BLACKFIRE: Archeos Society vyjde v češtině pod názvem Společenství dobrodruhů

Autor: Tomoko | 8.4.2023 | 3

Privátní: 2023-04-08-11.pngVydavatelství Blackfire dne 8. 4. 2023 na svém facebookovém profilu ohlásilo lokalizaci hry Společenství dobrodruhů (Archeos Society), jejíž autorem je Paolo Mori, který stojí za známými tituly Blitzkrieg!, Caesar!: Ovládněte Řím ve 20 minutách, Libertalia: Piráti vzduchomoří, Via Magica nebo Ethnos. A právě Ethnos je hrou, ze které novinka Společenství dobrodruhů vychází a kterou se silně inspiruje.

Hra Společenství dobrodruhů je tedy předělávkou starší hry Ethnos, kterou na náš trh přineslo vydavatelství REXhry, přičemž přináší nejen nový grafický vizuál, ale i přepracované mechaniky. V této nové hře budou hráči pomocí karet verbovat a sestavovat expedice, s nimiž budou vyrážet na desky archeologických vykopávek, jež se budou snažit pro sebe získat, a které nahradily jednotný herní plán z původní hry Ethnos.

Hráči budou opět sbírat karty, které mohou následně v sadách vykládat a získat tím žetony do jednotlivých oblastí. A pokud bude mít hráč v těchto oblastech převahu svých žetonů, dostane na konci hry odpovídající počet bodů. Hráči se musí rozhodovat, zda vytvoří malé expedice pro rychlý postup nebo větší expedice, které jsou efektivnější, ale jejich sestavení zabere více času. A ona rychlost v této hře hraje také významnou roli. Ve hře se rovněž objevují karty vůdců, kteří hráčům určují, jakou oblast mohou prozkoumat a poskytují pro tuto expedici taktéž speciální schopnost.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 60 minut a vyjít by měla v červnu letošního roku.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Malá velká dobrodružství (CZ)
Malá velká dobrodružství (CZ)
Akt. cena: 420 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas