel uvažuje o čísle 150 kusů, přičemž Stretch pay (možnost splátek na Gamefoundu) by měl být rovněž dostupný.

Privátní: 2024-02-12-04.jpg

Privátní: 2024-02-12-05.jpg


Europa Universalis: The Price of Power je komplexní válečná strategická 4X hra zasazená do historického prostředí.  V této hře se hráči přenesou do historického období temného středověku, kde řídí osudy mocných říší. Hra pokrývá více než tři sta let historie evropského kontinentu, přičemž oboustranná herní deska umožní hru začít buď v roce 1444, nebo 1618 a reflektuje rozložení zemí v daném období. Každý hráč se ujme jednoho z osmi národů (Castille, France, England, Austria, Ottoman Empire, Kalmar Union, Poland, Muscovy), který má své jedinečné možnosti i výzvy, a prostřednictvím strategického využití karet a pečlivého hospodaření se zdroji může rozšiřovat svou říši na desce mapy a zároveň rozvíjet vnitřní mechanismus svého státu na své hráčské desce. Dále musí budovat diplomatické vztahy či bojovat, může prozkoumávat vzdálené části světa, najímat zkušené rádce, rozvíjet objevy, technologie i své provincie. Cílem hry je tedy vybudovat co nejúspěšnější říši a získat vítězné body za vlastněné provincie, prozkoumaná území, diplomatické vztahy, vítězství ve válkách, splněné tajné cíle a další. Herní partie je dějově posouvána vpřed pomocí víceúčelových karet událostí a může být historicky směrována kartami cílů. Karty cílů lze ale také úplně vynechat a vytvořit historii Evropy a jejích mocností zcela jinak a pokaždé naprosto jedinečným způsobem.

Privátní: 2024-02-12-01.png

Celá hra využívá elegantní a jednoduché herní mechaniky při zachování takových prvků, jako jsou vazalství, strategická manželství, aliance, šíření vlivu, zámořské objevy a obchodování, zkoumání nových technologií, vliv a správa Svaté říše Římské a úloha jejího císaře, úloha Říma a papežské kurie a mnoho dalších.

Privátní: 2024-02-12-03.jpg

Hra nabízí spoustu nastavení a scénářů, a to jak z hlediska komplexity a variability, tak i z hlediska herní doby. V krabici hráči naleznou scénáře pro dva až tři hráče odehrané do dvou hodin, ale také historické scénáře pro šest hráčů, na které je potřeba si vyhradit třeba celý víkend. Dále hra nabízí i možnost zapojení automatických protivníků z dílny Davida Turcziho, což umožňuje hru hrát v sólovém módu, případně mít více protivníků v případě nedostatku spoluhráčů.

Hra v deluxe edici je určena pro 1 až 6 hráčů od 14 let s herní dobou od 90 minut po jednotky až desítky hodin v závislosti na počtu hráčů a zvoleném scénáři.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vesnička
Vesnička
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas