CROWDFUNDING: Heroes of Land, Air & Sea je na Kickstarteru

Autor: TeCZko | 1.2.2017 | 3

Nová hra Scotta Almese (série Tiny Epic) odstartovala na Kickstarteru! Tentokrát rozhodně ne Tiny, ale každopádně Epic!

Heroes of Land, Air & Sea spadají do kategorie 4X strategií - eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate (zkoumej, rozšiřuj, vytěž, znič). Je určena pro 2-6 hráčů (pro 5-6 je potreba aspon jeden rozsirujici Faction Pack) a herní doba je odhadována na 2 hodiny.

V každém kole hry provedou hráči po dvou akcích z 8 možností. Akce se dělí na dva druhy - akce hlavního města a dobyvačné akce. První druh mohou ostatní hráči "následovat", tzn. provést tutéž akci spolu s tím, kdo ji spustil. Každou akci hlavního města navíc lze provést jen jednou za kolo (včetně následování).

      

Vlevo: žetony průzkumu, uprostřed: prototyp hry, vpravo: bojové karty.
Použito se svolením Gamelyn Games.

Souboj je karetní, podobný jako v Blood Ragei, s tím rozdílem, že poražený sice svou kartu ztrácí, ale na rozdíl od vítěze za ni neplatí žádné náklady.

Konec hry může nastat čtyřmi způsoby, které odpovídají výše zmíněným čtyřem X - prozkoumáním všech žetonů průzkumu, naverbováním všech jednotek jednoho z hráčů, postavením tří věží jednoho z hráčů a dobytím hlavního města jednoho z hráčů. Spuštění konce hry, však neznamená automatické vítězství, jak jsme v podobných hrách zvyklí, nýbrž bodování.

V základu jsou čtyři rasy - lidé, trpaslíci, elfové a orkové. V rozšířujících Faction pacích jsou pak ještěráci a goblini (Chaos) a lví lid a nemrtví (Order).

   

Vlevo: lidé, vpravo: orkové.
Použito se svolením Gamelyn games.

Za částku 100$ + 20$ poštovného - Core - ziskáte 80 detailních plastových miniatur, pres 30 kartonových konstrukcí (budovy, vozidla), opravdu VELKÝ herní plán (99 x 66 cm) a spoustu karet a žetonů. Navíc bude možné přikoupit 2 Faction Packy (příplatek 40$ za jeden, 75$ za oba). Za příplatek lze také koupit verzi s předmalovanými figurkami nebo naopak se slevou koupit verzi s kartonovými figurkami místo plastových.

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 25. 2. v 8 hodin ráno našeho času (SEČ)

Heroes of Land, Air & Sea - Featuring Pre-Painted Miniatures -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

:)
Ještě by se slušelo dodat, že na první pohled je zcela zřejmé, že se graficky nejedná o plagiát world of warcraft (figurky, budovy, lodě) :D Jsem zvědavý jestli po nich vystartuje blizzard.

1.2.2017 11:56:31

A Warhammer?
A není Warcraft grafický plagiát Warhammeru? Nebo "neplagiují" něco Runewars?
Vystartovat na ně může asi sotva, protože takový obecný vzhled lze sotva copyrightovat a smlouvu, od které by mohli odstoupit, jako to udělalo GW Flightům, taky nemůžou...

1.2.2017 13:15:55

Vybíráme z Bazaru

Rex: Final Days of an Empire (EN)
Rex: Final Days of an Empire (EN)
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas