CGE + MINDOK: Oznámení hry SETI: Search for Extraterrestrial Intelligence

Autor: Ondřej Podavka | 9.4.2024 | 15

Deskoherní studio CGE oznámilo vydání hry SETI: Search for Extraterrestrial Intelligence od Tomáše Holka, který zároveň pracuje na další hře s podobnou tematikou s titulem Galileo Galilei pro nové studio Pink Troubadour.

Připravovaná hra SETI je eurohra s prvky engine buildingu a resource a hand managementu, v níž hráči stanou v čele vědecké instituce zabývající se pátráním po mimozemském životě. Ve své snaze co nejvíce přispět k jeho poznání budou využívat dalekohledy a další vybavení, jež mohou zaměřit na vzdálené hvězdné soustavy a dosud neobjevené exoplanety, a tak detekovat a analyzovat mimozemské signály. Pozemské vybavení mohou během hry vylepšovat, a tím rozšířit možnosti svého výzkumu nebo zvětšit zásobu zdrojů.

Vedle toho mohou vysílat sondy k ostatním planetám sluneční soustavy a jejich měsícům, popř. ke kometám a asteroidům, a poté je buď pozorovat z oběžné dráhy, nebo na nich přistávat a sbírat vzorky. Snaží se přitom najít ideální startovací okno, využít efektu gravitačního praku k pohybu bez nutnosti utrácet energii a zvolit optimální dráhu letu sondy tak, aby na své cestě k cíli proletěla kolem co nejvíce objektů a získala tak větší publicitu. (Za ni mohou hráči získávat granty a s jejich pomocí vylepšovat své vybavení.) K tomu slouží čtyřvrstvý model sluneční soustavy, znázorňující kromě planet také asteroidy a komety, který tvoří otočné díly představující různé „sféry“ sluneční soustavy, jejichž otáčením vznikají nová postavení planet. (Pro více informací o tomto herním prvku viz druhý díl autorova Designer Diary.)

Hra bude určena jednomu až čtyřem hráčům od 13 let, herní doba by měla odpovídat 40 minutám na hráče. Představena by měla být  letos na podzim na veletrhu Essen Spiel; české vydání, které již potvrdilo vydavatelství MindOK, by mělo spatřit světlo světa v zimě 2024.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Týjo, tohle zní dobře. :)

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

9.4.2024 11:02:50

Také se mi líbí motiv centrální planety a vesmíru - jen prosím ať je to složité a asymetrické. Držím palce.

ps. grafika na krabici překrásná!

9.4.2024 11:05:00 | Upraveno autorem (porovnej)

@chejnik Složité to asi bude - autor v jednom z komentářů k prvnímu dílu designers diary na BGG uvedl, že komplexita by měla být někde mezi 3,6 a 3,8.

10.4.2024 20:45:31

@Ondřej Podavka Dokud to nejde přes 4.00, tak se to furt dá. :D 

_____________________________________________
· šéfredaktor aktualit, schvalování a správa videí
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

11.4.2024 13:35:36

Vybíráme z Bazaru

Nidavellir + Nidavellir: Thingvellir
Nidavellir + Nidavellir: Thingvellir
Akt. cena: 990 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas